2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Kultúra rovat

Obsidian Shell - Elysia

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Miért Obsidian Shell? Az obszidián egy fekete ásvány, enyhe lila árnyalattal. A shell a fantasyban...

[ ÚJ TESZT ]

Miért Obsidian Shell? Az obszidián egy fekete ásvány, enyhe lila árnyalattal. A shell a fantasyban védõmágia. Együtt tehát fekete páncélnak is lehet tekinteni. De mégis miért pont ez? Nos, az ötlet akkor jött, mikor megfigyeltem, hogy akárhol vagyok, akármit csinálok, a számok hallgatása teljesen függetlenít a világtól. Megyek a villamoson, szelem a pesti szmogot, és mégis, fülhallgatóval a fülemben az Elysiát hallgatva valahogy más. Mintha csak egy külsõ szemlélõ lennék, védve mindentõl. Majd az MP3 lejátszómban lemerül az akkumulátor, eltûnik a páncél, és visszazökkenek a rideg valóságba. Na ezért Obsidian Shell.

Ezzel a kis felvezetővel szeretném nektek bemutatni az újdonsült zenekarom albumát. Sajnos itthon eléggé népszerűtlen a zenészek körében a szimfonikus, női énekes metal - ezt az űrt - vagy kicsit kevésbé nagyképűen a trappistában egy lyukat - próbáljuk betölteni. Nem is tudom hirtelen, mit írjak, mert a saját számaimat mégsem elemezhetem tesztszerűen - inkább csak mesélek egy kicsit.

Először is elmondanám, mennyire megörültem, mikor megláttam, hogy nagy zenekarok is elkezdik ingyen és bérmentve elérhetővé tenni teljes albumaikat. Úgy éreztem, ebből még lesz valami: s lám, egyre több zenekar csatlakozik ehhez a "mozgalomhoz". Sokat vaciláltunk rajta, mi legyen a sorsa, hiszen mégiscsak három év munkája van benne, de aztán úgy döntöttünk: a jelenlegi helyzetben ez a legjobb döntés. Végül ugyanis a bittorrentes terjesztés mellett döntöttünk, már csak azért is, hogy megmutassuk: igenis van létjogosultsága annak, hogy ilyen módon terjesszék az előadók a számaikat.

Persze aztán részben az egész visszaüt: jókat mosolygok, amikor - főként lányok - azt a visszajelzést küldik, hogy "nem szedem le ezt a torrentizét, hogy belassuljon a gépem", persze közben a windows live minden létező pluginje egyszerre fut. :) Miattuk döntöttem úgy, hogy üsse kavics, csatlakozzunk az online zenei világ legnagyobb tömeghisztériájához, a myspace-hez: hat szám igen gyenge, de hallgatható minőségben felkúszott, és mostmár ezt is lehet mutogatni.

S hogy kinek ajánlanám? Mindenkinek, aki nem írtózik a női énektől, és a torzított gitártól. A Nightwish és Within Temptation rajongóknak pedig kifejezetten ajánlom. Egy próbát mindenesetre megér, elvégre ingyen van, nemde? ;)

www.obsidianshell.com
Myspace - Obsidian Shell

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.