2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Meddig lesz még IE?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Azt hiszem most betelt a poharam :( Néha ismerősöknek csinálgatok kisebb nagyobb oldalakat,...

[ ÚJ TESZT ]

Azt hiszem most betelt a poharam :(

Néha ismerősöknek csinálgatok kisebb nagyobb oldalakat, és rendre belefutok abba, hogy egy adott oldal egyes böngészőkön nem helyesen jelenik meg.
Ezért újabban igyekszem mind a html mind a css kódot "valid"-ra készíteni. A css-ben segítség több webszerkesztő által készített valid css2 template-ek.

Sorra futok bele azonban abba, hogy utána napokat kell azzal eltölteni, hogy az oldal helyesen jelenik meg Opera, Firefox, Netscape, Safari, Camino és a fene tudja milyen böngészőn, csak és kizárólag IE alatt nem. (bár mostanság egyre több mások által írt olyan kódot látok, pl. az új port.hu oldala, ahol IE-re optimalizált az oldal, és mac-es és win-es Safarin szürke alapon fehér betűk jelennek meg)

Most a legfrissebb oldal készültekor már egyszer 2 napig vergődtem, hogy IE alatt is jó legyen az oldal, végre, minden böngészőn ugyanolyan jó.
Betettem pár videót is neki, van ami vmw, van ami mov (utóbbi H.264-ben).
Legfrissebb poén, hogy mac-en minden böngészővel jó, win-es laptopomon minden böngészőn jó az egyetlen telepített QT pluginnel, kizárólag IE nem játsza le a videót, hanem: An error occured with loading the plugin, vagy Plugin not found, vagy a legviccesebb: The plugin was found but an error occured while loading it hibával elszáll. Ugyanaz a QT plugin, ugyanaz a gép.

Valaki mondja már meg, meddig kell még ezzel szenvedni, hogy az IE miatt rendre át kell írni sorokat, és vesződni hajnalig?
Jelenlegi oldalam kijavításában is ott akadtam el, hogy IE 6 alatt a vízszintes tördelés hibás, függőlegesen jó, IE 7 alatt vízszintesen jó, függőlegesen rossz. Itt rá is hagytam, mert berágtam :(

Olyan boldog lennék, végre csak működő, és jól működő böngészők lennének a gépeken, mert személy szerint, ha kiírok egy kódot a "gyári" 500 oldalas css2 referencia pdf-ből, akkor elvárnám, hogy működjön is, és értelmezze a böngésző.

Ezzel egyik grafikus ismerősöm is szokott szívni, de ő flashel játsza ugyanezt :(

Szerdán beállok én is sztrájkolni a vizitdíj, a tandíj és az IE ellen :)

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.