2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Sony Ericsson M600i

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Spedyboy írása megadta az ötletet, hogy egy újabb Symbian-os Sony Ericsson telefon tesztjét...

[ ÚJ TESZT ]

Spedyboy írása megadta az ötletet, hogy egy újabb Symbian-os Sony Ericsson telefon tesztjét megírja. Bár a telefon már lassan 2 éve van piacon, de még egy átfogó tesztet se láttam itt a Logout-on, így gondoltam billentyűzetet ragadok, és leírom, hogy milyen remek kis telefon ez az M600i. Lasy nevű kollégától jutottam hozzá a telefonhoz használtan, de jó állapotban. Igazából tegnap jött meg, így még nem nagyon ismertem ki a telefont. A telefonon fekete-kék színű előlap van. M2-es memóriakártyával lehet bővíteni, bár az alap 60 mega felhasználható memória is elég néhány programnak, esetleg zenének. Van rajta bluetooth, ezen belül is már 2.0-s A2DP támogatással. Az infra felül van a bekapcsoló gomb mellett. Bal oldalt van a Jog-dial, amit fel, le lehet görgetni, illetve benyomni...ez segít a telefonon navigálni, hogyha esetleg bekrepált az érintőképernyő, a ceruza, vagy esetleg az ujjunk :) . A Jog-dial alatt van még a vissza gomb, amit ha készenlétben hosszan megnyomunk lezárja a billentyűzetet, és ugyanígy bírjuk feloldani is. A kijelző teljesen jól kezelhető, ujjal is lazán nyomogaton a cuccokat rajta, igaz picit nehezebben mint cekával. Az M600i az első Sony Ericsson, amely megkapta az UIQ3-as operációs rendszert.
A telefon így néz ki készenlétben:
[link]
Mint látszódik a képen is, a készenlét 5 ikonból, 3 gombból és egy állapotsorból áll. Az Uiq3-as kezelőfelület valahogy szebb mint az elődöké :)

A menü:
[link]
9 ikonból áll, jobb oldalt felül, az állapotsor alatt van a virtuális vissza gomb. A További gombra kattintva újabb funkciókat kapunk a menü testreszabásához.

Üzenetírás:
Na ez az amiben kételkedtem. Ugyanis a billentyűzet, akárhogy is nézzük, nem éppen sms írásra alkalmas, de egész jól lehet vele írni, csupán megszokás kérdése. Viszont ha nem kedveljük a billentyűzetet, akkor van virtuális billentyűzet, vagy kézírás(bár ez utóbbi kissé nehézkes...).
[link]

A többi funkció naggyából olyan, mint egy másik Symbianos telefonban. Csak úgy próbaképp feltettem a Brothers in Arms játékot, és meglepődtem, mert jobban fut, mint egy N73-on.

Szerintem igen is jó ez a telefon, és pont én mondom, aki még 3 hete meg mertem volna esküdni, hogy Sony Ericssonom soha az életbe nem lesz, de lám lett.

Várom az építő jellegű hozzászólásokat a cikkel kapcsolatban, esetleg véleményeket a telefonról.

Azóta történt

  • Sony Ericsson W960i Teszt

    A telefont 2007. június 14-én jelentették be, ekkor a K750i-m kicsivel több, mint 1 éve volt meg...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.