Hirdetés

2022. július 4., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DEV_NULL


DEV_NULL
őstag

El se merem olvasni. :DDD

A felszívott jólét már a nyálkahártyád marja.

(#2) hm74


hm74
aktív tag

Érdekes a téma és valószínűleg el is fogom az egészet olvasni, ha közben nem akadok ki valami erőltetett és alaptalan okoskodáson.
Kellenek az ilyen témák az értelmet kereső olvasóknak. A bevezető elolvasása után (jelenleg itt tartok) után mégis tartok attól, hogy a sok rizsa közt nehéz lesz megtalálni a húst. A szerző már a bevezetőben elkezdi ekézni a fél világot és semmi konkrét utalás morzsákat nem ad, hogy legalább gondolatébresztést ihlessen az olvasóban, hogy ő milyen tapasztalatra és bölcsességre jutott, ami arra késztette, hogy papírra (avagy szöveges fájlba) vesse a gondolatait.
... azért jóhiszeműen bizakodó vagyok az irománnyal kapcsolatban :)

[ Szerkesztve ]

(#3) gabe_


gabe_
őstag

Mindenképp érdekes lesz, elkezdtem olvasni. A második oldalon elég sok gondolatot ismertem fel benne a saját meg nem fogalmazott érzéseimből.

Sovány szakácsban sose bízz!

(#4) anaqer


anaqer
veterán

Mezei turbómagyarkodás, a gondolkodáshoz túl sok köze nincs. 2/10

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#5) ( V ) válasza anaqer (#4) üzenetére


( V )
veterán

végig is olvastad, vagy csak megérzés? :U

* OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 11 *

(#6) hm74 válasza anaqer (#4) üzenetére


hm74
aktív tag

Így igaz. :K

Tovább olvasva az írást azt tudom leszűrni, hogy sugárzik belőle a globalizációellenes, soviniszta, antiszemita néplázítás. Nem azt mondom, hogy hazugság, de inkább politikai propagandának való, mint az emberi gondolkodásról való értekezésnek. Pont olyan dolgokat feszeget, amin mi egyének nem igazán tudunk változtatni, csak leginkább bosszankodni. A helyesen gondolkodó ember az adott gazdasági és társadalmi környezetben igyekszik megtalálni a számára, családja és a környezetében levő embertársaira számára az elérhető legjobb életkörülményeket és megragadható lehetőségeket, nem azon dühöng, hogy miért ilyen "gonoszak a nagyok".

Én nem így kezdek el gondolkodni ...

[ Szerkesztve ]

(#7) RBJ


RBJ
addikt

h

[ Szerkesztve ]

Linux Lite / Redmi Note 8 pro / Redmi band pro / Gaggia Classic / Xbox Series S

(#8) sziku69


sziku69
senior tag

Hát ahogy belenéztem, ezt nem egy éjszaka alatt írtad :D Még csak az elején tartok, de beiktatom majd délutánonként az olvasást.

(#9) Gave


Gave
őstag

Én is nekiláttam, bár eléggé wall-of-text érzésem van tőle. Az internetes publikáció egyik nagy erénye, hogy kis idő befektetéssel egész szépen meg lehet formázni egy szöveget :D.

(#10) sziku69 válasza sziku69 (#8) üzenetére


sziku69
senior tag

Azért egy picit beleolvastam, de rájöttem hogy ez túl nehéz szöveg nekem. A nagy "hódítók" gondolkodás menete. Inkább újra elolvasok egy P. Howard-ot.

(#11) palacsa


palacsa
senior tag

Inkább az elején idézett indiántól olvassatok. Tipikus magyarkodó agymenés ez az egész.

(#12) Rica


Rica
senior tag

Köszönöm a kritikákat. Az alapvető kérdés számomra is az, hogy vagy csak életmódról írok egy női magazinban, vagy elindulok a kályhától. Ez utóbbi esetben nem tudom hogy miképpen kerüljem meg a gondolkodást blokkoló "Mátrixot", amiben élünk, illetve a magyarokra vonatkozó konkrétumokat. Szerintem muszáj ezekről szólni, mert ahogy Ti is láthatjátok, azonnali spontán reakció a hungarista, antiszemita megbélyegzés. Nem vagyok egyik sem. :) Szívesen fogadok tanácsokat, hogyan lehet erről okosan, gondolatébresztő módon írni. :R

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#13) Gave válasza palacsa (#11) üzenetére


Gave
őstag

A bölcsesség szerintem is legyen rövid, tömör és mélységes. De lehet csak olvasni vagyok lusta! :D

(#14) Ferling7


Ferling7
tag

"A válság meghozza a változást. Az ember képes felülmúlni önmagát ha tudatára ébred annak, hogy mit veszíthet."

Az alkohol nem válasz, de legalább elfelejted a kérdést.

(#15) hm74 válasza Rica (#12) üzenetére


hm74
aktív tag

Elnézést kérek, ha erős túl erős jelzőket használtam a munkád bírálatához. Sok "hogyan gondolkodjunk helyesen..." kezdetű írást olvastam és tanfolyamot hallgattam meg audio formában. Azért fejeztem ki nemtetszésemet, mert még 20 perc olvasás után se kezdi az írás a helyes irány felé irányítani az olvasó gondolatait, hanem egy ide-oda csapongó eszmeiségű, a magyar társadalmat felmagasztaló-lesajnáló "mittudoménmiatakaró" katyvasz jött le nekem. Hiába bírálod az amerikai sikerpszichológia nagyjait, én tőlük rengeteget tanultam és sokat segítettek nekem a gondolkodásmódom irányításában. Inkább vegyél róluk példát a műveik gondolatiságát és rendezettségét illetően.
Szóval egy kicsit legyél érzelmileg távolságtartóbb, logikailag átgondoltabb és lényegre törőbb, ha ilyen címet adsz az írásodnak!

[ Szerkesztve ]

(#16) Bodor


Bodor
veterán

Az első "probléma " szerintem az, hogy miért más mondja meg nekem, hogy én hogyan gondolkozzam.... :F :U
( Szeretném kiemelni, hogy ezzel a kijelentéssel nem a cikket, vagy a cikkírót szeretném minősíteni! )

A másik dolog, hogy én meg pont azon vagyok, hogy hogyan NE gondolkozzak, mert a gondolkodás kifejezetten ártalmas a szabadságomra.... És ezt nem viccből írom...

(#17) tothzoli


tothzoli
tag

Hm.. budos egy picit. Hogyan kezdjunk gondolkozni? Aki erre x ev alatt nem jott ra annak mondhat barki barmit nem lesz okosabb... A masik hogy ember erzi dolgokon amit hall itt ott h igaz vagy sem pl: hirek retek klub meg a tv2 - ki hogyan mit mikor olt vagy halt meg... a legvegen meg a ragogumi hir h kispandak szulette szoval....
Emberek millio nezi naponta ezt a sz@rt..problemazik h nem tud tvt nezni...butaaaaaaak..

[ Szerkesztve ]

(#18) hm74


hm74
aktív tag

Akit érdekel az emberi gondolkodás témaköre és bölcs szakvéleményt szeretne hallani, ajánlom Brian Tracy Phoenix szeminárium című hanganyagát. Elérhető a You Tube-on is magyarul.

[ Szerkesztve ]

(#19) Rica válasza hm74 (#15) üzenetére


Rica
senior tag

"Szóval egy kicsit legyél érzelmileg távolságtartóbb, logikailag átgondoltabb és lényegre törőbb, ha ilyen címet adsz az írásodnak!" :R
Ez komoly segítség. Az előző három év során rengeteg mindent elolvastam és megnéztem, ami a tudatos gondolkodással kapcsolatos. Pontosan ugyanazt hiányoltam, aminek a hibájába most én magam is beleestem, nevezetesen, hogy könnyen és jól érthető, de leginkább konkrét útmutatást adjon a szerző. Ugyanakkor szerettem volna valami mást, mint például Brian Tracy és társai, valamit, ami az átlag magyarnak szól. Nem adom fel, időm van bőven, nekifutok annyiszor, amíg az eredeti szándék megjelenik az irásban is, mert ezt az űrt szeretném kitölteni.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#20) flash-


flash-
veterán

ki az akinek van ideje ilyen oldalakat megírni?
vagy valaki ennyire képes fosni a szavakat?

(#21) buherton válasza hm74 (#2) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog (1)

soviniszta, antiszemita

Ismered e-szavak jelentését? Kérlek másolj be pár mondatot, amivel ezt alá tudod támasztani. Gondolom csak megszokásból írtad ezeket, mert ma ez lett a divat :D .

(#4) anaqer

Mezei turbómagyarkodás

Miért van az, hogy nálunk így vélekednek a haza szeretetről? Romániában miért büszkék erre, és nálunk miért nem? Legjobb példa te vagy rá, kérlek válaszold is meg.

[ Szerkesztve ]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#22) rolii21


rolii21
aktív tag

Van ebben az írásban rengeteg igazság.

Az eladó dolga, hogy az árat meghatározza, a vevő dönt, hogy azt elfogadja vagy sem. "Jobs legnagyobb alkotása nem egy Apple termék, hanem maga az Apple." Pü re válaszoljá'

(#23) BlackPriest válasza buherton (#21) üzenetére


BlackPriest
őstag

"Miért van az, hogy nálunk így vélekednek a haza szeretetről? Romániában miért büszkék erre, és nálunk miért nem? Legjobb példa te vagy rá, kérlek válaszold is meg."

mert itthon ilyen a politika, ketté (vagy többfelé) szakítja az embereket, kisajátít eszméket, jelképeket, stb. gondolom elég sokan kitűznék a kokárdát azok közül, akik nem teszik, ha nem párthovatartozás lenne mögötte, hanem pl kollektív hazaszeretet, büszkeség a régiekre.

"mert ma ez lett a divat "

nem antiszemitázni divat, hanem annak lenni, azért ez nagy különbség

Bogár nélkül lehet élni, de minek?!_______________________________________________ Elnézést, hogy nem illik bele a véleményem a világképedbe.

(#24) buherton válasza BlackPriest (#23) üzenetére


buherton
őstag
LOGOUT blog (1)

Eddig egyetlen olyan vezető sem volt Horthy után, aki magyar hazaszeretetére, magyar nemzeti identitására lett volna a büszke, ami végtelenül sajnálatos.

Ma nincs divatja antiszemétnek lenni. Régen volt az, lásd pl. Aranybulla. Ma antimagyarnak divat lenni.

[ Szerkesztve ]

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#25) ( V ) válasza Rica (#12) üzenetére


( V )
veterán

én végigolvastam és egyáltalán nem ez jött le :N csak hát ugye a mai rohanó világban mindenki véleményt alkot a szalagcím után.* nem mondom hogy mindennel egyetértek de nem skatulyáznám be az írásod annak amit itt egyesek állítanak (ha valami hát akkor ezek a vélemények a tipikus esetei az előítéletességnek :U )! ezzel együtt érdemes volt elolvasni! :K

* eszembe jutott még egy idézet:

" Részt vettem egy gyorsolvasó-tanfolyamon. A Háború és békét nem egészen 20 perc alatt olvastam el. Az oroszokról szól. " / Woody Allen /

[ Szerkesztve ]

* OɴᴇPʟᴜs 7T Pʀᴏ - Sᴛᴏᴄᴋ Aɴᴅʀᴏɪᴅ 11 *

(#26) hm74 válasza Rica (#19) üzenetére


hm74
aktív tag

Értem a szándékodat, de az ember nem azért gondokodik helytelenül, mert sanyarú sorsú magyar, hanem azért mert nem kapott erre megfelelő tanítást. Ezért nem a magyarságtudattal van gond hanem a tudatlansággal általában.

(#27) anaqer válasza buherton (#21) üzenetére


anaqer
veterán

Miért van az, hogy nálunk így vélekednek a haza szeretetről? Romániában miért büszkék erre, és nálunk miért nem? Legjobb példa te vagy rá, kérlek válaszold is meg.

Mit válaszoljak meg? Te állítasz valamit - már t.i. hogy a hazaszeretetről vélekednek így (kik?), nem pedig konkrétan én és konkrétan erről az írásról -, és akkor én magyarázzam meg, hogy miért van úgy, ahogy te mondod...? Ha nem is a cikkben vázolt módon, de valahogy tényleg nem lenne rossz elkezdeni gondolkodni, mert ebben az elvárásban alapvető logikai hibák vannak... :(

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#28) Gave válasza hm74 (#26) üzenetére


Gave
őstag

Szerintem az is problémás, hogy bizonyos emberek azt gondolják, hogy egyetlen helyes gondolkodási mód létezik (jellemzően a sajátjuk).

Pl: Az itt említett Brian Tracy munkáiból nekem is volt ami nagyon tetszett, de vannak olyan előadásai is amikkel egyáltalán nem akartam mit kezdeni, mert nem sikerült azonosulnom a felvázolt példaképével.

Egyébként rengeteg ilyen "amerikai" legyél sikeres "most!" önfejlesztő programmal találkoztam, de többnyire elég mintaszerűek és teljesen jól látszódik, hogy azonos forrásokból hozzák az ötleteiket. Ami mellesleg nem is zavarna, ha nem az "új, egyedi és tökéletes" megoldásnak reklámoznák.

Az is furcsa, hogy szinte minden ilyen írás alapból azt feltételei, hogy az olvasónak eddig egy kudarc volt az élete, ami lehet így is van zömében, de bizonyára olyanok is olvassák/olvasnák a könyveiket akik alapvetően "csak érdeklődnek".

Szerintem pl az a jó, ha minél több helyről merít valaki iheletet, de végtére is saját maga formálja a gondolkodás módját. Pl csak azért mert egy vallásnak tetszik a központi mondanivalója, nem jelenti azt, hogy minden egyes ötletével és praktikájával egyet kell érteni. Legfeljebb, ha valaki a fanatikus jelzőt szeretné magán viselni.

(#29) MongolZ


MongolZ
addikt

"Legyünk nyugodt szívvel egy kicsit nacionalisták, a szó pozitív értelmében és a saját magunk szolgálatában, hiszen mi magyarok több sebből vérzünk, mint az összes más nép együttvéve. Nyilvánvalóan ez nem véletlen. Gyönyörű hazánk földrajzilag pontosan ott helyezkedik el, ahol a pénzcsinálók és hatalomzabálók világának a lehető legnagyobb mértékben útjában áll egy legyőzhetetlen és elpusztíthatatlan nép."

Mivan???

"Az ország, azaz a Kárpát-medence ma is, és történelmünk során mindig sóvárgott zsákmány volt az idegen hatalmak számára, de a magyarok nélkül. Termőföldjeink kivételesen jó minőségűek és emellett könnyen művelhetők. Van folyónk és tavunk bőségesen."

Najó, nekem ennyi elég volt.

[ Szerkesztve ]

(#30) Kiki18


Kiki18
őstag

Hű banyek,azért van itt probléma. Jó sok munkát beleöltél,de a stílus sem tetszik,és ezt nem gondolkodásnak hívják.

(#31) Rica válasza ( V ) (#25) üzenetére


Rica
senior tag

Köszönöm, hogy szántál rá időt. :R Nyilván nem egy megszokott terjedelem a PH!-án, de fontos volt számomra a közösség véleménye. Teszteltem már az előző hetekben, a 35+ értelmesebb hölgyek célcsoportját sikerült eltalálni :)
Woody Allen arany köpéseit én is bírom, velős, lényegretörő és egyedi módon humoros. Tőle kellene tanulnom. :)

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#32) hm74 válasza Gave (#28) üzenetére


hm74
aktív tag

Igen, ez így korrekt, ahogy leírtad. Azért készül annyi egykaptafás anyag, mert az alapigazságok változatlanok, ezért se azokból elvenni, se hozzátenni nem nagyon érdemes. Ha valaki a Phoenix szeminárium összes bölcsességét magáévá teszi, akkor azzal simán leélhet egy sikeres életet.

(#33) orion1025


orion1025
őstag

Érdekes cikk.Ettől függetlenül embertársaink 80%-a agyhalott, gondolkodásra képtelen élőlény :DDD

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#34) anaqer válasza hm74 (#32) üzenetére


anaqer
veterán

A gondolkodás éppen-pont nem ott kezdődik, hogy egy szemináriumon a sikeresség érdekében magadévá teszed mások bölcsességét... mondjuk mindegy is, nyilván én tévedtem rossz topicba, carry on.

And As It Is Such, So Also As Such Is It Unto You

(#35) Rica válasza orion1025 (#33) üzenetére


Rica
senior tag

Nem kellene, hogy így legyen, mivel hosszú ideig, az úgynevezett mellérendelő szellemiséggel rendelkező társadalmakban nem ez volt a jellemző. Valószínűleg azért is ment el az írás történelmi és politikai irányba sok helyen, mert engem személy szerint lenyűgöz a téma, aminek talán az egyetlen szakértője Cser Ferenc professzor.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#36) orion1025 válasza anaqer (#34) üzenetére


orion1025
őstag

Egyetértek azzal amit írsz, viszont annyival kiegészíteném, hogy nem minden ember (elég sok) nem képes használni az agynak nevezett váladékot a fejében.Egy ilyen az ominózus szemináriumon sem tudna magába szívni egy mondatnál többet.A gondolkodás szerintem részben örökletes tulajdonság.Ha tanulható lenne, akkor nem itt tartana a társadalom és a világ ahol jelenleg most is van.

"...300Ft-t adok érte és te állod a postát..." Hardverapró - itt nem találod meg, amit keresel.

(#37) sziku69 válasza BlackPriest (#23) üzenetére


sziku69
senior tag

Az embert alapjában az érzelmei vezérlik. Ha valami elvesznek Tőled, mondjuk a szabadságot, akkor a szabadság hiányának érzete lesz a legfontosabb az életedben. Ha egy harmadik személy elveszi tőled a nemzeti hovatartozásodat, akkor jobban előtérbe helyezed a nemzetiségedet. Amit nem élsz át, abban nem tudsz érdemben nyilatkozni. Én jelenleg, pont annyira érzem magam magyarnak, amennyire szükségesnek látom. Tisztelem a '48-as vezéreket, mert ők még hittek a szabadságban, és a függetlenségben, mivel ismerték a szó jelentését. De ennek ellenére nem fogok március 15.én az első sorban ugrálni, mert magyar vagyok.
Kitűzöm a kokárdát, és nem csak azért, hogy a szomszéd is lássa. Ez a dolog csakis a tiszteletről szólhat.

A hazáját csak akkor szeretheti valaki igazán. illetve csak akkor törhet rá ez az érzés, ha önhibájából, vagy önhibáján kívül nem térhet vissza oda. A hazát nem lehet országhatárok közé tenni (az ember fejében) A haza az otthonod, a családod, a barátaid, a környezetedben, és környékeden levő dolgok, tárgyak, épületek, emlékhelyek, amiket szeretsz, vagy kötődsz hozzá valamilyen szinten. Ha ezeket egy külső "hatalom" meg akarja semmisíteni, na akkor még kialakulhat az emberben a hazafias érzés!

De innen a számítógép mögül nem lesz hazafi senki.

(#38) reményhal


reményhal
csendes tag

Nekem tetszik, bár igaz kb minden részletét olvastam már valahol. Turbómagyar,magyarkodó.Ehh, hát mi legyen? Gondolom sokkal jobb nyugat majmoló,műanyagzabáló, tucatbaromnak lenni.Gondolom minden országnak megvannak a turbójai,csak ott büszkék rájuk.Vagy aki Magyarnak gondolja magát rögvest náci? Amúgy az antiszemita, és az anticionista közt elég komoly különbség van.

(#39) hm74 válasza anaqer (#34) üzenetére


hm74
aktív tag

Persze, gondolkodni mindenki tud. :D
Az nem mindegy, hogy hogyan. A szemináriumok segítenek válasz adni a hogyanra. Ha mást nem is, intuíciót, lökést, biztatást adnak az embernek, hogy egy jobb irányba tudjon elindulni. Néha csak a kulcsot jelentik, amit el kell fordítani a zárban, mert többi már megy is magától.
Nem szégyen másoktól tanulni. Az a szégyen, ha a büszkeségünk miatt nem hallgatunk másokra és a "saját bölcsességünket" követve hibát hibára halmozunk.

[ Szerkesztve ]

(#40) Bici


Bici
nagyúr

Sajnos, nincs időm elolvasni, mert egy hang a fejemben azt mondta, hogy siessek a teszkóba, mert akciós a pléjstésön ajándék gumicukorral.

The Needs of the Many Outweigh the Needs of the Few.

(#41) fairi


fairi
addikt

Első hétig eljutottam, részletes olvasásban összefoglalva ez egy nagy adag trágya, nem tudom finomabban megfogalmazni.
Mi a baj?
Kezdjük a bevezetéssel. felütés "valami baj van a világgal". Ezután az elődei munkásságát ekézi kicsit,és sokan felhoztak már ezt a témát, sokan félrevezetnek minket, rosszul használják.
talán ez foglalja össze legjobban a részt.
"Sokkal nehezebb búcsút intenünk azoknak az internetes oldalaknak, ahol kiváló érzékkel ötvözik a tudatos gondolkodás pozitív elemeit a kvantumfizika ma oly divatossá vált, de koránt sem mai keltezésű felfedezéseivel."

Eddig ok, de utána mit látunk, hogy a "gondolkodónk" ugyanazokat a hibákat követi el mint amit kritizál itt.
Előjön a holografikus univerzumelmélet,plusz egy kis alternatív kvantumfizika bevezető. gyáááá. Ám ez el is felejtődik, csak sokkal később jön elő. Egy kis globalizációellenesség, USA ellenesség (na erre fogunk az elején koncentrálni), vagyis a mai divatos dolgok sem hiányoznak.
Utána jön aminek nagyon nem kellene jönnie, egy kis magyarkodás (max a végére férne bele sztem). és egyáltalán nem gondolatébresztő,hanem sima ekézés és vádaskodás az egész.
"Nem kell most sem a kaszákat kiegyenesíteni. Elég egy ügydöntő népszavazás. A magyar föld a magyar népé, vagy a magyar királyé, vagy még inkább a Szent Koronáé, és az is marad. Nincs kis kapu. Pont."
Őszintén mi ez a baromság itt? magyar király NINCS.
És csak az ömlik a hülyeség, még a valódi gondolkodás csírája sincs itt, hanem álmegoldások kínálása, nacionalizmus szítása, egy elképzelt múlt létrehozása, fél világ vádolása.

Persze sok hülyeség közt van jó dolog is:
" Gazdaságunk talpra állításában vezető szerephez kell juttatni a kutatás-fejlesztést is."
Csak a jó dolgok elvesznek a maszlag nevű tengerben, amelyek a net turbómagyar oldalainak felhasználóbarátabb változata. Ezért meg felesleges volt tollat ragadni!
Mikor azt hinné végre értékelhető lesz ilyenkor beüt az ilyen mondatok
"Visszaállítjuk a Magyar Királyságot."

És folytathatnám végig az egész elemzést,és kétszer hosszabb lenne mint maga az iromány. persze még csak az eleje.

Legfőbb hiba: maga bevezető gondolat a divatos postmodern irányzatot követi, nem is akar egyediséget mutatni. Innentől nem is magával az emberiséggel, világgal,összefüggésekkel foglalkozik. Nem a holografikus univerzummal folytatja, amelyet az író pozitívnak tart, hanem elmegy magyarkodásba. Miért???

Címszavakat elolvasva, sok témába bele bele fog vágni az írás.
Pl ezt "Nagyon sokan gyakorlatilag a múltban élünk, visszavágyunk egy olyan időszakra, amikor még jól mentek a dolgaink, kiegyensúlyozottak és boldogak voltunk. Ezzel nagyon csúnyán becsapjuk magunkat, ugyanúgy mint amikor azokkal a gondolatokkal játszunk el, hogy mi lett volna ha…" A félelem címszónál.
Ezt olvasva azonnal eszembe jutott amit írt a kedves író az Elhazudozott történelmünknél írt
" A Honfoglalás korában élt magyarságnak, az Árpád vezette népnek, pontosabban népeknek, nem volt identitás zavara" de sok hasonló idézet van.

Mhhh, nem is tudom, előszór az írónak kéne magába néznie, mivel bizonyos témák esetén elveszti a józan ítélőképességet és a gondolkodását.

nem lenne az egész teljesen rossz, de attól szól amiről kéne.

Cím helyesen talán ez lenne: Min kezdjük el gondolkodni?

(#42) Diocles


Diocles
aktív tag

Fel tudnád ezt tenni valahova egyben egy .txt fájl formájában? Már rövidebb szövegeket sem szeretek képernyőn olvasni, így 35 oldalról összebányászva meg nagyon nehéz lenne ráküldenem a Kindle-re.

(#43) sziku69


sziku69
senior tag

Hallgassatok inkább Hofit. Ez csak szócséplés. Amíg nem üt be a total crash, addig úgysem változik itt semmi. Majd ha Orbán Viktor beszéde után, Vona Gábor, és a kis "hörcsög" felállva tapsolnak, és kezet ráznak, na majd akkor szóljatok nekem is, hogy: - Na, itt valami megváltozott! :Y

(#44) KonzolKartel


KonzolKartel
őstag

Mást vártam az írastól. A címhez sok köze szvsz. sok köze nincs. Terjedelmes, minőségi, de miért ez a címe?!

06205239668

(#45) fairi válasza reményhal (#38) üzenetére


fairi
addikt

" Gondolom sokkal jobb nyugat majmoló,műanyagzabáló, tucatbaromnak lenni."
nem érted a problémát.
Ilyen turbómagyar felcsapással pont ugyanolyan tucatbarom leszel mint egy nyugat majmoló.Végletesség sose jó. mert elköveted a legnagyobb gondolkodási hibát, hogy csak két lehetőség van,és aki nem hozzád hasonló azt azonnal a másikba teszed. és könnyen elveted ezzel hogy létezik a szürke sok árnyalata.
magyar identitást nem építhetsz turbómagyar szlogenekkel.
Attól hogy történelmünkhöz hozzáköltöd szkítákat,hunokat,sumérokat, szíriusziakat, az nem változtat a jelenen, csak a fantázia képeinkbe ragaszt mindent.

(#46) hm74 válasza orion1025 (#36) üzenetére


hm74
aktív tag

A gondolkodás nem örökletes, hanem tanulási folyamat eredménye. Az már egy más kérdés, hogy hasonlóan gondolkodunk mint a szüleink, hiszen legfogékonyabb éveinkben az ő gondolataikból táplálkoztunk. Az intelligenciában vannak örökletes tényezők, de az is fejleszthető, formálható.
Tanulható a gondolkodás, de a társadalom azért tart ott ahol, mert semmiből nem tanul (lásd megválasztott vezetőink a rendszerváltás óta).

Igen, én is egy ilyen tanfolyamot megjárt agymosott ember vagyok. De amióta megtanultam helyesebben gondolkodni, sokkal sikeresebb és teljesebb életet tudok élni.

[ Szerkesztve ]

(#47) Rica válasza Diocles (#42) üzenetére


Rica
senior tag

Itt fenn van .doc formátumban.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#48) Rica válasza fairi (#41) üzenetére


Rica
senior tag

Tavaly írtam egy blogot, ami tetszett pár embernek. Gondoltam, kibővítem egy kicsit, az eredeti szándék szerint a kvantum fizika és a tudatos gondolkodás összetartozását lefordítva könnyen érthető nyelvezetre. Ahogy haladtam vele, és egyre többet olvastam hozzá, rá kellett döbbennem, hogy ez nem ilyen egyszerű. Nem tudod megkerülni azt a kérdést, hogy miért nem tanítják ezt nekünk az iskolában. Nem lehet megkerülni a világ betegségének kérdését, ami akár tetszik, akár nem, egyéni döntéseinknek az eredménye, és a sora a megkerülhetetlen témáknak csak egyre gyarapodik, minél inkább az a célod, hogy egy átfogó képet fessél. Nincs egyelőre gyakorlatom abban, hogy számtalan különböző témát hogyan lehet sorra venni egy végig jól tapintható gerincvonal mentén, de bízok benne, hogy ez megtanulható. Röviden, jóval nagyobb fába vágtam a fejszémet, mint ahogy az előszörre látszott, illetve amit jelenlegi képességeim lehetővé tesznek.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#49) hm74


hm74
aktív tag

Jó hosszú munka...

Rica, ezzel az írásoddal milyen olvasóközönséget céloztál meg? Intellektusban, korban, világnézetben, stb..?
Vagy csak ami a fejedben volt, egyszerűen legépelted?

[ Szerkesztve ]

(#50) reményhal válasza fairi (#45) üzenetére


reményhal
csendes tag

A világ minden népének a saját látásmódú történelme inkább legendákra,mondákra emlékeztet ,mint valóságra,de ez így is van rendjén,ezek,és a hősök adják meg a népnek a "jó ide tartozni" érzést.Mit érne Mátyás az álruhás sztorik nélkül.Sokkal jobb ilyenekben hinni,mint a pénzben,erre utaltam a nyugatmajmolással...

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.