2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HP ProBook 4530s bemutató (frissítve)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A vállalati mindenes avagy egy üzleti laptop a mindennapokban.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Ez az első cikkem, amint lehet minden hibát, elírást, tárgyi tévedést javítani fogok, a segítséget pedig előre is köszönöm!

Már régóta foglalkoztatott a gondolat, hogy ki kellene váltani az otthoni, már-már igen lassú asztali gépet. Leginkább grafikai munkákhoz volt szükség újabb konfigurációhoz, és laptopra esett a választás a mobilitás miatt.

Jött a belső vívódás, hogy asztali vs. notebook, kötöttség avagy hordozhatóság? Hát első körben a hordozhatóság mellett döntöttem, és meg is vettem életem első laptopját. Nos nem a címben szereplő gépet, hanem egy HP G62-est, méghozzá Seniortilla segítségével.

Igen jó választásnak bizonyult, még majdnem a cikket is megírtam róla, de bántott, hogy mostohán állandóan cipelem a laptopot magammal, és bizony nagyon gyorsan tettem volna tönkre.
Jött az isteni szikra, bizony üzleti kell, vagy legalábbis olyan ami bírja az élet megpróbáltatásait. De milyen?

Sikerült lecsapnom egy hirdetésre itt hardveraprón, méghozzá egy HP ProBook 4530s személyében, de az üzlet váratott magára, miközben egyre kínosabbá vált a notebook kérdés, hiszen az előző gépem elkelt. A hardveraprós biznisz sajnos kudarcba fulladt.

Egy kis utánajárást követően addig kutattam a neten, amíg meg nem találtam egy nagyon szuper üzletet. Romániában. Igen ott. Több ismerősöm is feltűnő röhögésben tört ki, amikor román lejt szerettem volna venni. Végül sikerült az üzlet, készséges eladó, és ez a konfiguráció várt a dobozban.

Processzor: Intel Core i5-2430M
Memória: 4 GB DDR3 1333 MHz (8 GB-ig bővítettem)
Merevlemez: 640GB 5400RPM SATA II - HP 3D DriveGuard (fizikai merevlemez védelem)
Optikai meghajtó: DVD+/-RW SuperMulti DL
Kijelző: 15,6 " 1366x768 WXGA HD LED, Matt
Videókártya: AMD Radeon HD 6490M | 1GB GDDR5 / azóta már az új driverek és az újabb specifikációkban már 7470M néven szerepel, ez senkit ne tévesszen meg, teljes mértékben megegyezik a 6490M-mel.

Akkumulátor: 6 cellás (47 Wh) lítiumion
Billentyűzet nyelve: Angol - Cseppálló billentyűzet
Mutató eszköz: Érintőtábla 2 gombbal és bal és jobb kattintási funkcióval; Támogatja a többujjas érintőmozdulatokat. Görgetés két ujjal.
Audio: Nagy felbontású hangzás támogatása; Beépített mikrofon; Beépített sztereó hangszóró; Fejhallgató-/vonali kimenet; Mikrofonbemenet
Portok/egyebek: Webkamera, HDMI, VGA, Bluetooth, Memóriakártya olvasó
Port jellemzők: Bluetooth 3.0, 3db USB 2.0,1db USB 3.0, 1db VGA, 1db HDMI
Bővítőhelyek: 1db SD/MMC , 1db ExpressCard34
Hálózati jellemzők: 10/100/1000, 802.11 b/g/n
Súly: 2,5 kg
Garancia időtartam: 1év, illetve bővíthető +1/+2 évvel

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.