2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Telefónia rovat

HTC Desire akkumulátor-kalibrálás

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A megoldás, hogy HTC telefonunk akkumulátorát valóban bekalibrálhassuk.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezetés

Az okostelefonok talán egyik legnagyobb negatívuma a borzalmas üzemidő. Míg az egyszerű "butatelefonok" akár 4-5 napot is eldöcögnek egy feltöltéssel, addig a mai technológia mellett az okostelefonokat naponta tölteni kell, ha nem csak díszként állnak az asztalon.

Nincs ez máshogy a HTC cég Desire nevű készülékének esetében sem. A kijelző, a processzor, mind energiaéhes jószág. Viszont emellé kapunk még egy hibát is. A Desire nem mai fejlesztés, jó ideje forgalomban van. A legtöbb tulaj készüléke lassan eléri vagy meg is haladta az egy éves kort. Az akkumulátor pedig elhasználódik, veszít kapacitásából.

Ennek következményeként egyszercsak azt figyelhetjük meg, hogy a normális esetben 1-2% töltöttségnél (biztonsági okokból) kikapcsoló telefon elkezd 10-15, sőt akár 25% töltöttségnél kikapcsolni. Ez egy kalkulálható változás, mivel nem véletlenszerű, így számolhatunk vele, hogy ezután csak eddig a töltöttségi szintig kapunk üzemelő telefont. De bosszantó a kijelzés pontatlansága, ezért próbálunk megoldást keresni rá.

Az első lépés mindig másik ROM, illetve kernel telepítése. Ez a módszer nem segít, mivel az akkumulátor elektronikájából kiolvasott adatok alapján kalkulál a szoftver. A Li-Ion akkumulátorok esetén akkor kap lemerült "jelzést", ha a kapacitás lecsökken 200mAh értékre. Ekkor, hiába jelez készülékünk még akár 20% töltöttséget, a rendszer azonnal leállítást hajt végre.

A második megoldásként legtöbbször az akkukalibrálás merül fel. Viszont a legtöbb esetben nem jelent mást, mint hogy a Google Play áruházban elérhető számtalan "kalibráló" alkalmazás segítségével törlik a batterystats.bin fájlt. Valamiért elterjedt, hogy ez felel az Android rendszeren az akku töltöttségének kijelzéséért, sőt, mivel a törlése után a rendszer újra létrehozza üresen, így egy tanulási fázis után akár hosszabb üzemidőt is nyerhetünk. Nos, ez nem igaz, ez egy tévedés. [link]

Viszont nekünk, Desire tulajoknak nem kell lemondanunk az akkumulátor kalibrálásának lehetőségéről. Létezik valós megoldás, ami tényleg helyreállítja a töltöttség kijelzését.

Olvasd át a leírást többször is, mielőtt nekikezdenél a folyamatnak!

Fontos leszögezni, hogy nem fogunk hosszabb üzemidőt nyerni ezzel a módszerrel sem, csupán megszűnik a relatív magas töltöttségi szinten való kikapcsolás hibája.

A FOLYAMATOT MINDENKI SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE VÉGEZZE EL!

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.