2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

PH Upper - Hardverapró UP-oló program

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hasznos program a Hardverapró userei számára, sok-sok extra funkcióval.

[ ÚJ TESZT ]

Előzmények:

A Szegedi Tudományegyetemen most leszek 5. éves végzős Programtervező Matematikus hallgató és most a nyáron volt egy kis időm és egy általam készített programra szeretném felhívni a figyelmeteket, ami remélem sokaknak leveszi a terhet a válláról.
Mint a neve is mutatja a Hardveraprós hirdetéssel rendelkező userek számára egy nagy segítség lehet a program.
Az ötlet már több mint fél éve kipattant a fejemből, mert több ismerősöm is panaszkodott, akik állandóan több mint 10 hirdetéssel rendelkeztek és a napi 2 UP-olás igen csak sok vesződséggel járt nekik. Plusz még a hirdetéseket figyelni is kellett, hogy ki mikor szólt hozzá…
Elhatároztam, hogy saját magam szakmai fejlődése érdekében, és hogy az ő dolgukat megkönnyítsem, írok egy olyan programot, ami a mindennapi (akkori időkből) PH-s tevékenységeiket megkönnyíti. Sikerült előállnom több mint fél évvel ezelőtt egy .NET 2.0-ás WinForms-os programmal, amit 1 hónappal ezelőtt leváltott a .NET 3.5-ben WPF-es technológiával írt új PH Upper 2 nevezetű program.
Utólag kiderült, hogy ezzel az ötlettel már megelőztek. Lortech kolléga, aki jóval több ideje tagja már a PH-nak Ő volt az első PH Upper kitalálója és egyben megalkotója. Azért említem most, mert szeretném ha fent maradna számunkra a neve és hogy anno Ő is mennyi ember munkáját segítette. Köszönet érte :)

Eddigi egy hónapos életciklusa a programnak:

Pár nappal a program megjelenése előtt elkészült a program weboldala és általam nem várt nézettségre tett szert és kaptam sorba a priviket, hogy mikor lehet már letölteni. 2009. július 28. 14:00 h óta elérhető a program és minden nap egyre nagyobb népszerűségre tesz szert. Már az első nap kaptam is az ötleteket, kívánságokat, ki mit szeretne még a programban. Így az első 1.3.0-ás (régi verzió miatt…) verzió kiadását követően egy hét múlva belekerültek az 1.3.5-ös verzióba a fix-ek és az ötletek, amit szintén töltöttek is le a felhasználók mikor elérhetővé tettem. Újra egy hét múlva újabb ötletek kerültek bele a jelenleg is elérhető 1.4.0-ás verzióba.

Mit tud a program:

Röviden szeretném kifejteni mit az amit tud a program nyújtani. Akit tényleg érdekel, el tudja olvasni a program weboldalán: http://www.phupper.com, amit Athlon64+ kolléga hozott a mostani formájára, mert ez neki is egy remek alkalom volt a tanulásra.
A program indulását követően egy bejelentkezési képernyő látható és egy üzenő fal. Bejelentkezni természetesen csak az oldalon regisztrált user-ek tudnak. Bejelentkezést követően elindul a saját hirdetések lekérése, aminek a folyamatáról egy számláló és egy töltőcsík tájékoztat minket. Amint ez elkészült megjelennek a hirdetések utolsó hozzászólások szerint időrendben csökkenő sorrendben, ha a beállításokban -> a fórumhozzászólások -> időrendben csökkenő sorrendben szerepelnek. Így mindig felül van az a hirdetésed, amihez utoljára szóltak hozzá a hozzászóló nevével és dátumával. A hirdetés nevére kattintva böngészőben a hirdetéshez ugrik és meg is tekintheted a hozzászólást.
A hirdetés mellett sok hasznos gomb is van. Hirdetés érvénytelenítése ikon. Egy hirdetés UP-olása lehetőség. Mennyi UP-olási lehetőség van még hátra.
Csoportos Up-ra is ki lehet jelölni a hirdetést, ugyanis a hirdetéseket 1 gombnyomásra is lehet UPolni. Minden UPolásról az ablak alsó részében információt lehet kapni, hogy sikerült-e vagy sem.
Privát üzenetek ellenőrzésére is alkalmazható a program. Tálcára letéve kis ikon állapotba kerül az óra mellé, így szinte észrevétlenül percenként ellenőrzi a privik ékezését és figyelmeztet minket, ha épp új privi érkezett.

Hát röviden ennyit szeretnék írni.
Ha valakit tényleg részletesebben érdekel a program, mert éppen több hirdetéssel is rendelkezik akkor bővebb információt is kaphat a program weboldalán http://www.phupper.com és le is töltheti.

Használjátok egészséggel a programot! :)

szerk.: Ismét jelent meg újabb verzió: 1.4.4 :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.