2024. június 23., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Hogyan kezdjünk gondolkodni?

Hogyan kezdjünk gondolkodni - Amit nem tanítanak az iskolában „Az emberi lény az egyetlen, aki mára már...

[ ÚJ TESZT ]

Magasabb tudatossági szintek

Magasabb tudatossági szintek

Célom szerint olyan könyvet írok, ami minél többek érdeklődésére tarthat számot, és ami minél több konkrétan használható útmutatást ad. Reményeim szerint az első fejezet problémafeltáró jellege és a másodikban leírt gyakorlati teendők adnak bőven feladatot az érdeklődők számára. A magam által bejárandó úton jelenleg eddig jutottam, tehát valahol az elején tartok. Vannak sokan, akik rendelkeznek a tudatos gondolkodás vagy hitük olyan magas szintjével, hogy képesek másokat meggyógyítani, bölcsességeikre megtanítani vagy helyes irányba vezetni akár tömegeket is.

Hogyan tovább

Már azzal is nagy utat tettünk meg, ha elsajátítottuk sorsunk kezünkbe vételének kezdő lépéseit. Ha bármit elértünk vagy tettünk ezen a téren, már most büszkén vallhatjuk magunkat tudatosan gondolkodó embernek, aki számára nyilvánvaló, hogy a könyv szerzője a hozzá legközelebb álló módszerekről és lehetőségekről ír csupán. Az olvasó természetesen különböző ember, mind természetében, mind életkörülményeit tekintve. Megint csak azt tudom tanácsolni, hogy legyen kreatív, járja a saját útját. Kutasson a számára érdekes témakörökben tovább. Keresse azokat az embereket, akik a neki tetsző úton már előrébb járnak, akár személyesen, akár az interneten keresztül, vagy néhány ritka, igazán értékes könyv megszerzésével, amit ne csak elolvasson, de készítsen jegyzeteket is belőle. Fejlesszen ki saját technikákat. Milyen érdekes lehet például, ha keresztény hívő ember kipróbálja az imádkozást relaxáció közben. Sosem tudhatjuk meg, hogy melyikőnkben milyen képességek és értékek lakoznak, amíg meg nem tisztítottuk tudatunkat a vastagon rárakódott guanótól. Biztos vagyok benne, hogy az a magyarság, amely az emberi nagyság, a tudományok, a művészetek, a sport vagy akár a harcászat terén oly sok kivételes embert adott a világnak, rejt magában még bőven tartalékot.

Azzal folytatjuk ezt a fejezetet, hogy áttekintünk néhány olyan tényezőt, amik törekvéseinkben esetleg akadályozhatnak, vagy éppen segíthetnek minket. Fontosnak tartom, hogy tisztázzunk, illetve elgondolkodjunk néhány olyan fogalomról is, amit sűrűn használunk, életünk fontos része, de egyelőre csak annyit tudunk, vagy néha csak homályosan sejtünk vele kapcsolatban, amit a hivatalos források hazudtak nekünk, vagy egyáltalán nem is tanította senki. Kezdjük a hátráltató tényezőkkel, mivel előbb célszerű a rossztól megszabadulni, majd utána az újat és a jót építeni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.