2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

R9 290 teszt - Az új generáció

Jelen pillanatban Tahiti is egy szuper „hely” a kikapcsolódásra, nem kell annyira Hawaii-ra vágyni.

[ ÚJ TESZT ]

Mérések III.


Mikor megjött a kártya, ez volt a második játék, amit megnéztem vele, fps nézése nélkül, direkt érezni akartam, hogy ez jobban és keményebben pörög, mint 7970-nel. Toltam és toltam, de nem éreztem, hogy ez olyan hű de jó lenne, mikor lemértem, megláttam miért... Alapon tök ugyanazt futja, mint a tuningolt barátunk. Tuningolva sem folyik le a képernyőről ez a pálya, mondjuk ez nem meglepő, hiszen meghúzott 7950 CF-rel és GTX 690-nel is képes volt arcpirító értékekre beesni.


A 36 és 40-es átlag közti 9% nem elhanyagolandó, de új szintre ez sem emeli a folyamatosságot, ellenben a tuningolt Hawaii már szépen aprítja a játékot.


Egyszerűen csak az „arccsattanós” mém jut az ember eszébe ezt az eredményt látva. Tudván, hogy a benchmark annyit ér, mint 7300 GS-nek a tuning, megnéztem játék közben is, hogy mit mutat az új kártya.
Ugyanilyen beállítások mellett jobban kijön az előnye a 7970-hez képest, ahol az utóbbi 25-30 FPS-t produkál, ott a kisebbik Hawaii alapon 31-38-t, ez mindenképp szép különbség.

Mielőtt valaki megkérdezné, hogy akkor miért nem ingame mértem: azért, mert még mindig a 7970 lemért eredményeihez vagyok kötve.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.