2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Inkább köss biztosítást

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Budapest, Köztársaság tér, 2008, január 25. Az erkélyünkről állva figyeltük, ahogy kiég...

[ ÚJ TESZT ]

Budapest, Köztársaság tér, 2008, január 25.

Az erkélyünkről állva figyeltük, ahogy kiég egy 7. emeleti lakás, és az a fölött lévő, miközben egy tűzoltóság ~50 méterre van. A rendőrség már előttem teljesen levizsgázott, hogy miért, azt most nem taglalnám, viszont a tűzoltóságban eddig hittem. Eddig.

A hatalmas erőkkel kivonuló szakemberek egy kosaras autóval kezdték meg a 8. emeleten az erkélyre szorult néni mentését. Erről annyit, hogy gyalog hamarabb felértem volna az említett emeletre. Azután meg jól nem tudták berakni a kosárba. A kosár mellé egy fecskendő is fel volt szerelve, de miután kiderült, h a Néni marad, és megvárja az oltás végét, akkor sem kezdték oltani a kosaras autóval a tüzet, hanem a tisztelt szakértő hatóság csak állt és nézte, hogy hogyan lesz minden a lángok martaléka.

Idővel megjelentek egy kis fecskendővel a kigyulladt lakás melletti erkélyen is és elkezdtek némi oltásra emlékeztető mozdulatsort is véghezvinni, egy rövid ideig. A hatékony oltás jegyében megjelent egy másik tűzoltó, a lángoló lakás másik szomszédos erkélyén. Ő fényképezője segítségével próbálta a tüzet elfojtani. Amikor a lakásban a tűz már félig kialudt, akkor lehetett látni, hogy belülről is megkezdték az oltást, majd azt is abba hagyták, ezután a tűz még fel is éledt a későbbiekben.

Összegezve: Égő lakás, regeteg tűzoltő, minden leég, miközben a tűzoltók csak nézik az eseményeket. Ennyi. Én a biztosítóban fogok bízni ezek után, mert a szakértő hatóság embereiben, a példa szerint, nem lehet.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.