2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Játékok rovat

Javul a LAN helyzet

  • (f)
  • (p)
Írta: |

LAN-ok mindig is voltak hazánkban, azonban az elmúlt időszak egyre inkább kedvez a LAN-olni kívánóknak

[ ÚJ TESZT ]

A LAN-olás fogalma egyetlen játékos számára sem ismeretlen, ebben szinte biztos vagyok, azonban a legtöbben csak úgy hobbiból űzik, hogy a haverokkal „összebútorozva” lövöldözzenek párat egy-két sör mellett. Ezeken a LAN-okon túl, azonban vannak a hivatalos versenyek is, ahol bizony nagyon komoly tétekért mennek az öldöklések.

Ilyen egy jó kis házi LAN

Az utóbbi időben ezekből a rendezvényekből itthon is bőven van választék. Ezek közül egészen kiemelkedő az, amit a TotalGaming úttörő módjára kínál a játszani kedvelőknek a nyáron. A csapat a BECUP-al (hazánk egyik legismertebb LAN szervező csapata) együtt egyszer már olyat tett, amit előtte még senki, hiszen egy sportrendezvény alrendezvényeként bejutottak a Budapest Sportarénába és ott rendeztek egy Show LAN-t, most pedig még feljebb emelik a lécet úgy néz ki.

Ilyen amikor tétje is van egy LAN-nak

Az ország már túl van az idei első nagy rendezvényén, az ICL-en, amely a szó szoros értelmében csak LAN volt, a TotalGaming csapata pedig egy igazi nyári hangulatú LAN-ra csábítja lassan két hete a játékosokat. Bár külföldön már bevett szokás, hogy a LAN-olni vágyók számára kikapcsolódási lehetőségeket is nyújtanak a szervezők, azonban most itthon is végre adott a lehetőség.

A júliusban megrendezésre kerülő TotalGaming Esport Festival, nem elég, hogy Zánkán (ki ne emlékezne fiatalkora táboraira) a Balaton partján kerül megrendezésre, hanem ismét egy másik rendezvényhez csatolva, amely nem más, mint egy zenei fesztivál. A Balaton Music Wave nevet viselő fesztiválon olyan nagy nevű együttesek lépnek majd fel mint az Epica, a The Sorrow, a Tankcsapda, a Hooligans és még sokan mások. Ehhez kapcsolódva kerül megrendezésre a maximum 80 csapatot vagyis 400 gamert váró LAN, ahol a tét sem lesz kicsi, hiszen több mint 3 millió forint súlyú nyereménnyel kell számolni, amely itthoni viszonylatban kiemelkedően magas Európai szinten pedig teljesen helytálló. Ennek megfelelően több mint valószínű, hogy számos külföldi team is együtt múlatja majd az időt július 8-12-ig a Balatonnál és ezzel kicsit előrébb mozgatja hazánkat a külföldi esport körökben.

Ezzel kell számolni, a TGEF-en

Összesen több mint 400 számítógép és még ennyi monitor, Balaton, egyéni versenyek (CSS, CS1.6, TF2, HL, UT3, rFactor, stb), saját sörsátor, kivetítők, LCD TV-k, ingyenes profi pókerverseny amatőröknek, és még számos extra. Egy olyan LAN, ami itthon még soha nem volt, így biztos, hogy aki nem látja, az nem is fogja tudni miről marad le. Ha az árakat nézzük egyáltalán nem is vészes, mert egy látogató már 11 800 Ft-ért élvezheti a 4 napos nyaralás örömeit.

Végig tekintve a szponzorok listáján, gyakorlatilag az Közép kelet - Európában meglelhető legnagyobb IT cégek neveivel találkozhatunk, akik úgy néz ki felismerték a hatalmas lehetőséget a rendezvényben és úgy érzik, hogy valóban erre van szükség itthon is, mivel a sima „elmegyünk valahova LAN-olni és ülünk a sötétben 3 napot” történeteknél azért már egy játékosnak is több kell.

Játékok tekintetében, gyakorlatilag semmi meglepetés nincs, hiszen a repertoárban megtalálható a Counter-Strike: Source és 1.6 illetve a Call of Duty 4 és 2, amelyeknek itthon a legnagyobb LAN-ra járó tábora van.

Vajon jó irányba halad végre a hazai esport és a LAN helyzet? Nyáron biztosan megtudjuk, az viszont már biztos, hogyha valaki rákattint a ClanBase LAN részlegére láthatja, hogy július 3- augusztus 1-ig pontosan egymást érik a LAN-ok világszerte, tehát ha valaki erre tenné fel a nyarát, annak semmi akadálya idén.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.