2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Poszter készítés otthon, egyszerűen

Egy részletes leírás arról, hogyan készíthetünk otthon, olcsón nagy méretű posztert.

[ ÚJ TESZT ]

Vágjunk bele!

Hogyan tovább?

Most be kell szereznünk azt a bizonyos segédprogramot. A neve PosteRazor, a névre kattintva le is tölthetitek. Ha ez megvan telepítsétek, vagy amennyiben a zippelt változatot szedtétek le, akkor bontsátok ki valahova.

Indítás után 5 lépésen keresztül jutunk el a poszter nyomtathatóságáig.

Step 1:

Indításkor ez a kép fogad bennünket (illetve nem egészen, én már megnyitottam a képet):

A kis mappára kattintva egyszerűen a Windowstól megszokott módon betallózhatjátok a lementett képet. Melyről aztán láthatjuk adatait.

Step 2:

A második lépésben azt kell megadnunk, hogy milyen lapra és milyen formában szeretnénk a képet nyomtathatóvá tenni. Alapértelmezésben A4-es lappal dolgozunk, de akár szabadon is megadhatjuk lapunk méretét. Itt adhatjuk meg a lapon lévő margók szélességét is is. Az általam kiválasztott képnél állított lapokkal gazdaságosabban lehet kijönni.

Step 3:

Ebben a lépésben az átfedés mértékét és pozícióját kell megadnunk. Ennek a ragasztásnál lesz szerepe. Nagyobb átfedéssel könnyebb dolgozni, viszont növeli a szükséges lapok számát.

Step 4:

Itt láthatjuk, hogy körülbelül hogyan fog kinézni a poszterünk. A kívánt méretet többféleképpen is megadhatjuk (centiméterben, lapok számában, százalékban). Mivel nekem egy pontos méretre volt szükségem így én centiméterben adtam meg a méretet. Célszerű kicsit, 2-3 centivel nagyobbra méretezni, mivel ragasztáskor az átfedések miatt változik a végső méret (ez látható is lesz későbbi képeken). A méret megadásánál a kisebbik méretet kell figyelembe vennünk, a kész képet méretre vágva nem érhet meglepetés. Valamint érdemes középre helyezni a képet a tájolással.

Step 5:

A programban elvégzett lépésünk elég egyszerű, csupán elmentjük a kész nyomtatási tervet. A kis lemez ikon megnyomásával, mellyel egyidejűleg meg is nyílik az elkészült pdf az alapértelmezett nézegető programmal.

Mentés!

A kész pdf!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.