2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

Mobil zene a HiFin - SE MRC-60

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Nemrég kezembe került egy érdekes tartozék, amit most bemutatok nektek. A Sony Ericsson mobilok nagy...

[ ÚJ TESZT ]

Nemrég kezembe került egy érdekes tartozék, amit most bemutatok nektek.
A Sony Ericsson mobilok nagy népszerűségnek örvendenek a mobil zene rajongók körében. Nekik készítették az MRC-60 névre hallgató dokkolót, ami tulajdonképpen egy asztali tartó, töltő állomás, és ami a legkiemelkedőbb tulajdonsága, hogy összeköti mobiltelefonunkat a hifivel, és nem is akárhogy!

Először röviden arról, mit is tud a készülék:

Telefonunkat csatlakoztatva tölti, és egy kábel segítségével sztereó RCA csatlakozókon át a hifire köthető a telefon. Ha kényelembe helyezkedtünk, elővehetjük a távirányítót, és a fotel vagy kanapé kényelméből el is indíthatjuk a zenelejátszót.

Bővebben a funkciókról:
A távirányító nem túl sok gombot tartalmaz, de épp elegendőt ahhoz, hogy:
-elindítsuk a média lejátszót
-léptessük a számokat előre vagy vissza, vagy beletekerjünk azokba
-beállítsuk a hangerőt
-átkapcsoljunk rádióra, ha van ilyen a telefonunkban
-de akár hívást is fogadhatunk a segítségével, ha a telefonon a kihangosítás be van kapcsolva

A külcsínyről:

A telefon tartó összecsukható, vagyis lehajtható a telefon mögötti támaszték, ez jól jöhet, ha magunkkal szeretnénk vinni valahova. Kezelőszervek nincsenek rajta, csupán a jól megszokott márkajelzés, és ahogy a képeken látszik is, kékes-lilás világítást kapott alulról.
Szintén alul találhatók a töltő és az audio kábel szabványos csatlakozói, melyek így elrejtőznek a szem elől.

Mind a telefon tartóra, mind a távirányítóra elmondható, hogy nagyon jól összerakott, igényes megjelenésű, ami egy modern lakásban vagy irodában is megállja a helyét. A felső felület csillogó szürke, szépen lelakkozva.
Az infravörös távirányító vevőegysége a tartó elején kapott helyet egy keskeny csíkban. A gombnyomásokat a kék fény pillanatnyi villanásával nyuktázza.

Az MRC-60 egy igényes megjelenésű, tetszetős, és hasznos készülék. A használata nem igényel semmiféle beállítást a telefonon. Munkából hazajövet nincs más dolgunk, mint csatlakoztatni a telefonunkat, - mely így biztosan fel lesz töltve mire újra útnak indulnánk vele - és megnyomni a lejátszás gombot a távirányítón.

Ha pontozni kéne, 10-ből 10-et kapna tőlem az MRC-60. Ajánlom mindazoknak, akik útközben is telefonjukról hallgatnak zenét, és egy kis kényelemre vágynak otthon is.
Mellesleg, a kékes-lilás aljzatvilágítás éjszaka nagyon hangulatos! :-)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.