2024. április 20., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

PhoneSuit Elite akkumulátoros tok

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Az egyik legvékonyabb és leggyorsabban tölthető akkukabát Apple iPhone 4/4S telefonokhoz.

[ ÚJ TESZT ]

Még az iPhone-használó berkeken belül is viszonylag kevesen ismerik a PhoneSuit nevét. Nyilván azért, mert szignifikánsan kisebb marketinggel van megtámogatva a cég, mint a konkurensek, annak ellenére, hogy a jelenleg piacon lévő kiegészítőknél is vékonyabb és gyors töltésének köszönhetően abszolút megérdemelné a figyelmet.

A most nálam lévő PhoneSuit Elite névre keresztelt eszköz a gyártó jelenlegi legfejlettebb terméke, ami a leírás szerint minden gond nélkül duplázza meg az iPhone-unk használati idejét. Gyorsan meg is néztem, mit kapunk a pénzünkért.

A csomag kifejezetten kellemes. Az oldalain és a hátulján a szokásos specifikációkat és képeket kapjuk. Az eleje mágnesesen nyílik, mögötte egy átlátszó plasztik ablakon tekint ránk vissza maga a tok. Nagyon minőségi, kellemes tapintású már maga a doboz is, eddig minden rendben van.

A műanyaglapot kivéve máris elénk tárul a tok, amiben megtaláljuk a behelyezési útmutatót, egy törlőkendőt, illetve 2 kijelzővédő fóliát is külön papírtokban.

Magát a tokot kivéve ér az első meglepetés, még pedig, hogy a gyártó biztosít nekünk egy második műanyagdarabkát, ami kvázi egy kupakként funkcionál, hisz a telefon behelyezése után ezt kell a végére tennünk, hogy az egész rendszer zárva legyen. A kisebb tárgyakat gyakran elhagyóknak ez áldás lesz.

Egy másik kartontokban kapunk még egy USB - microUSB kábelt, amivel tölteni tudjuk az egész tokot és ezzel ki is fújt a dolog.

A telefon behelyezési pofonegyszerű. levesszük a tok tetejét, a telefont becsúsztatjuk, majd amikor az a helyére pattan, visszatesszük a tetőt és készen is vagyunk. Nagyjából egy centivel hízik a telefonunk, tehát teljesen vállalható lesz a méret, a súlya viszont pont annyival lesz több, hogy az ingzsebünket már húzza, így célszerű elköltöztetni azt a kezünkbe, vagy valamelyik zsebünkbe.

A tok egy kellemes, gumiszerű borítást kapott, amitől kevésbé válik csúszóssá, valamint egész jó hatásfokkal nyeli el az izzadtságot, ami a mostani meleg időben kifejezetten áldásos képesség.

Ettől eltekintve egészen egyszerűen néz ki a tok.
Hátul a kamera kivágása, egy logó, valamint alul egy gomb található, melynek megnyomása után az akkumulátor töltöttségéről ad felvilágosítást 5 kék színű led. Hasznos tulajdonság, ami egyik másik notebookon is feltűnt már az évek során.

Az oldalak ha lehet, még unalmasabbak. Bal oldalon a némító pöcök és a hangerő szabályozók kivágása található (kellemesen hozzáférhető minden, köröm nélkül is), felül a sleep/wake gomb és a jack csatlakozó kivágása pihen (több, eltérő kialakítású fülessel kipróbáltam, mind probléma nélkül belement), jobb oldalt egy PhoneSuit felirat, míg alul a microUSB bemenet és egy kapcsoló található, amely állításával megadhatjuk, hogy töltse az akkumulátor a telefonunkat, vagy ne.

Most pedig következzen a lényeg, azaz, hogy mit is rejt maga a tok. Egy 2100mAh-s akksi került bele, ami a leírás szerint ténylegesen megduplázza a telefonunk üzemidejét. Nem voltam rest és lemérten, mennyire igaz a dolog.
A számok nem hazudnak, egész pontosan nulláról 100%-ig tudjuk feltölteni a telefonunkat, majd a még 30%-ig. Amennyiben hosszabb ideig nem találunk konnektort, akkor életmentő lehet.

Ehhez pedig hozzájön a gyártó Quick Charge technológiája, ami lényegében annyit jelent, hogy 5W/1Amp-es sebességgel képes a tok tölteni a telefonunkat, így 2 óra alatt teljesen feltölt a készülékünk. Én a folyamatos használat során másfél órát mérten több alkalommal is, tehát a helyzet még kellemesebb.
Ami már kevésbé, az az, hogy magát a lemerült tokot majd 5 óra alatt tudjuk feltölteni konnektor segítségével, ám lehetőségünk van gépről is tölteni USB-vel, de ezt csak nagyon nagyon türelmes embereknek ajánlom.

Lényegében egy kellemes meglepetés a PhoneSuit Elite tok. A fehér és fekete színekben pompázó kiegészítőt 80 dollárért tudhatjuk magunkénak, ami a konkurenseket figyelembe véve teljesen versenyképes ár, főleg akkor, ha számításba vesszük a vékony kivitelt, a Quick Charge technológiát és a mellékelt kiegészítőket is.

Bár személy szerint nem preferálom ezeket a tokokat, ellenben mindaddig, míg a vékonyság hódít az IT világban, az akkumulátort pedig a növekvő fogyasztáshoz nem igazítják hozzá, addig rákényszerülünk az ilyen tokok használatára.
Egyetlen negatívuma a kiegészítőnek, hogy töltés közben bizony melegedhet, amire egy matrica fel is hívja a figyelmünket, de ez szinte minden akkumulátorral rendelkező termék esetén így van, ezzel együtt kell élnünk.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.