2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

HP Pavilion DV6-1220sh

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Másfél év elteltével ismét vettem egy HP Paviliont, csak most a DV6-os típusból!

[ ÚJ TESZT ]

Másfél év elteltével ismét vettem egy HP Paviliont, csak most a DV6-os típusból! A DV5-ös típushoz képest, új design-t kapott a notebook. Ez a DV6-os széria több típusban is kapható, elterjedt notebooknak mondható az otthoni felhasználók körében, ugyanis több árkategóriában is megjelent. A legerősebb 6-os szériás Notebookok-okban már i7-es proci dolgozik, ami számomra nagy öröm, ugyanis valószínűséggel hamarosan egy felső kategóriás Pavilion-t is fogok vásárolni, és megnézem mit tud. De lássuk , hogy mit tud a

HP Pavilion 1220sh

Specifikáció:

Processzor típusa Intel DualCore
Processzor órajel 2 GHz (1MB L2 Cache)
FSB sebessége 800
Memória mérete 4 GB DDR2
Kijelző mérete 15.6"
Kijelző felbontása 1366 x 768
Videokártya ATI Radeon HD4530 512 MB
Merevlemez kapacitása 320 GB (5400rpm)
Infraport Van
Wlan Van
USB portok száma 4
Firewire Van
Kártyaolvasó5 in 1
HDMI kimenet Van
Fülhallgató kimenet Van (2db)
Mikrofon bemenet Van
Akkumulátor cellaszáma 6
Optikai meghajtó DVD Super Multi
Súly 2.7 kg

Tartozék:

HP mobil távvezérlő
Beépített kamera
Törlőkendő
Akkumulátor, tápkábel

Design

A Hp a DV6-nak egy új "festést" adott, ami szerintem látványosabb mint a régebbi szérián volt, hisz ezen ilyen buborék, csepp formák láthatóak. A széria fekete, illetve fehér színben kapható. Magyarországon a feketét reklámozzák, és árulják nagy többségben, a fehér az mondhatni ritka mint a fehér holló. Az még annyira nem elterjedt Egy nagyon látványos kis videó szemlélteti a Design-t.

Első bekapcsolás

Miután meghozta a gépet a futár, rögtön ki is bontottam. A karton doboza ugyan olyan szép volt mint a dv5-nek, csak picit szélesebb. Kibontás után rögtön be is kapcsoltam a gépet, pár másodperc után már jött is az üdvözlőkép, az előtelepített Vista Home-ról. Beírtam a felhasználónevet és a varázsló lefutott,felállt a rendszer és rögtön kérte is a recovery-t. (illetve ajánlotta). 1 DVD9-es lemezre csináltam egy is backup lemezt a rendszerről. E közben hívtam is a hp-t hogy a matrica levétele jár-e garancia vesztéssel. Szerencsére nem jár azzal, és rögtön levettem a matricákat. Ezután jött a Windows7 telepítése ami nagyon gyorsan feltelepült ahogy kell. Win7-re feltettem a Drivereket a Hp honlapjáról és minden flottul ment.

Nézzük továbbiakban a Notebook említésre méltó részeit.

Billentyűzet

A billentyűzet szép fekete színű, illik a géphez, ami számomra nagy öröm hogy van külön Numerikus billentyűzet. Tipikus HP billentyűzetről beszélhetünk, gyors kényelmes, mondhatni hibátlan. Kár hogy háttérvilágítást nem kapott. Gépelés közben halknak mondható, szép a design, talán picit kényes, könnyen maszatolódik.

Multimédiás gombsor

Mondhatni hogy szép, de ez egy lebutított gombsornak mondható a DV5-höz képest.
Van rajta némító gomb, hangerőszabályzó csúszka, illetve wifi ki-be kapcsoló gomb.
Este szépen világít, és szerintem jól használható. Gyárilag a QLButton-t használva a hangerő-t a csúszkán vezérelve a kattogó hang picit idegesítő és be is szokott akadni többször, ez sajnos mondható "széria hiba". De a Win7-et telepítve kihagytam ezt a Drivert, és így tökéletesen működik.

Touchpad

A Touchpad semmit nem változott elődjéhez képest, pontosan ugyan olyan, akár tükörként is használható. Pontos érzékeny és használható a "tapipad". Jól mutat a DV6 új design-al is.

Webcam:

A kamera szép képet mutat, este 4pontban világít halványan, és szép képet készít akkor is. Webchat-re kiváló.

Portok

Multimédiás notebookról lévén szó, sok port található rajta. 4db USB, E-Sata, HDMI, Kártyaolvasó, VGA kimenet,Ethernet, Mc. Szerintem portokból nincs hiány. Megfelelő a kialakítása

Hangzás

SRS Premium Sonud technikát használja. Notebook-hoz képest a hangzás megfelelő, igazából semmi extra, hozza az elvárt minőséget. A két hangkimenet-nek köszönhetően szerintem nagyon jó lett a rendszer.

Kijelző

Kijelző mérete 15,6" 1366 x 768-felbontást bír. Maga a kijelző szerintem használható, elődjéhez képest csak a mérete változott. Filmezni játszani kellemes rajta. Napsütésben használni néha nagyon zavaró tud lenni a tükör hatás, ugyanis a kijelző nem matt, hanem tükröződik, de ettől eltekintve megfelelő maga a kijelző színe,fényereje is. Sajnos nem tud nagyobb felbontást, de majd talán a következő széria..
A gépben egy ATI Radeon HD4530 512MB-os videókártya lapul, ami szerintem az árához képest meglehetősen jónak mondható! A játékok a megfelelő grafikai beállítások mellett szépen futnak. Az Aerot is teljesen jól támogatja .

Multimédiás távirányító

Gyárilag amit kaptam hozz távirányítót, sajnos nem működött, ezért telefonos ügyintézést követően a hp kipostáz egy zsír újat, ami kb 1hét múlva érkezik meg. Respect a Supportnak! Segítőkészek nagyon, nem először beszéltem velük, és bármi kérdésem volt, kielégítő korrekt választ adtak, vagy intézkedtek.

Akkumulátor

6 cellás akkumulátor-t kapott a gép, filmezéssel 2,5órát bírja a rendszer átlagos felhasználás mellett. Viszont maximum teljesítményen, max fényerőn 2 órát bír. Sajnos még nem fejlődött fel az üzemidő az Apple szintjéhez.

Végszó

A gép működése közben a dv5höz képest valamivel halkabb, de más géphez képest hangos. Ez köszönhető a videókártyának. A gép legnagyobb "hibája" ha lehet ilyet mondani hogy maszatolódik, a fekete fényes külső miatt, de a hozzá kapott törlőkendővel szép fényesre lehet törölni. Megjelenését tekintve nagyon jó a készülék, akár még üzleti gépnek is használható, nem vall szégyent ott sem. 2 év garanciával lehet kapni a készüléket.
Továbbra is tartom magam ahhoz a véleményhez hogy a Hp-nak a Pavilion sorozata a legjobb otthoni multimédiás hordozható gépe. Minden funkciót kielégít, ár érték arányban nagyon jó. Videókártyának köszönhetően a játékok is szépen futnak rajta.

Garancia, Szerviz
Amint előbbiekben írtam is a távirányító hibás volt, de 5napon belül légi postával megkaptam ezt is!
Csináltam egy képet erről is, a kis távirányítót korrektül becsomagolták!

A gép 150.000Ft-ba került!

Képek dv5 vs dv6-ról

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.