2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

MMO. Az online világ drogja?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Szeretném leírni saját tapasztalataimat azoknak akik hasonló cipőben járnak, jártak mint én és egyben...

[ ÚJ TESZT ]

Szeretném leírni saját tapasztalataimat azoknak akik hasonló cipőben járnak, jártak mint én és egyben kíváncsi vagyok mások véleményére is.

2006.október. A neves dátum amikor megszereztem EREDETI World of Warcraft játékomat. Korábban nem legális kópiával játszottam, hogy mióta azt nem tudom, halvány emlékeim vannak csak róla.

Az első MMO volt életemben, nem is volt akkoriban konkurencia e téren. Eleinte nem sokat játszottam vele, bár tetszett, lenyűgözött, de valahogy tudtam korlátozni a játékidőmet. Hogy milyen karakterrel játszottam, nem érdekes, nem konkrétan a játékról akarok írni hanem annak élettani hatásairól, következményeiről. 2007 volt az az év amit szó szerint WoWozással töltöttem, de valami olyan szinten, hogy beleborzongok ha visszagondolok rá. Kezdetben annyi történt, hogy a haverokkal nem focizni mentem ki a pályára hanem otthon maradtam a gép előtt és játszottam. Hazaértem, leültem a gép elé, beléptem a játékba és egyből belemerültem. Arra eszméltem fel, hogy az órák szinte perceknek tűnnek. Később már az alvási időm ment a játékra, ugyanis hajnali 1-kor fejeztem be a játékot, amikor már úgy bolyongtam a WoW vilgában, hogy le-le csukódott a szemem. Nyáron újabb szintre léptem a WoWozással, volt, hogy 2-3 napig nem fürödtem, fodrászhoz kellett volna elmennem, mert nem szeretem ha hosszú a hajam, ezt is elhanyagoltam a WoW kedvéért.

Tudtam, hogy ez így nem jó, de gondoltam, majd ha kezdődik a suli, helyrerázódik minden. Hát nem... sajnos az iskolai teljesítményemen nagyon meglátszott ez a fajta hobbi, de ez még nem minden. Az ünnepeket a játékkal töltöttem, igen, a karácsonyt és a szilvesztert is.

Idén is rengeteget játszottam, igazából már éreztem, hogy baj van. Ha hosszabb ideig nem játszottam akkor folyamatosan azon járt az agyam, hogy mikor érek haza, mikor játszhatok már újra...

Az utóbbi pár hónapban nem is tudom mi történt. Láttam hozzám hasonló embereket, akik szintén való életbeli problémákkal küzdöttek, a munkahelyükön, iskolában és más helyeken is. Ez nekem felért egy pofonnal, ehhez hozzájárult, hogy nem igazán tetszett a kiegészítő ami nem rég jelent meg. Valahogy azt éreztem, hogy ugyanazt kaptam mint eddig csak más színekkel, más stílussal. Mint amikor az ember témát vált a Windowsban, attól még az Windows marad. Fogtam, letöröltem a játékot, minden hozzá kapcsolódó fájlt, az 50 addonomat, a 30 WoW-os könyvjelzőmet a böngészőből és azt mondtam, hogy soha többé nem akarom látni. Nem akarok havonta 3000-3500Ft-ot fizetni, hogy karikás szemekkel ébredjek és korsóval igyam a kávét és a Red Bull-t.

Tudom, hogy sokan képesek normálisan játszani, tudják mikor kell felállni a géptől. Hogy a játék-e a hibás? Határozottan nem. Hogy kellene egy figyelmeztető szöveg a WoW dobozára függőséget okozhat címmel? Ez így elsőre talán vicces, de én megfontolnám. A cigi se okoz mindenkinek tüdőrákot, mégis meghal pár százezer(?) évente a dohányzás miatt...

Jól esett ezt így most leírni, de érzem, hogy szívesen feltelepíteném a játékot a gépemre, hogy szívesen kalandoznék újra Azeroth, Kalimdor, Outland, Northland tájain. Nem is tudom, hogy valha is sikerül TELJESEN elfelejtenem. Egy biztos, nem fogok játszani amíg sikerül eszembe juttatnom, hogy miért hagytam abba.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.