2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

K-Touch Nibiru Mars One H1 teszt

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Mivel ez a teszt eddig hozzászólásként szerepelt, úgy éreztem, megérdemelne egy külön cikket itt a Logouton. Best Buy telefon 50 ezerért.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Az alábbi tesztben a címben említett roppant egyszerű és rövid kódnevű telefonról fogok tesztet írni. A telefont a [link] oldalon andras888 felhasználótól vettem. Vámmal, áfával együtt 49 ezer Ft volt. (Plusz 3 ezerért vettem egy flipes tokot rá.)

A gyári promóciós videója:
Itt pedig használat közben:

Külső:

A telefonra egy szó illik: gyönyörű.
Méretek:7,58 mm vastag, 144 mm magas, 70 mm széles
A telefon első részén az 5"-os FHD kijelző(teljes fényerőn napos időben is jól olvasható, és betekintési szög tekintetében is hozza a leírt 178 fokot!) helyezkedik el IPS panellel 441 ppi (AnTuTu szerint 480) (sok helyen írják, hogy Gorilla Glass 3 gondoskodik a védelemről), közvetlen alatta a 3 érintőgombos szokásos Android billentyűzet. Az egész készülék cirka 140 gramm, szóval nem egy elhízott készülékről beszélünk. Kézben tartani kifejezetten kellemes, bár kisebbnek érződik, mint amekkora (értsd: vékonysága miatt mintha kisebb készüléket fognál nem pedig egy 5"-os tepsit), a Dell Streak 5 telefonhoz képest igen kicsinek mondanám pedig az is 5" volt, de még a Zopo C3-nál is kisebbnek érződik. A telefon hátlapja polikarbonát, ami eléggé jó tapintású, matt hatású és nem csúszik. Alul helyezkedik el a töltő csatlakozó, felül a 3.5 mm-es jack bemenet, jobb oldalon a bekapcsoló gomb, bal oldalon a hangerőszabályzó. Képek a telefonról:








Tartozékok:

Pofás, fa hatású dobozban érkezett egy Nibiru felirattal a tetején.
A doboz tartalma nem túl bőséges, de a minimumot hozza:
- töltő (EU-s átalakítóval)
- adatkábel
Ezzel a felszereltséggel az energiaellátást lehet csak pótolni, semmi több nem jár hozzá.
Otthon volt elfekvőbe egy OTG kábel teszteltem, egeret, billentyűzetet, pendrivét, de még az 500gb-os külső vinyómat is felismerte.
(/P)

Hardver:

Nos, a gyorsaságért egy MTK6592-es SOC felel (8 darab 1.7 ghz-es Cortex A7-es magokkal) Mali450 MP4-gyel, 700 MHz-es sebességen ketyegve, 2 GB RAM-mal megfejelve(DDR3), 16gb belső tárolóval (ha ez kevés lenne micro sd-vel 64gb-ig bővíthető). Azt hiszem, ez a rendszer működéséhez és játékokhoz tökéletes párosítás. Dual SIM-es(1 micro és 1mini foglalat) , és mindkettőben tudja a 3G sebességet felváltva (telenoros kártyával egyik Nibiru se hajlandó a mobilkommunikációs tevékenység valamelyikére, van, akinél a 3G netsebességet nem akarja, de nálam hívást kezdeményezni nem akar, így a telenorosoknak le kell mondani erről a csoda készülékről sajnos). Flash támogatás van benne, telepíthető és telepítés után beágyazódik a böngészőbe (mozilla-val tesztelve tökéletesen működik. Tesztelt oldalak: Indavideo asztali webhely elérésben, és a youtube asztali webhely elérésben(itt még az FHD-t is beindítottam neki, de nem vette akadálynak), valamint minden reklámot, felugró ablakot, mozgó grafikát problémamentesen, tökéletesen jelenít meg, nem húzva szét a képernyőt. 13 megapixeles hátlapi kamera LED(nagyon erős még telefonokhoz viszonyítva is és hófehér, nincs benne sárgás kontraszt mint az eddigi telefonjaimnál) villanóval (FHD videórögzítés), és 5 megapixeles előlapi kamera (FHD videórögzítéssel). Játékok terén sincs szégyenkeznivalója, mert a Modern Combat 4, vagy az Asphalt 8 se laggol rajta a legapróbb mértékben sem. Viszont hiába nincs kijáratva a processzor maximális sebességen (2 GHz-ig skálázható a processzor gyártója szerint és 1664-en megy), nagyobb megterhelésnél a kamera körül érződik, hogy igenis dolgozik a hátlap alatt valami, de nem gyengén, ami annyira nem vészes, de érezni a hőleadást.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.