2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

T-online ::: Avagy a sávszélesség emelése

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az úrnak 2004 évében megkötetett első ADSL hozzáférésem a szent és sérthetetlen T szövetségben.

[ ÚJ TESZT ]

Az úrnak 2004 évében megkötetett első ADSL hozzáférésem a szent és sérthetetlen T szövetségben. Ennél az igen magas árairól ismert cégnél a stabil nettkapcsolata miatt tettem szert eme remek szolgáltatásra, bízva egy szertelenebb jövőben. Aztán meg is történt a csoda, beválta a monopol cégekhez fűzött „törjük le az árakat és a szolgáltatás minőségét” reményem, árcsökkenést követően megemelték a sávszélességet akár a 4 szeresére is! Nálam ez jelen esetben 8mbps jelentett. Bizony. Minden jól is ment így egy hónapig, míg egyszer csak olyan április körül, pukk, az internet felborította a megszokott egyensúlyt. A modem folyamatosan fel-le csatlakozott megállás nélkül, és persze bontva is a vonalat nagy örömömre. Gondoltam, a helyi hardver környezet lehet a ludas, mert akkor is csinálta, ha a gép offline volt. Kicserélgettem a kábeleket, szűrőt, routert, modemet, és lám, a hiba megmaradt. Gondolván, nem olyan nagy probléma ez, felhívom a hibaelhárítást, mi az nekem, secc perc alatt rendbe tesszük itt a dolgokat. A bejelentés meg is történt, gondolom távolról is le is csekkolták, aztán elfeledkeztek a dologról. Nem reagáltak semmit az eseményekre. Eltelt 3 nap, és a hiba megszűnt. Látszólagosan. Egy hét és újra indult a megszokott móka, ismét telefonálás, és most valamivel látványosabb kivizsgálás is történt, felhívtak pestről,ami hozzám 250km van, hogy van e még hiba. Természetesen van. OK, akkor majd utána néznek. Nem sokkal ezután, hogy letettem a telefont, jött egy sms, hogy rögzítették a hibát. Ismét átpörgetünk pár napot, amikor ismét felhívtak, ugyancsak szervizes kollegák, hogy sajnos nem tudják biztosítani az internet sávszélességet, ami eddig ment, mert túlterhelt, mesze vagyok a telefonközponttól (100m), régiek a vezetékek és amúgy is, ha én lennék az egyetlen felhasználó, akkor biztos gyorsabb lenne. És amúgy is mit akarok, amit megkötöttem sok éve 2mbps ADSL vonalat, az most is él, örüljek annak havi 10e ft-ért. Hát hogyne, tegyen már egy szívességet, és menjen a …. . Másnap ismét felhívtak nagy kegyesen 21:30 körül, hogy ők most akarnak sebességet bemérni. Hát igen, hogyne. Az M3-ason ilyenkor nyugodtan lehet, de nálam nem fognak. Persze besértődött a nevét közölni nem akaró kollega. Következős nap ismét felhívtak, végeztettek egy tesztet velem, hogy az ő megbízható T-Online Sebességmérő programúkkal ellenőrizzem le. Megtörtént. 1.4mbps. OK. Mint a jó komcsik, felkerekítették 2-re, bár jeleztem ennek a kollegának is, aki ismét nem árulta el a nevét, hogy ez így ám nem lesz jó. Rákérdeztem, hogy akkor így, mi várható már a franc egye meg? Hát sajnálatukra valószínűleg díjcsomagot kell csökkenteni, 8mbps helyett beállítják 4mbps-re, de sajnos ez is le fog dobálni. Feltettem a kérdést, akkor mi haszna van? Semmi. Kapok akkor egy 1mbps vonalat. Mondom az nem kell, és elköszöntem.
Felhívtam a T-online-t, hogy mi a teendő ebben az esetben, ha a szolgáltatást nem tudják biztosítani, és nekem nem kell az 1mbps vonaluk, mert akár hiszik akár nem, nem arra fizettem elő. A hölgy válasza, hogy ott a 2 év hűségnyilatkozatom, így jártam. Megkérdeztem, levelet hova írhatnék esetleg? A címet nem adta meg, de kifejtette, hogy ha nem csatolok szakvéleményt hozzá , amit a T-COM adott ki, nem foglalkoznak vele, nem egy cég a kettő. OK, Felhívom a T-com-ot, hogy mire is volna szükségem. Náluk semmilyen ilyen hiba nincs feltüntetve, hívjam a Szervizeseket. OK felhívom, a nő igen flegmán kezdte, mit akar most? Nem az ő dolguk kiadni a papírt, ők a T-onlinenak átküldik, max majd tőlük kapok, ha kapok, nem egy cég, ő nem tudja.

Aztán a történet itt véget ért, mert az óta is várom a fejleményeket, a 14°° órára beígért kollegájukat, de persze semmi. A konklúzió: 8mbps net helyett kaptam 1.4mbps-et, ugyanannyiért.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.