2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Változások a LOGOUT-on! Update!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Fontos változtatások a LOGOUT-on a címlapra szánt írások szerkesztésével kapcsolatosan.

[ ÚJ TESZT ]

2009-06-15

Újabb változásról, bővülésről szeretnénk örömmel beszámolni.

Mostantól a Logout és a Gamepod oldalain is elérhetővé vált a képfeltöltés lehetősége. Ezzel egy régi adósságunkat szerettünk volna törleszteni, megkönnyítve a cikkek szerzőinek a képi anyagok feltöltését az írásokhoz.

Az új funkció pontosan úgy működik, mint ahogy a Fórumban eddig is megszokott volt. A kiválasztott kép feltöltése után a "Beillesztés" gombra kattintva a "motor" az automatikusan átméretezi azt (400 pixel széles formátumba) és kattinthatóvá teszi (linkesíti) a képet, ezzel is megkönnyítve az írásokba, fórumhozzászólásokba történő beillesztését. (Kattintásra a kép az eredeti, feltöltött méretében jelenik meg.)

u.i.: Egy kis kiegészítés, mert sok kérdés felmerült a fórumban és így egyszerűbb a nagy részükre válaszolni.

1. Meddig maradnak meg a feltöltött képek?

Amíg világ a világ. De addig legalábbis, amíg a PH! és a szerver él. És mint tudjuk a PH! él és élni fog!!

2. Miért 400 pixel széles a thumbnail nézet, miért nem nagyobb?

Azért, mert a fórumon a hozzászólás-ablak szélessége 481 pixel (Gamepodon 473) és így kényelmesen elfér. A Logouton ugyan lehetne szélesebb, de ugyanaz a modul dolgozik mindenhol.

3. Mennyi tárhely áll a rendelkezésemre?

Hetente 2.5 MB megújuló tárhely felhasználónként. A tárhely minden héten (az adott kép feltöltéstől számított egy hét után) megújul és így gyakorlatilag korlátlan kép feltöltésére van lehetőség, a limit csak ideiglenesen telik be.
A régebbi képek archívumba kerülnek, eltűnnek a listából, így a direkt linkjük nem lesz ott megtalálható, törölni a szerverről már nem lehet. A képek a PH! szerverére történő feltöltése után 1 hét áll rendelkezésre, hogy azt a szerző egy írásban, cikkben, vagy fórum hozzászólásban felhasználja.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2009-05-04

Ezt a bejegyzést az oldal főszerkesztőjének kellett volna megírnia, de mivel a PH! motort is jelentősen érinti és ráadásul így később is könnyen megtalálható a RIOS blogban, együtt készítettük. Leírjuk, hogy milyen újdonságokkal találkozhatnak szerzőink, milyen változások történtek az eddigiekhez képest és elmagyarázzuk ezeket hogyan kell használni.

Az összes változás a címlapos írásokat érinti, a blogbejegyzéseket változatlan formában lehet megírni.

A legfőbb módosítás talán az, hogy ezentúl a LOGOUT és a GAMEPOD címlapjára nem lehet közvetlenül írásokat megjelentetni, publikálni, ehhez a továbbiakban a főszerkesztő "hozzájárulása" szükséges.
A másik új dolog, hogy az írásokhoz most már szabadon lehet bevezetőt (un. lead-et) írni, amely felkeltheti az érdeklődést az írás iránt, illetve röviden jelezheti annak tartalmát.
A cikkek írásánál a rovatok megjelölésén kívül, meg kell adni a cikk típusát is.
Végül, sokak kívánságára, ezentúl oldalanként lehet tördelni az írást, ezáltal megszűnik az eddigi 30 000 karakteres korlátozás.

De nézzük meg, hogy megy ez a gyakorlatban...

Címlapra "jelölés".

Az "Írni szeretnék" linkre kattintva, majd "A címlapra szeretnék írni" lehetőséget választva, a részben megújult szerkesztői felület látható.

Az eddig megszokott mezőkön kívül, illetve azt kiegészítve, látszanak a változások. A mezőket továbbra is értelemszerűen kell kitölteni: írás címe, az írás szövege, címszavak, rovatok és most már a bevezető is ide tartozik. Bizonyára azonnal feltűnik, hogy az írás megjelenésének időpontja eltűnt, így azt nem kell, nem is lehet beállítani. Helyette egy jelölőnégyzettel kell jelezni a főszerkesztő felé, ha egy írás elkészült és a szerző szeretné, ha megjelenne a címlapon.

Egészen addig, amíg nincs bejelölve az "elkészült" jelölőnégyzet, tetszés szerint szerkeszthető, módosítható az írás, az sehol nem jelenik meg, csak a szerző láthatja a baloldali menüben az "ÍRÁSOK" oldalon (természetesen, csak ha be van jelentkezve). Ha az írás elkészült, a kis négyzet bepipálása után, már az oldal főszerkesztője is látni fogja. Ilyenkor elbírálja, hogy az írás megfelel-e a címlapos írás követelményeinek, és ha igen, akkor beállítja a megjelenési időpontot. (Bizonyos szerkesztési elvek alapján.) Ha az írás javításra, kiegészítésre, átfogalmazásra szorul, "visszaküldi" a szerzőnek, ha nem való a címlapra egyéb okok miatt, de az alapelvet nem sérti, átteszi a szerző saját blogjába.

Fontos!!

Minden szerző előredátumozott írása az átállással átkerült a szerkesztésre jelölt írások közé. Megtalálható a címlapon a bal oldali menüben a cikkek aloldal elején!

Bevezető írása.

Egy írás "sikerességének" szempontjából, hogy hány olvasónak kelti fel az érdeklődését, nagyon fontos tényező egy jó bevezető. Ez általában is igaz, de a LOGOUT-on különösen, hiszen ez a néhány szó, mondat olvasható a címlapon az írás címe alatt. Mostantól kezdve minden szerzőnek lehetősége van rá, hogy ezt a bevezetőt kitalálja és megírja, erre elkészült a megfelelő beviteli mező.

Ez nem kötelező, ha valaki nem kívánja kitölteni, üresen is hagyhatja, ilyenkor az eddigi gyakorlatnak megfelelően a motor generálja az írás első soraiból. A lead azonban nem az írás összefoglalója, elsődleges célja a figyelemfelkeltés, ezért is és az oldal megjelenése szempontjából sem mindegy, hogy milyen hosszú, hány karaktert tartalmaz. A maximális karakterszám limitálva van (107 karakter) a minimális nincs. Azonban azt tudni kell, hogy a címlap megjelenése szempontjából 3 soros lead lenne a kívánatos (min 70 karakter), hogy ne csússzanak el az írások.

A cikk típusa.

Szintén újdonság, hogy a cikk írásának végén a cikk típusát is ki lehet választani. Itt négyféle lehetőség áll rendelkezésre, Bemutató, Elemzés, Tudástár, Helyszíni riport. Amennyiben a cikk valamelyik kategóriába illik, érdemes választani ezt az opciót, amely azonban nem kötelező.

Egy cikk tördelése, több oldalas írás.

Sok szerző kérte, különösen ha hosszabb lélegzetű írással jelentkezett, hogy az átláthatóság érdekében a szöveg több oldalra tördelhető legyen úgy, ahogyan az a Prohardver "hivatalos oldalain" is látható. Ezt a jogos kérést meghallgatva, megjelent egy új link (vagy formázó kód kinek hogyan tetszik), az eddig megszokottak között az írás szövegmezője alatt.

Ez pontosan úgy működik, ahogy a többi gomb, a tag-ek közé
[PAGE][/PAGE]
kell beilleszteni az aktuális oldal címét, ezt követi az oldalon megjeleníteni kívánt szöveg.

A GAMEPOD játékokkal foglalkozó közösségi oldalon nem csak cikkek, hanem úgynevezett hírek írására is lehetősége van a szerzőknek. Ez annyiban különbözik az előzőekben tárgyalt cikk írásától, hogy kifejezetten rövid hírek, események, bejelentések, megjelenések publikálására szolgál. Ezért a beviteli mezők közül hiányzik a típus választás és az oldal tördelés. Helyette két új mező található, mely arra szolgál, hogy a szerző megnevezhesse a hír forrását, illetve a forrásanyagra mutató linket helyezhesse el. Ezeknek a mezőknek a kitöltése nem kötelező.

Nagyjából ennyit szerettünk volna elmondani a változásokkal kapcsolatban, amelyek Panther keze munkáját dicsérik. Ha valakinek további kérdése van, azt nyugodtan tegye fel az írás LOGOUT-on megjelent változatának a topicjában, Racecam biztosan szívesen válaszol rá.

Legyetek jók, vagy rosszak, de írjatok sokat!

Üdvözlettel:
RIOS gépház

Azóta történt

Előzmények

  • Portálok szétválasztása

    A Logout és a Gamepod elkülönült egymástól, ezentúl nem lehet mindkét portálra egyszerre feltenni ugyanazt az írást.

  • Változás az Alapelvekben!

    Alapelveink bővültek, érdemes mindenkinek elolvasni a legfrissebb szabályokat!

  • Üzenet a hídról!

    Szeretettel megnyitjuk szolgálati közlemények rovatunkat, ahol tájékoztatni szeretnénk Titeket az aktuális fejlesztésekről, esetleges problémákról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.