2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

"Új kép, komizz!"

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nem, most nem arról van szó, hogy felraktam a jól ismert myVIP nevű közösségi oldalra egy új fényképet,...

[ ÚJ TESZT ]

Nem, most nem arról van szó, hogy felraktam a jól ismert myVIP nevű közösségi oldalra egy új fényképet, megkérve ismerőseimet arra, hogy írjanak alá olyan hozzászólásokat, amelyben növelik, növeltetem az egomat. A téma ez, de más oldalról közelítjük meg...

Már találkoztam párszor a messengerem listáján lévő partnerek kiírásában azzal, hogy megkérik ismerőseiket, "komizzák" a képeiket. Sőt, nem csak MSN-en, hanem az oldalon is, a Becenév mezőt kitöltve is láttam ezt. A korosztály? 12 és 20 év között. Miért? Miért van erre szükség?

Feltéve magamnak a kérdést, nehezen találok rá választ. Feltűnési viszketegség=szereplési vágy=középpontba kerülés=híresnek, ismertnek, elismertnek lenni=kellő respekttel rendelkezni? Mi más?
Azok folyamodnak ezen módszerekhez, akik a saját korosztályuk társadalmában nem tudnak kiemelkedőt alkotni anélkül, hogy felhívnák magukra, a körülöttük történő eseményekre a figyelmet. Önbizalombombát akarnak robbantani. Attól elhiszik majd, hogy ők húdeszuperek és egyből jobb lesz? Elhiszik, de NEM. Ugyanolyan lecsúszott, szerencsétlen, lenézett, szánalmas egyén marad. Vagy maradsz, ha olvasod, kedves érintett. Azzal, hogy felrakod a világhálóra a képeidet, már megosztottad, esélyt adtál arra, hogy megtekintsék, és ha jónak látják, véleményt nyilvánítsanak róla(d). Aki kíváncsi rá(d), megnézi. Aki nem, az nem. El lehet ezt érni anélkül is, hogy külön kéred minden egyes beszélgetőpartnered, ismerősöd, esetleg a nagyvilágot erre, megkímélve őket ettől a traumától.
Ez a probléma egyre nagyobb, sajnos. Idézek néhányat ezek közül.

"szarkép ciccám:D
kicsit feszítesz itt (L)(L)
jó a tested mindjá odaverek neked valamit XD*.*
szereteek(:"

"miért vagy ilyen szép:O
utállak.:D
jookép.(L)
te hülyee.<3
szeretlek.imádlak.^^"

"wáá.ezisjoo.
jooapólód.
LL."

"ccccöhh-.-"...már megint szép gyönyörü..és nem tudom oltani:DDez szörnyü:P:D..na szóval meseszép vagy csajszi<33^^(L)(K)puszii<33"

Tovább nem sorolom, a végén elhányom magam. Jogosan merül fel a kérdés, hogy miért nem lehet egy normális hozzászólást elengedni. Értelmesen. A választ nem tudom. Talán ti tudjátok. Idevele, osszátok meg velem. Természetesen, elfogadom az esetleges negatív hozzászólásokat is a témával kapcsolatban.

Azóta történt

  • Van ennél lejjebb?

    Az alábbi történet velem esett meg. Nem kitaláció, nem a képzelet szüleménye, ez tényleg megtörtént.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.