2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

"Problémamentes" migráció Windows7-re

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Küzdésem a héten egy egyszerűnek tűnő Windows XP => Windows 7 migrációval

[ ÚJ TESZT ]

Egyszerűnek tűnt a meló, régi Acer XP-s gépet cseréltek le egy HP SFF 3000-re. A szovjet tudomány és technika haladása miatt meg vezérkari utasításra :D korábban már recovery DVD-ről feltoltam a 64bites Win7-et, minden ment rendben, fél óra alatt.
Felcuccoltam, indulás az ügyfélhez.

Maga a hálózat egy egyszerű SBS 2003 premium hálózat pár klienssel.
Gép összerak, indul hibátlanul, tartományba beléptetés, a szokásos üdvözöljük a tartományban helyett kövér error:

Changing the Primary Domain DNS name of this computer to "" failed.
The name will remain "helyidomain.local"

The remote procedure call failed and did not execute

Leokézés és restart után a gép bentvan a tartományban, megjelenik a comuter account az Active Directory Users and Computersben, de az operating systemsnél nem írt ki semmit.

Valamint bejelentkezéskor a következő hiba jön ha bármilyen tartományi accounttal próbálkozok:
"The security database on the server does not have a computer account for this workstation trust relationship"

Első körben DNS hibára gyanakodtam, nslookup, ping minden működik hibát nem találtam sehol. Pár próbálkozást még csináltam, hogy előre megcsinálom a computer acocuntot, nem a beépített adminnal próbálkozok, de semmi. Az SBS connectcomputer wizard is network errort dobott, pedig a Vista patch is fent volt az SBS-en.

Google doktor elő, jöttek az idiótábbnál idiótább ötletek, csináljam újra a trust-ot a két domain között, áldozzak kecskét keresztútnál éjfélkor mikor holdtölte van, stb stb.
Mivel minden okés volt a többi WinXP és Vista kliensekkel így nem gyanakodtam a szerverre, de csak elkezdtem nézegetni mi a helyzet vele:
- SBS 2003 Premium SP1, 2007 óta nem volt patchelve, csak az SBS vista patch
- ISA 2004 SP1, szintén őskőkori kiadás.

Feldobtam az SBS-re a Service Pack 2-t, újraindítás, ugyanaz a hiba.
Ekkor jutott az eszembe, hogy egy másik helyen is mintha ugyanez lett volna a hiba mikor egy Windows Server 2008 64bit-et próbáltam hozzáadni az SBS 2003 premium hálózathoz mint member server. Akkor az ISA 2004 SP3 segített. Nosza fel is mentem a Microsoft Update-re, elkezdtem letölteni az ISA SP3-at, meg pár Exchange frissítést, lejött is szépen, települ, ISA 2004 SP3 el is szállt szép faileddel. Tűzfalszolgáltatás leakadt, service-k között nem indul manuálisan sem. Szerver restart, ugyanez a hiba, telefon kollegának, mivel nem volt net. Mondott egy tippet de nem jött be. Annyi szerencsém volt, hogy épp reggel állítottam át a szervert heti full és óránkénti incremental mentésre, tehát volt teljes image mentésem egy órával korábbi időpontról. Recovery CD be, image-ből C meghajtó vissza, szerver és tűzfal működik rendesen.

Második forduló, ISA 2004 SP3 manuális letöltése, telepítése, szerver újraindítása, minden oké. Újraindítás után vissza a HP géphez, gyönyörűen belépett a tartományba. Közbe felraktam az Office 2007-et, SP2-t az Office-ra meg egyéb frissítéseket. Átcuccoltam a régi géphez, USB hdd rákötve, valami idióta Acer security üzenet, hogy a rendszergazda letiltotta az USB eszközöket :W
15 perc google, semmi értelmes, kb egy óra alatt sikerült leszedni az összes Acer szutykot a gépről, 2-3 restart közben, végre ment a vinyó. NK2 átmásolása (itt üzennék is pár keresetlen szót annak aki kitalálta, hogy az NK2-t ki kell venni a pst-ből meg az ost-ből), spec jegyeladó progi átmásolása.

Az új gépre felraktam a Boca jegynyomtató driverét, tesztnyomtatás, nyomja a hülye karaktereket. Megnéztem a régi gépen, HP Laserjet IIP driverrel nyomja a jegyeket, manuálisan felraktam Microsoft Update-ről, nyomtat szépen. A jegyeladó progi supportjával kis csevej, mailban megkaptam a telepítési útmutatást:
- Másoljam át a teljes progit a régi gépről
- A netről szedjem le a progit, telepítsem, meg a frissítés exe-jét rakjam ki a desktopra közvetlenül indítsam onnan.
- Manuálisan regisztráljan pár DLL-t, meg OCX-et, regsvr32-vel (Win7 64bit alatt szép móka, csak adminként indított parancssorral megy)
- Manuálisan telepítsek pár fontot.

Szeretjük azokat a programozókat akik tudnak installert gyártani :DDD
Tesztelés, progi indul, jelszó nincs hozzá majd holnap tesztelik mert már délután 4 lett és én még nem kajáltam.

Másnap kiderült, hogy a jegynyomtató nem nyomtat a jegy teljes felületére, supportnak fogalma sincs mi lehet, egy órányi küzdés meg pár drivercsere után kiderült, hogy Letterre kell átnyomni az összes beállítást a nyomtatónál aztán működik rendesen.

Felhasználó boldog, nekem meg csomóban hullott a hajam :)

Hirdetés

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.