2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Okostelefonok vagy idegesítő kütyük?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szia Kedves Olvasó! Lényegében eszembe jutott, hogy írhatnék egy rövidke kis cikket,...

[ ÚJ TESZT ]

Szia Kedves Olvasó!

Lényegében eszembe jutott, hogy írhatnék egy rövidke kis cikket, azokról az eszközökről amelyeket manapság okostelefonnak nevezünk. Érteném itt a Windows Mobile és Symbian OS-el felvértezett készülékeket.

Mindkettőhöz volt szerencsém hétköznapi használatban, egyik sem maradt meg sokáig. Azt itt szeretném tisztázni, hogy nem azért mert buta voltam kezelni. Egyszerűen egy kicsit olyan érzésem van ezeknél a készülékeknél, mint amikor egy állat elindul a civilizáció útján és még közel sem alkalmazkodott a környezetéhez, nagyon sok hiányzik szerintem még ahhoz, hogy a sok-sok bosszúságon, amit nemes egyszerűséggel konfigurálásnak hívunk, illetve helyette könnyű kezelést, gyors és stabil működést biztosítsanak.

Nem szeretném részletesen taglalni egyik OS-t sem, mert véleményem szerint hasonló gyerekbetegségekkel kűzdenek, a szoftver megvan, a hardware is talán már elég lenne, de valahogy még mindig nem működnek tökéletesen, sok cikket és fórumot lehet olvasni ezen kütyük - ezt hogy kell beállítani? én is úgy csináltam és nekem nem működik mégsem - ilyen típusú problémáiról. Amin pedig egy kicsit elszomorodtam...egyre inkább az kezd körvonalazódni a szememben, hogy ez nem más, mint divat, akinek tényleg szüksége lenne rá, arra amit tud, az azért nem vesz, mert már használt ilyet, vagy mert már tudja róla, hogy közel sem mondhatók tökéletesnek.

Persze, nagyon vonzó, hogy bele tudjuk rakni a fél életünket a zsebünkbe (''hisz akkora tudása van ezeknek az eszközöknek''), de lehet jobban járunk ha a zsebünk helyett egy táskába rakjuk, az legalább stabilan is működik...ugye mindenki tudja mire gondolok? Ezen eszközök ára, megközelíti az alsó kategóriás noteszgépekét, és rögtön össze is vethetjük fejben, hogy vajon egy kicsi lassú és kiforratlan telefon-pda öszvér, vagy egy belépő szintű notesz tud többet? Azt hiszem a válasz nem kérdéses, persze a notesz nagyobb, de hálásabb is.

Egy olyan versenyt látok magam előtt, aminek egy őrült rohanás lett a vége. A gyártók fejlesztenek és reklámoznak, 3 megapixel stb...kérdezem én, mint fogyasztó, minek? Ha fényképezni akarok, arra is van céleszköz, fényképezőgépnek hívják. Megkockáztatom, hogy sokkal igényesebb fotókat lehet készíteni velük, mint egy ''mindenre'' alkalmas kisokossal.

Ha jövőt szeretném elemezni, biztos szerepelnének benne ezek az eszközök, egy már jóval kiforottabb formában, abban a korban, amikor elég kitaposott út fog mögöttük állni, ahhoz, hogy számíthassunk rá a nap 24 órájában, mint ''személyi aszisztens''-re.

Üdv,
n0se

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.