2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Pál levele gugabéliekhez

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Pál levele gugabéliekhez [1. rész: A világ vagyok beteg, nem én] [2. rész: Rettenetes dolog az élő...

[ ÚJ TESZT ]

Pál levele gugabéliekhez

[1. rész: A világ vagyok beteg, nem én]

[2. rész: Rettenetes dolog az élő Istennek kezébe esni]

[3. rész: Isten nem kíváncsi rád!]

[4. rész: Ha Istent lestoppolod...]

[5. rész: Hát te fiam hol laksz? Isten]

[6. rész: Isten sorsítótár]

[7. rész: Isten sincsen lincsen]

[8. rész: Isten kívül viccen]

[9. rész: Kívül rend van, belül Isten]

[10. rész: Gyertek együtt Isten ellen!]

1Gug 1,1 Emberek közt szeretnék élni, egy vederrel a kezemben átsétálni a szomszédhoz, ha látom betakarítás van. Elfogadni egy szívélyes pohár bort, s elbeszélgetni. Este lavórban lemosakodni, a vánkost a fejem alá igazgatni, és ha elhantolnak, akkor tudni, hogy „Itt nyugszik”. Valaki évek múlva rám talál, megkapál, ejt egy könnycseppet és tovább áll. Olyan vagyok, mint az elszáradt fűszál, kis idő és emlékezet se rólam.

Oké, nem vicces. Magam űztem gúnyt magamból a kedvetekért, nem takartam el a szégyenemet, hogy senki se vádoljon azzal, hogy képmutató vagyok, vagy színezem magam.
Ha van/volt lelkierőd elolvasni az előző 10 részt és nem csak a csúszkát görgetted, akkor legalább annyi, hogy őszinte voltam. Oké?
Nagyon sok olyan dolgot leírtam, amit más nem vállalna be. Nem reklám, nincs belőle hasznom, Isten az, aki megigazít. Tudom, hogy Istenben hinni kellemetlen, ciki dolog. Ez itt a Prohardver. Főleg technikai újdonságok, hány magos, mennyi pontszám háromdémárk, új cuccok, újdonság, valami, ami elvonja a figyelmed, de hódolhatsz neki Isten helyett.

A világ színes, ha Istenben kell hinni az egyhangú és vallásos meg menjetek már, hogy beültök a templomba és veritek a melleteket, hogy én vétkem, én bűnöm, én igen nagy vétkem. Csodás, ha érzed, hogy hamarosan eldobod a kanalat, akkor elfutsz a paphoz, dobsz a perselybe, legurítasz a torkodon tíz miatyánkot, és mindjárt minden rendben is van. Minél hangosabban csörög a persely, ahogy dobod be a pénzt, annál hangosabb a hallelujja a mennyek országában, a bűneid megbocsátattak testvérem! Menj el békével!
Tök mindegy, hogy az életben mekkora selejt voltál. Szomszédodat feljelentetted, mise után sustorogtál fülekbe igaztalan dolgokat, néztél hunyorú szemmel, amikor mások valami őszinte dolgot. Voltál sarok mögül lesve, vártad a pillanatot, és azt is mások szemére vetetted, ami gerenda. Becsületes, jóravaló ember és mindenben egyenes voltál. Egyetlen hibád van csak, hogy Istent nem ismerted, sem az igazságát.
Van sajátod, azt hirdeted, a szerint élsz, a szerint jársz szigorúan templomba, a szerint sustorogsz. Isten egyáltalán nem érdekel!

Eltértem a témától, mert, hogy Isten igazságáról szerettem volna beszélni :DDD

Tisztában vagyok vele, hogy a mai, felvilágosult világban Istenről, Bibliáról beszélni ciki, hülyének néznek :D de most komolyan, te beszélnél Istenről olyan embereknek, akiknek van saját? Híres ember, elismert, mit neki Isten, amikor ő maga az Isten?
Találkoztál már híres, nagyon híres emberrel és csalódtál benne? Gondoltad volna, hogy a való életben nem olyanok, mint a képernyőn? Én egy ideig sztároltam egy embert, szerencsém volt, mert koncert előtt vihettem be a gitárját, és segíthettem összepakolni a hangosítást. Fúúú. Tényleg felemelő érzés volt, ahogy a közönség mozgolódott a nézőtéren, én meg zsinórokkal rohangáltam a lassú fényben és hangfalakat tologattam. Ez az érzés a mai napig munkál bennem, szeretem a háttérmunkát, szeretem, ha felismerik, hogy háttérmunkás vagyok, a háttérmunka az én színpadom. A fickó koncert után részegen billegett a piszuárnál, feltettem neki egy egyszerű kérdést, próbáltam bizalmaskodni. Zenei kérdés volt. A fickó keményen be volt drogozva, rám nézett, és megkérdezte, hogy megtennéd, hogy békén hagysz a picsába?

Eltértem a témától, mert, hogy Isten igazságáról szerettem volna beszélni :DDD

A nagyobbik fiam dj. Tudnék mesélni, hülye dolgai voltak. Bánkon próbáltunk szervezni egy állandósított tini disco-t. Nagy felkészülés lélekben, hatalmas reklám, a bánkiak nem jöttek el, nulla ember :DDD sőt, aki eljött, az rikoltozva csapkodta a térdét az utcán, hogy na mi van köcsög??? :DDD a kisebbik fiamat ma reggel megkérdeztem, hogy szeretne dj lenni? Azt mondta, hogy nem, Levente (dj.lecso) hibáiból tanulva. Aztán hozzátette, hogy ha még is dj lenne, akkor az lenne a neve, hogy dj.nemleszekdj. Micsoda paradoxon, ezen aztán jót vihogtunk.

A nagyobbik fiam dj, én vagyok a technikusa. Ne tudjátok meg milyen menedzselni (managment) egy hisztérikus és feltörekvő dj-t. Oké, nem hülye gyerek. Volt egy 5 napos fesztivál, raktuk össze a színpadot, lézeret, fényet, és ott hagytam egy darab goa lemezzel, hogy felügyelje a BURN sátrat. Pioneer DJM 800 keverő két ezres lejátszóval. Órák múlva megyek vissza, hogy vigyek neki kaját, aszondja: apa én mindent tudok.
Mondom neki baszod, akkor cuccz. Kicsit adtam neki rá hangerőt és tolta, mint az ökör
Végül a kocsmáros szólt ránk, hogy ne sajnáljátok a hangerőt, adjatok neki, mert akkor jön a nép fogyasztani. A filmen már nem látszódik, csak az előkészület, stuff, de Levente (dj.lecso) bepörgette az embereket. Öcsém, akkora tömeget, ami ott tombolt.
Komolyan mondom könnybe lábadt a szemem, az én fiam, alig 16 éves és úgy porzik a föld előtte, úgy táncolnak arra, amit kever, mint ha egy Gnu csorda vonulna. Tessék, nézzed meg. Itt még kezdő volt :D

[beertok]

Itt már kezdő volt :DDD

[dj.lecso]

Eltértem a témától, mert, hogy Isten igazságáról szerettem volna beszélni :DDD

Mindenki azt gondolja, hiszi, hogy ahogy él, amit gondol, az igaz, az az igazság. Szerintem nincs olyan ember, aki az ellenkezőjét gondolná. Hazai viszonyok között a disznóvágás, a véres hurka, töpörtyű, meg disznósajt és füstölt kolbász elfogadott dolgok. Nyammm nyami.
Viszont van olyan nép, aki azért, hogy te ezeket jóízűen befalod, megkövez. Köveket ragad, és addig veri a fejedhez, amíg meg nem halsz. Szó szerint addig ölnek, amíg meg nem halsz. Holott csak egy kis hurka, meg kolbász, füstölt szalonna. Van olyan jónép, aki az igazság nevében besétál kapitalisták által sűrűn látogatott helyre. Hatásszünet, amikor Istenhez imádkozik, aztán, durr és lerepül a feje. A lerepült feje alapján azonosítják a terroristát. Ami alapján, durr, szerinte az igaz. Senkit sem érdekel, csak hírek, már mindennapos. Kivéve, ha anyád ült a kávéházban a lányoddal és arra durrantott hátizsákot a terrorista. Első dolgod, hogy megosztod a fészbukon, aztán pszichológust keresel. Egyetlen dolgot nem keresel, sem Istent, sem Isten igazságát.
Mert az egy dolog, hogy ilyen sajnálatos dolog megtörténhetett.
De, hogy ezek után még van annyi bátorságod, hogy Istent vádold, hogy ha létezik, akkor miért engedte meg???
Jób könyvét olvastad? Én igen, a nejem többször is nekifutott, semmit sem értünk belőle.
Mielőtt Istent megvádolod, olvasd el Jób könyvét.
Durva.
Nem kifejezetten arról szól, hogy visszaküldi a pizzát méltatlankodva, mert nem az a feltét és késett a futár. Ő sem értett semmit, így én sem. Ha nem olvasod el persze, hogy semmit sem értesz az egészből, ha elolvasod úgy sem. Akkor mi értelme az egésznek?

Többet nem térek el a témától.

Én vagyok a hibás, hogy hosszú évek óta megkíséreltem lavírozni a pengeélen. Eleget tenni a Prohardver olvasóinak, igyekeztem Istent úgy szóba hozni, hogy azért lássátok én is jó fej vagyok, velem lehet beszélni, értek én a szóból, sőt tudok humoros lenni, néha finoman trágár, aztán egy láda sör után már nem vagyok tekintettel se Istenre, se emberre.
Igyekeztem úgy írni, hogy legyen abban minden, ha szakács lennék, akkor úgy tudnám ezt a szörnyűséget ábrázolni a legjobban, amit elkövettem, hogy elétek rakok egy finom, gőzölgő újházi tyúkhúslevest, s benne a közepében a legfinomabb tortát, amit valaha is ízleltél vagy elképzeltél. Mert ugye vagyok én a guga, aki kellőképpen parasztos, már csak neveltetésénél fogva is, és egyszerű gondolkodású, meg alapvetően tanulatlan suttyó. Ennek is próbálok néha exchibicó akármi eleget tenni, magamat dicsőíteni, a saját népszerűségemet az érdeklődés cunami tekintetében meghullámlovagolni.
Valamint van Isten, van Isten igazsága, amit kijelentett, s ismerem, megismertette velem.
Azt a csodát, mint valami desszertet, sarokház, ha evett olyat valaki, kedvenc gyermekkori kétforintos süteményem, amit a bisztróban adtak, elrejtettem a mondanivalómban, soha nem vállaltam fel nyíltan.

Csel 5,29
Felelvén pedig Péter és az apostolok, mondának: Istennek kell inkább engedni, hogynem az embereknek.

1. Mt 10,33
A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám előtt.
2. Lk 12,9
A ki pedig megtagad engem az emberek előtt, megtagadtatik az Isten angyalai előtt.

Többet nem térek el a témától.

Ez egyáltalán nem azt jelenti, hogy innentől guga csak is olyan válaszokat fog adni a feltett kérdésekre, hogy eredj haza fiam, tolj el 10 miatyánkot és üzenem apádnak, hogy ízletes volt a házi pálinka, amit küldött, de már elfogyott ill. anyádnak puszilom a kacsóját, biztos érteni fogja. Szerinted ez Isten? Nem ez egy undorító pap. Isten az személyre szabott és színes, nézd meg a teremtett világot, ha annak bármely szegletét megcsodálod, Isten munkájáról, tervéről tesz tanúbizonyságot. Isten senkit sem azért teremtett erre a világra, hogy vasárnaponként hányja a kereszteket, majd a pap fülébe sustorogva meggyónja, amit önmagának be mer vallani, a többit már úgy éli meg, hogy elégedetten kilép a templomból, mert közben beárulta a szomszédot is, elintézte a sorsát és arra is rávezette a papot, hogy ugye nem gyónta meg a cafka? Pedig láttam a mihasznát, aztán szigorú szemmel lépked végig a falun, fülébe még benne a csengés, ahogy a perselybe bedobta a pénzt. Szerinted ez Isten?
Isten az ilyen emberektől undorodik, le is írta a Bibliában, csak, hogy sem a papok nem mondják el, sem a hívők nem olvassák el.

Többet nem térek el a témától.

Elmondok egy történetet a Bibliából, hogy lásd, Isten milyen, a lelke milyen, s hogy mennyire félreértik. A Bibliában leírt történetek, az abban szereplő emberek, ugyan szentek, tényleg azok, s a papok olyan rohadt undorító és ájtatos módon szónokolnak róluk, hogy hajlamosak a hívők elfelejtkezni arról, hogy Isten elsősorban ezeknek a szenteknek a szent életét nem abban látta, hogy hibátlanok és erősek, nem vétkeznek és Istennek tetsző életet élnek. Meg betartják a tíz parancsolatot, tipikusan olyan emberek, mint a pénznyomda kirakatában lévő bankjegy, át van húzva pirossal, s rajta, hogy minta. Nagy lófaszt.
Nincs a Bibliában elhallgatva semmi, mégsem hozzák szóba, hogy Pál Apostol egy gyilkos volt. Még is tőle származik a szeretet himnusza, amit a papok oly ájtatosan, hogy zeng a templom, mantrázzák és utána a fekete ruhába öltözött varjak kórusban harsogják, hogy én vétkem, én bűnöm, én igen nagy vétkem, katolikus bűnbánó szöveg, ami mellveréssel jár, mea culpa. Ez lenne Isten? Akkor miért van a templom falán kikerülhetetlen betűkkel, hogy az igaz ember hitből él? Ki az igaz ember?

Pál Apostol dolga az volt, hogy azokat a Jézusban hívő keresztényeket, akiket égre földre üldöztek, s végre sikerült elfogniuk, s vitték megkövezni, addig eredeti nevén Saulus, ami nagyot jelent, vigyázott a többiek felöltőjére. Na most, amikor végeztek vele, s a többiek jöttek vissza a kövezésből, hogy a nemjóját, jól megkapta a magáét, kár, hogy olyan hamar kimúlt, az a hegyes kő kinyitotta a koponyáját és kirepült a fél agya, Istenem de csodás volt, megérdemelte a disznaja. Isten ítéletét hajtottuk rajta végre.
Saulus szerencsétlen, aki nagyot jelent, állt ott feszengve, ment volna ő is a lelkem kövezni. Jeleskedett volna ő is ezeknek a disznóknak a megkövezésében.
Izgatottan várta vissza a többieket, nahhh, jót köveztetek? Az egyik halálraítélt különösen érdekelte, mert ő segített kézre keríteni. Megkérdezte, hogy remélem sokat szenvedett?
Áhhh, haddelmán, ez a hülye kidobta a szemét, mutatott a mellette álló bambára, majd a sor végén állóra, hogy az meg egyből elintézte, kimúlt. Aztán legyintettek, hogy a fene egye meg, legközelebb majd jobban odafigyelnek. Aztán mutogatták egymásnak a köveket, ami megmaradt, majd letették, hogy jó lesz későbbre. Ez lenne Isten?

Pál Apostol üldözte azokat a keresztényeket, akik hittek Jézusban, egészen addig, amíg az Úr egyszer csak úgy gondolta, hogy megkegyelmez neki. Ez volna ama híres pálfordulás, amit a papok mindenhogy elmagyaráznak kifordítva, de így nem. Pedig igaz történet.

Apostolok Cselekedetei 9. rész

1. Saulus pedig még fenyegetéstől és öldökléstől lihegve az Úrnak tanítványai ellen, elmenvén a főpaphoz,
2. Kére ő tőle leveleket Damaskusba a zsinagógákhoz, hogy ha talál némelyeket, kik ez útnak követői, akár férfiakat, akár asszonyokat, fogva vigye Jeruzsálembe.
3. És a mint méne, lőn, hogy közelgete Damaskushoz, és nagy hirtelenséggel fény sugárzá őt körül a mennyből:
4. És ő leesvén a földre, halla szózatot, mely ezt mondja vala néki: Saul, Saul, mit kergetsz engem?
5. És monda: Kicsoda vagy, Uram? Az Úr pedig monda: Én vagyok Jézus, a kit te kergetsz: nehéz néked az ösztön ellen rúgódoznod.
6. Remegve és ámulva monda: Uram, mit akarsz, hogy cselekedjem? Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj be a városba, és majd megmondják néked, mit kell cselekedned.
7. A vele utazó férfiak pedig némán álltak, hallva ugyan a szót, de senkit sem látva.
8. Felkele azonban Saulus a földről; de mikor felnyitá szemeit, senkit sem láta, azért kézenfogva vezeték be őt Damaskusba.
9. És három napig nem látott, és nem evett és nem ivott.
10. Vala pedig egy tanítvány Damaskusban, névszerint Ananiás, és monda annak az Úr látásban: Ananiás! Az pedig monda: Ímhol vagyok Uram!
11. Az Úr pedig monda néki: Kelj fel és menj el az úgynevezett Egyenes utczába, és keress föl a Júdás házában egy Saulus nevű tárzusi embert, mert ímé imádkozik.
12.
És látá Saulus látásban, hogy egy Ananiás nevű férfiú beméne hozzá és kezét reá veté, hogy lásson.
13. Felele pedig Ananiás: Uram, sok embertől hallottam e férfiú felől, mily sok bosszúsággal illeté a te szenteidet Jeruzsálemben:
14. És itt is hatalma van a főpapoktól, hogy mindazokat megkötözze, kik a te nevedet segítségül hívják.
15. Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert ő nékem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt.
16. Mert én megmutatom néki, mennyit kell néki az én nevemért szenvedni.
17. Elméne azért Ananiás és beméne a házba, és kezeit reá vetvén, monda: Saul atyámfia, az Úr küldött engem, Jézus, a ki megjelent néked az úton, melyen jöttél, hogy szemeid megnyiljanak és beteljesedjél Szent Lélekkel.
18. És azonnal mintegy pikkelyek estek le szemeiről, és mindjárt visszanyeré látását; és felkelvén, megkeresztelkedék;
19. És miután evett, megerősödék. Vala pedig Saulus a damaskusi tanítványokkal néhány napig.
20. És azonnal prédikálá a zsinagógákban a Krisztust, hogy ő az Isten Fia.
21. Álmélkodnak vala pedig mindnyájan, a kik hallák, és mondának: Nem ez-é az, a ki pusztította Jeruzsálemben azokat, a kik ezt a nevet hívják segítségül, és ide is azért jött, hogy őket fogva vigye a főpapokhoz?
22. Saulus pedig annál inkább erőt vőn, és zavarba hozta a Damaskusban lakó zsidókat, bebizonyítván, hogy ez a Krisztus.
23. Több nap elteltével azonban a zsidók tanácsot tartának, hogy őt megöljék:

Hogy ebből az egészből mi a lényeg?

Monda pedig néki az Úr: Eredj el, mert ő nékem választott edényem, hogy hordozza az én nevemet a pogányok és királyok, és Izráel fiai előtt.
Mert én megmutatom néki, mennyit kell néki az én nevemért szenvedni.

Nekem is mevolt a magam Pálfordulása. Saulus héber nyelven azt jelenti nagy, Saulus miután megismerte Istent, saját maga dobta el a nevét és vette fel helyette a Paulus nevet, ami azt jelenti kicsi. Ezzel a rá szabott terheknek még nem volt vége. Isten megbélyegezte őt, olyan fájdalmat és külsőt adott neki, hogy ember legyen a talpán, aki szóbaáll vele. Pál Apostol háromszor kérte az Istent, hogy vegye le róla ezt a terhet, de Isten nem tette meg. Azt mondta, hogy elég neked az én kegyelmem, a te erőtlenséged által végzem el az én erősségem. Pál Apostolnak beteg volt az egyik szeme, fájdalmasan begyulladva, gennyes volt és bűzös. Undorító látványt nyújthatott, s így kellett neki megjelennie gyülekezetek előtt, királyok, főpapok előtt és Istenről bizonyságot tenni, Isten igazságát hirdetni. Nagyon nehéz helyzetben volt emberileg, mert a külsejére tekintve az emberek öklendezve elfordultak tőle. De vele volt Isten dicsősége, akkoriban, ha valaki Isten igazságát kereste, akkor nála megtalálta. Ismerős történet? Három királyok mentek a királyi palotába, hogy hírét vették, hogy megszületett Izrael királya, aztán egy jászolban találták. Orbán Viktornak hány gyereke született jászolban? Gyurcsány Ferencnek melyik rokona járt istállóban? Jó oké, GYF volt a cigánysoron, de olyan biztonsági intézkedések előzték meg, hogy 800 kilométeres körzetben minden fűszálat ellenőriztek. Jézus meg csak úgy egy jászolban megszületett, basszus, nem pápamobilban, hanem csak úgy egy jászolban. Érted a különbséget, hogy milyen Istennel állsz szemben?
Szerinted, ha a pápa hinne, bízna Istenben, akkor kimerne menne az emberek közé csak úgy? Ha Isten Jézusra tudott vigyázni, akkor egy pápára miért nem tud? Miért kell a Vatikánnak titkosszolgálat, miért futnak fegyveres emberek Isten földi helytartója mellett, miért a páncélüveg? Isten szerinted ilyen?

Lukács Evangyélioma 12. rész
6. Nemde öt verebet meg lehet venni két filléren? és egy sincs azok közül Istennél elfelejtve.
7. De néktek a fejetek hajszálai is mind számon vannak. Ne féljetek azért, sok verébnél drágábbak vagytok.

A kilenvenes évek elején metróval utaztunk páran, olyan haverokkal, akiknek már a nevére sem emlékszem, addig tartoztak hozzám, amíg volt pénzem. Széltől hányatott habok voltak, életcél nélkül. A drog tartott össze bennünket, nekem volt, meg tudtam venni, szívesen megosztottam velük, ők meg hűséges puliként a világ végére is utánam jöttek volna, mert nekik semmilyük sem volt, ötletük sem. Az egyetlen esélyük az anyjuk pénztárcájából lopni, vagy a nagymama nyugdíjából kuncsorogni. Utazunk, szó szerint, úgy be voltunk szippantva, hogy a Pöttyös utcától Kőbánya végállomásig eltelt egymilliárd év. A Határ úton felszállt két jehova tanúja és kezükben őrtorony. Jártak, a lábak hátrahúzódtak, az enyém maradt, én nem foglalkoztam velük, ha akar lépje át, ha nem marad ott ahol van, vigyorogtam. A jehova tanúja megkérdezte, hogy hiszel Istenben?
Mi sem természetesebb ennél, vágtam rá azonnal, pedig nem, nem hittem Istenben, magamban hittem, önmagam számára én voltam a legnagyobb Isten.
Nahhh, akkor hány a megpecsételtek száma Izrael minden nemzetségéből elpecsételve, s hányan mennek a mennyek országába?
Felálltam és igen szigorú szemmel néztem rá, értettem hozzá, ez a mai napig megy, bár nem szeretek vele visszaélni. Eleve 192cm magas vagyok, nem kis darab és kopasz. Felálltam és fenyegetően fölé tornyosultam, majd humorosra vettem a figurát, miután láttam, hogy beszart a gatyájába. Hát nézz körül bazdmeg! Megyek én, a haverom Böce, meg ők itt négyen, mutattam a többiekre. Akarsz még tudni valamit?
A végállomásnál a nyakkendőjénél fogva raktam ki, s megígértem neki, hogy ha még egyszer találkozunk, akkor keresztbe lenyelem. Ilyen lenne Isten? Ez lenne az ő igazsága, én lennék a szentje, én lennék a választottja?

Minden jel szerint igen, csak ezt akkor és ott még nem tudtam, sőt, Istenről semmit sem tudtam. Ezért aztán úgy gondolta, hogy megkegyelmez nekem, s megmutatja mennyit kell érte szenvedni. Hát mit mondjak, öröm is bánat is. Öröm? Azt mondom elégedett ember vagyok, mióta Istent ismerem, van egy stagnáló értékrendem. Előtte nem volt. Irigyeltem más feleségét és randira hívtam. Irigyeltem más nagy házát, autóját, fényes életét, s igyekeztem behozni, másokkal szemben fölényt szerezni, s ékesen bizonyítani, hogy ügyesebb vagyok nálatok. Ezt igyekeztem a tudomásukra is hozni. Szó szerint Istent játszottam, nem csodálkozom, hogy Isten a homlokához csapott, hogy guga te a nagy? Akkor én Isten milyen kicsi lehetek a szemedben, aki jászolban született? Én minden este étteremben vacsoráztam, lányokat hajkurásztam, élveztem az anyagi jólétet, bármit megkívántam elértem. Beutaztam egész Európát. Minden országban jártam, Olaszországban két hónapig csak úgy a kedvemre, tengerpartról tengerpartra. Mindez kellett ahhoz, hogy ne most, mint házas ember vágyjak ezekre a kalandokra. Öröm az is, hogy miután beteltem a testi kalandokkal, Isten megkegyelmezett és lelki kalandokra invitált. Éreztem az űrt, társra vágytam. Nem azért, mert soha nem sikerült kapcsolatot teremtenem, az könnyen ment, inkább az volt a gond, hogy azt nem találtam, akit kerestem. Egyszer a nejem barátnőjének Emőnek meséltem a feleségem előtti életemről, s megkérdezte, hogy te ekkora Adonisz voltál? Dehogy, csak folyamatosan próbálkoztam, nem adtam fel. Addig nyomultam, amíg valaki be nem adta a derekát. Volt az első 4 éves, utána 1 éves, majd féléves, pár hetes, egy napos, 3 órás, 10 perces, de én egy életre szólót kerestem. A nejem a megmondhatója, hogy amikor először találkoztam vele, akkor mennyire páva módjára viselkedtem. 2004-ben ismerkedtünk, 2005-ben házasodtunk, 2006-ban született Levente és 2007-ben lett egy Suzukink. Mondjak valamit, azóta mindenki megvan és egy Benjáminnal bővültünk :DDD s mindenki egyben van, egészséges. Öröm, hogy egyetlen olyan nap sem volt, hogy ne étkeztünk volna rendesen. Öröm, hogy látunk a szemünkkel, járunk a lábunkkal, nem az orvoshoz és a patikába hordjuk a fizetésünket, öröm, hogy Isten ilyen egyszerű szinten de állandóan felügyel minket.

S, hogy mi a bánat? Vannak emberek, akiket régen irigyeltem. Nem szégyellem bevallani. Szép autója miatt, menő vállalkozó, esett az eső, állt a kocsisor, bepárásodott a Suzuki ablaka, gyerekek már tök türelmetlenek voltak, alig haladtunk. A lehúzott ablakból csak annyit láttam, hogy azt a nagyszájú vállalkozót rakták hordágyra, az autó a feje tetején, a családja már kórházban. Nem irigyeltem, arra gondoltam, hogy valamit rosszul gondoltam, amikor arra gondoltam, hogy jó élete lehet. Azóta sincs jó élete, elváltak, a vállalkozása már az apeh tulajdona, amit lehet elkoboztak tőle. Tudnék mesélni még ilyen rémtörténeteket, semmi szükség, bánat ez. Tudom, hogy nem szeretetitek, ha a Bibliából idézek, de légy szíves olvasd végig, nem csak annak a nagyszájúnak szól, akit ott a szemem előtt raktak véres fejjel hordágyra. Én mindig abban a hitben voltam, hogy ezek az igék másnak szólnak, s én használhatom, mint ostort, fenyíthetek vele másokat. Akkor és ott ez nekem szólt. Isten soha nem úgy beszél, hogy te önmagad igazságát érezd igazolva. Embernek nincs igazsága, ami a sajátja. Azért szeretném, ha elolvasnád, mert olyan, hogy Pálfordulás az ember életében nem csak egyszer van. Amikor láttam azt az embert az esőben hordágyon, s öntudatlanul, az élete másokra bízva, a drága autója feje tetején, minden érték, ami benne volt idegen emberek kezén, azt mondtam magamban, hogy még kisebb vagyok Isten előtt. Soha nem szeretném, ha így szeretne megtanítani arra, hogy milyen kicsi vagyok. Elég volt látni.

Jakab Apostol levele 4. rész

1. Honnét vannak háborúk és harczok közöttetek? Nem onnan-é a ti gerjedelmeitekből, a melyek a ti tagjaitokban vitézkednek?
2. Kívántok valamit, és nincs néktek: gyilkoltok és irígykedtek, és nem nyerhetitek meg; harczoltok és háborúskodtok; és nincsen semmitek, mert nem kéritek.
3. Kéritek, de nem kapjátok, mert nem jól kéritek, hogy gerjedelmeitekre költsétek azt.
4. Parázna férfiak és asszonyok, nem tudjátok-é, hogy a világ barátsága ellenségeskedés az Istennel? A ki azért e világ barátja akar lenni, az Isten ellenségévé lesz.
5. Vagy azt gondoljátok, hogy az Írás hiába mondja: Irígységre kívánkozik a lélek, a mely bennünk lakozik?
6. De majd nagyobb kegyelmet ád; ezért mondja: Az Isten a kevélyeknek ellenök áll, az alázatosoknak pedig kegyelmet ád.
7. Engedelmeskedjetek azért az Istennek; álljatok ellene az ördögnek, és elfut tőletek.
8. Közeledjetek az Istenhez, és közeledni fog hozzátok. Tisztítsátok meg kezeiteket, ti bűnösök, és szenteljétek meg szíveiteket ti kétszívűek.
9. Nyomorkodjatok és gyászoljatok és sírjatok; a ti nevetéstek gyászra forduljon, és örömötök szomorúságra.
10. Alázzátok meg magatokat az Úr előtt, és felmagasztal titeket.
11. Ne szóljátok meg egymást atyámfiai. A ki megszólja atyjafiát, és a ki kárhoztatja atyjafiát, az a törvény ellen szól, és a törvényt kárhoztatja. Ha pedig a törvényt kárhoztatod, nem megtartója, hanem bírája vagy a törvénynek.
12. Egy a törvényhozó, a ki hatalmas megtartani és elveszíteni: kicsoda vagy te, hogy kárhoztatod a másikat?
13. Nosza immár ti, a kik azt mondjátok: Ma vagy holnap elmegyünk ama városba, és ott töltünk egy esztendőt, és kalmárkodunk, és nyerünk;
14. A kik nem tudjátok mit hoz a holnap: mert micsoda a ti életetek? Bizony pára az, a mely rövid ideig látszik, azután pedig eltűnik.
15. Holott ezt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja és élünk, ím ezt, vagy amazt fogjuk cselekedni.
16. Ti ellenben elbizakodottságtokban dicsekedtek: Minden ilyen dicsekedés gonosz.
17. A ki azért tudna jót cselekedni, és nem cselekeszik, bűne az annak.

S, hogy mi a valódi bánat? Őszintén? Megtapasztalni azt, hogy Isten igazságáért mennyit kell szenvedni. Skizofrén állapot, mert néha önmagam szállok harcba és hangoztatom, olyankor soha nem hazudok, de Isten nélkül küzdök, az fáradtságos és küzdelmes, 1998-óta tapasztalom, hogy soha többet nem próbálom meg. Akkor ébredtem, pontosabban Neo voltam és Morpheus ébresztett. Azt is megtapasztaltam, hogy milyen, amikor végleg feladom, és Isten munkálkodik általam. Az öröm. S bánat az, amikor minden energiámat beleölöm a hiábavalóságba, nem hazudok, de hasztalan, s reménytelen falakba ütközöm.
Nincs olyan ember, aki önmagát ne képzelné tájékozottnak, okosnak, s ne lennének ötletei, megoldásai, szeretete, vagy bármi, ami Isten ellen szól. Fárasztó, kiábrándító azt olvasni, hogy 3000 belájkolt tag közül napi 15 aktív awakening azt állítja, hogy azért vagyunk itt, hogy egymás tudatát tágítsuk, és a szeretet átadjuk, meg a tudásunkat megosszuk egymással. Bátran linkeljetek és, ha valami nem tetszik, akkor ne szólj hozzá, a lényeg, hogy hamarosan a földünk egy magasabb rezgéstartományba ér. Akik a negatív energiákkal élnek itt maradnak, de akik pozitívan gondolkodnak, azok felemelkednek. Meg belső föld, Annunakik, mesterségesen létrehozott hold, Nibiru, Gyíkemberek, 53-as körzet, a magyarság küldetése és különleges szerepe, Jézus szkíta volt, a szkíták nem voltak zsidók, a zsidók sem voltak szidók.
Aki azt hiszi magáról, hogy zsidó az nem az, lehet, hogy belső hold, vagy gyíkember, vagy 53-as gatyó, de biztos, hogy nem zsidó. Minden zsidó magyar akar lenni. Miért van Magyarországon ennyi zsidó? Mit akarnak itt? Focimeccs? 45 perc után térfélcsere? Gyertek, menjünk Izraelbe. Na ez a bánatos, hogy van mindenféle elmélet, és a gyakorlat az csak egy és valós.

Jel 2,9
Tudom a te dolgaidat és nyomorúságodat és szegénységedet (de gazdag vagy), és azoknak káromkodását, a kik azt mondják, hogy ők zsidók, és nem azok, hanem a Sátán zsinagógája.

Guga levele bárholbélieknek.

Brhl béliek 1.1
Az elméletem, hogy emberek közt szeretnék élni, nem jött be. Nincsenek már emberek, emberek álcája van csak. Naív és gyermekded lélek vagyok, viszont nem vagyok hajlandó ezen változtatni.

Brhl levők 1.2
A műsorváltoztatás jogát fenntartom, Isten világában szeretnék élni, amiről eddig azt gondoltam, hogy emberek közt is megvalósítható. Az emberek megalkuvók, nem szeretik Isten egyenes és őszinte világát, az emberek hazudnak és képmutatók. Tévedtem, azt hittem, hogy emberek között szeretnék élni. Nem szeretnék, de kész vagyok számot adni bárkinek a szívemben lévő reménységről, Isten világáról, ami nem egy hazug és képmutató világ.

Brhl levők 1.3

Isten nem úgy működik, ahogy 7 milliárd ember gondolja. Isten úgy gondolja, ahogy 7 milliárd ember működik.

Brhl levők 1.4
Mama! Neked van Bibliád? Van fiam, bontsak egy üveggel?

Végezetül, de nem utolsó sorban. Soha többé ne számítsatok rá, hogy valami ostoba, és emészthető baromságról írok, amihez Istennek semmi köze, csak is azért, hogy a lelked ne háborogjon, hogy guga ne már, ne legyél ciki. Volt egy kalandom, Isten megigazított, nem azért, hogy pengeélen táncoljak, hanem legyek colostok, kalapács, mérce, könyök, uncia, puncia, faszom. Senki ne gondolja azt, hogy az életét leélheti úgy, hogy nem lesz számonkérve.

Az ő kedvükért hajlandó vagyok nem hinni Istenben. A nem létező Isten ilyenkor azt szokta kérni, hogy sétálj egyet az erdőben, nézz a teremtett világba. Nem a káosz uralkodik, nem a nem létező teremtő erő, hanem egy tervezett rend. Csak egy példa, a piaci légy nem tud eltérni a programjától. Beköp mindent, ami beköphető, abban kikelnek a férgek, lebontják és eltűnik a földben, porrá lesz. Madarakat látok, senki sem öltözteti őket, nincs emelkedő benzinár, nem rohannak a munkába, nincs dohányzásról leszokás, nem adóznak, nem fizetnek illetéket a fészek után. Egyszerűen Istennek élnek. Az összes többi a Sátán műve, és ha a Sátán létráján sikerült feljutnod, ha engedte, akkor a büszkeséged olyan, mint egy öntet.

Még valami, ha esetleg eszedbe jutna, hogy emberként akarsz élni.
Szabadulj meg az istenségedtől, láss meg olyan dolgokat, amitől saját magad lehetsz Paulus, ne bízd Istenre, hogy Sailusból csináljon belőled Paulust.

Soha nem értettem, hogy Isten miért mondja a Bibliában, hogy minden értetek van.
Összevesztünk a lelkészünkkel, de elég durván. Mérgünkben elmentünk a csővári tóra pecázni. Gyerkőc lógatta a pöcsét a tóba, még nekem sem volt kapása, nem hogy neki. Szalonnasütés után és napbarnítás után össze is pakoltunk. Ahogy elindultunk Suzuki, valami elementális erővel elénk vágott egy piros Lada. Ez a tó kukoricással volt körülvéve, szépen kanyarodtak előttünk, láttuk is őket egy darabig, suhancok.
Akkor még nem volt jogsim, a nejem vezetett. Egy kanyarulatban fékezett, a srácok kiugráltak a Ladából és futottak. Ütköztek egy fehér Opellel. A tulaj kiszállt és átkozódott, hogy most vásárolták részletre. Mi csak néztünk, hogy hogyan tudnánk segíteni?
Az Opel eleje rommá törve, a suhancok ellopták a Ladát és próbálták megmutatni a világnak, hogy mekkora emberek, nem sikerült. Összeütköztek nagy sebességgel a tó mentén, a kukoricásban ezzel a családdal, akinek a hátsó ülésén két lány vérző fejjel szállt ki és sírtak.

Nekünk is nehéz volt és próbáltam férfiemberként utánuk menni, akik a Ladát hátrahagyva elfutottak és a balesetet okozták. Lihegtem, szaladtam, de mire odaértem, horgászok, akik látták mi történt, elfogták őket. Én védtem meg a két srácot, hogy ne öljék meg őket, hanem várják meg, amíg kijönnek a rendőrök. Rendőrök kijöttek, nekik muszáj volt azt mondani, hogy nem láttunk semmit, későn érkeztünk, különben évekig járhattunk volna a bíróságra tanúként. Hol az igazság? Isten ilyen?

Azóta tudom, hogy ha Isten nem avatkozik közbe, akkor azzal a családdal én ütközöm, az én családom. Azóta értem, hogy minden értünk van, nem ellenünk, pedig olyan gyűlölet munkált bennem a lelkészünk iránt, hogy eleinte azt gondoltam ez a büntetésünk. Ahogy egy szülő minden helyzetben védelmezi a megszületett gyermekét, úgy Isten is minden helyzetben védelmezi a tőle lélekben származó, Istentől született gyermekded lelkeket. Csak első látásra tűnik úgy, hogy büntet. A büntetés nem a tiéd, Jézusé, már Isten minden elkövetett és valaha az életedben megtörténő bűnödért megbűnhődött maga Isten, aki egyben Jézus, Szentlélek.
Semmi dolgod, nem kell sem gyónni, sem figyelni, hogy mások látják e mennyit adakozol.

Szerinted Isten ilyen? Megvásárolható aprópénzen? Vagy morzsolható, mint egy rózsafüzér?

Azóta történt

  • A két

    A kisfiú a drót túloldalán irigyelve nézte, ahogy szalad a másik, vágyakozott ő is, hogy köztük legyen.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.