2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Home made egérpad

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Savmart üveg egérpad házilag

[ ÚJ TESZT ]

Egészen idáig, egy Steelseries QCK mini egérpad, és egy MS WMO1.1a boldog tulajdonosa voltam. míg sajnos rá kellett jönnöm, hogy a mini 25*21-es mérete nem a legmegfelelőbb egy 400 dpi-s egérrel és mid-low sens beállításokkal való játékhoz. Volt hogy war-ok dőltek el ez miatt, általában negatív irányba, mivel rendre lemászkáltam róla.

A WMO1.1a-t semmi esetre sem cseréltem volna le, következtetés: sajnos új egérpad után kell néznem.
Elsőnek a sima közepes méretű qck-val szemezgettem, viszont rövid fórumozást követően felkeltették az érdeklődésemet a nem szövetből készült padok is. Természetesen mindenki a saját padját istenítette így aztán meglehetős káosszal a fejemben próbáltam teszteket és webshop-okat böngészve ráakadni a nekem legmegfelelőbb sör egéralátétre :)

Így került az egérpadok terén már amúgy is hatalmasra nyílt látószögembe az üveg egérpad fogalma, ezen belül is az Icemat v2. A vásárlástól csupán két dolog tántorított el: a pad ára, ami duplája (ha nem triplája) az egerem árának, és a nagyon megoszló vélemények. Aki mellette érvel, az szinte isteníti, aki ellene az meg nagyon lehúzza. Ennyi pénzért, meg senkinek sem hiányzik egy pofára esés, úgyhogy úgy volt, hogy maradok a közepes qck -nál, vagy a qck+-nál.

Ekkor jött az isteni sugallat :) Hiszen a szomszédom (nagybátyám) díszmű üvegezéssel foglalkozik, miért ne lehetne nála savmart üveg, amiből nem túl nehéz dolog egy téglalapot kivágni :) Tőle tudtam meg, hogy ilyen üvegből 1 négyzetméter 17-18 ezer forint, amiből egy 32*27 cm-es közepes QCK méretű darab nagyságrendileg 1500 forintra jön ki. Mindenesetre ez is sok összeg számomra egy pofára eséshez :), úgyhogy fogtam a kis egeremet, és kipróbáltam nála egy kisebb darab üvegen, lesz ami lesz alapon. Az 1.1-a tökéletesen működött rajta, a műanyag talpakkal elég furcsa hangja volt működés közben, ezért kipróbáltam a másik ugyanilyen egeremmel, amin teflonok vannak. Ez már sokkal jobban tetszett, rendelés leadva :)

Az egérpad elkészítése nem túl bonyolult: méretet felvesz, üvegvágóval kivág, széleket, sarkokat szépen csiszol, majd alaposan tisztít. :) Természetesen most nagyon leegyszerüsítettem a folyamatokat, hiszen ez célszerszámok nélkül aligha kivitelezhető, de bárki aki üveggel foglalkozik, meg tudja csinálni. Na persze nem olyan szépen mint a szomszédom :):)

Miután elkészült a lényeg, kellett rá nekem valami dekoráció féleség, ugyanis eléggé snassz egy sima átlátszó üveglap az asztalon. Valami jellegzetes, egyszerű. Ezért döntöttem a Team Fortress 2 logója mellett (remélem a Valve nem perli le rólam a gatyámat is :D ), ami kedvenc játék, és a logót könnyedén ki lehet vágni egy műszaki kartonból, amit az üveg alsó felületére ráragasztva, fekete akril festékszóróval ráfújva megkapjuk a kíván alakzatot. Így is tettem, elég pofásra sikerült, örömmel nyugtáztam, hogy így már szívesebben teszem oda az asztalomra :)
Már csak a csúszás ellen kellett valamit kitaláni. Jött is az ötlet nagybátyámtól: vannak neki öntapadós, átlátszó gumi tappancsai. -De hááááát az Icemat-on is pont ilyen vaaan!! - mondam nem kis örömmel a képemen, így sikerült készre szerkeszteni a garázsprojekt egérpadot, ami még jól is néz ki az asztalomon. (persze kinek mi tetszik ugye, ez az én álláspontom) :)

Működés szempontjából most nagyon meg vagyok elégedve vele. Van egy kis hangja neki. Próbáltam mindennel elnyomni ezt, kezdve a home made műanyag füzetborító egértalpaktól, a cellux-al bevont filc anyag tappancsokig, de a teflonnal a legjobb, és ezzel csúszik a legjobban. Hiába, a spanyol viaszt is csak egyszer lehet feltalálni, és ezt már megtették helyettem, maratdam a hyperglide-nál :)
Jó csúszás, elegendő méret. Így már egy 360 fokos fordulathoz pont elég a pad.

Ez egész projekt megáll 2000 Ft alatt, ha nem számoljuk az egeret és az egértalpakat, amik akármelyik másik alátéthez is kellettek volna, viszont én ezt a padot ajándékba kaptam, úgyhogy méginkább megérte, de a teljes anyagköltség nem több 2000-nél, és akkor még talán eléggé fölé is lőttem.

Ennyi lett volna a kis bemutatóm és egyben az első írásom a logout.hu-n. A képek minősége miatt elnézést mindenkitől, jobb híján telóval lőttem őket. Az esetleges hibákkal és negatív észrevételekkel NE KÍMÉJLETEK :)

END :)

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.