2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Akármi rovat

Házibuli

  • (f)
  • (p)
Írta: |

No kérem. Az esszéírás a gyengém. Főleg az ismeretterjesztő dolgokról. Márpedig én most...

[ ÚJ TESZT ]

No kérem. Az esszéírás a gyengém. Főleg az ismeretterjesztő dolgokról. Márpedig én most terjeszteném az ismeretet. Téma: házibuli!

Bevezetésként a tapasztalataimról. 21 vagyok. Visszaeső buli szervező. Szép, nagy társasházban lakom, van hely sok embernek. Az első házibulit gimnázium első osztályában rendeztem szilveszterkor. Gondoltam hívok pár embert, eliszogatunk (ajjaj) - eldumcsizunk, éjfélkor pezsgő stb. No ripsz-ropsz 70-en lettünk. Akkor azt gondoltam, hogy ilyen káoszt még sosem láttam. Csupasz seggű ember dőlt bele a karácsonyfába, a szőnyeg (nem fehér!) vörösborban úszott, a mikróban egy doboz mogyoróvaj, amiből mint a Holdon az ámerikai zászló, úgy állt ki egy fél kolbász. Ha jól emlékszem ez az a buli volt, amikor úgy éreztük, hogy jó alapos takarítás utá megérdemeljük a reggelit. Ekkortájt érkezett meg a családom. Az alapos takarításhoz csak annyit fűztek hozzá, hogy ha 2 cm-re a földtől lebegnének, akkor hihető lenne a tisztaság. Naná, hogy ragadt minden. Majd anyám felnézett a plafonra...
- Az mi??
- Mi??
- Hát az?
- óóó, baszki...észre se vettük....
Borsó és répa darabok, fehér kulimászban. Ennyi maradt a franciasalátából. Begyújtottak egy petárdát a konyhában és ahelyett, hogy ledobták volna a csempére (amit valószínűleg csak bekormoz), beledogták a saliba. Tompa *PUFF*, majd pánik. Elkezdtünk takarítani, majd lazán kivágtam mindenkit. Innentől ez védjegyes jellemzője lett a bulijaimnak. Ha Sanyi féle buli, akkor készüljünk, mert hamar vége lehet. Tatrott buli este 9-től 11-ig is
Ez utána buli után tanultam meg, hogy:
1. szőnyeget sosem hagyunk elől
2. csak száraz kaját tálalunk
3. dohányozni csak a teraszon, mert másnap durván néz ki a csikk-kupac a fotel alatt...

Másik igazán emlékezetes buli. (Akkor még) haver szülinapja. Csokitorta. Cherry. Amikor megjöttek az ifjak a hangszerelést beizzítani anyám oda volt és vissza tőlük, hogy milyen kedvese. Nem is gondolta, hogy pár óra múlva személysen vágja ki őket...
Úgy kezdődött, hogy belekenték az ünnepelt fejét a csokitortába. Elindult ''hógolyózás''. Az utolsó gombócot 1 hét múlva találtam meg a lemezjátszó mögött. Én mint házigazda igen ittasan hánytam egy kellemeset és bedőltem anyámék közé az ágyba.
Csengettek... Anyám ajtót nyit. A szomszéd. Őket bombázzák! Persze, egyértelmű, hisz még tart a viláégés... Kiderült, hogy a teraszon felejtett naranccsal dobálták a szomszédot. Az egyik házat újra is kellett festeni. Ez a szomszéd csak ennyit mondott reggel:
- Ez háború!!!
Ekkor újabb dolgokkal bővült a tudástár:
4. soha többet csokitorta (eddig sikerült)
5. szülőket sose engedd itthon maradni, mert leszedik a fejed

Ezek után ''csendesen'' folytak a bulik. Nem robbant semmi, nem bombázták a szomszédot.
Innentől jönnének zanzásítva a tanácsaim:
- szülőket messzire küldd el, lehetőleg több napra
- a kisebb, sötétíthető kufirchelységeket alaposan zárd be, mert onnan nehéz bárkit is kiszedni
- ne te rúgj be elsőként! Fontos, múltkor így jártam. állítólag jó buli volt***
- legyen műanyagpohár, különben jópár rüvegpohárral megrövidültök
- kaja mindig kell. ha más nem mutatóba. úgyis elfogy hajnalban...
- előre szólj a szomszédnak, mert zavaró, ha folyton telefonál a lárma miatt
- a zenét bízd a vendégekre, a tied sose jó. De zene kell, anélkül halott a buli, nincs mire táncolni!
- piát mindenki maga hoz, ha egyáltalán. Te is abból táplálkozz, olcsóbb...
- dobozos sör kitiltva!!! szelektíve gyűjtöm a szemetet. semmi konkrét anyagi hasznom belőle. Nem is várom el. De ha ide jön 70 ember és szétveri a lakást, amit egy napig takarítok utána, akkor minimum, hogy visszaválthatom az üvegeket
- több embert hívj meg, mint amennyi befér, minimum a fele úgysem jön el (nem akarjátok tudni, hogy hénymeghívót küldtem ki most hétvégére)
- ami törékeny azt jó messzire az embreke elől
- hamutartó muszáj! Anélkül kár is bulit indítani, mert gyűjhetsz a parkettára utána. Én vízzel teli felmosóvödröt használok. Cigi csak a szabadban, mert bent megmarad a szaga.
- WC ne legyen zárható, mert sose jutsz be
- mindig hánynak! olyan nincs, hogy nem. Legyen kéznél felmosó szett (apám szavaival: tunkosfa)
- pontos címet adj meg mindig, különben sok köröd lesz az utca aljáig vagy a megállóig.
- csak te nyiss ajtót, különben meg fogsz párszor lepődni.

***Az volt a helyzet, hogy 10-re hívtam a vendégeket, de már félkor feküdtem és csak barátnőm hathatós közreműködésével maradt fenn a ''rend''. Ilyet ne csinálj.

Így hirtelen ezek jutottak eszembe. Természetesen az előkészület gaykorlata adja magától a rafinált cseleket, amik megkönnyítik később a rendrakást és a takarítást.

Noha skilled playernek tartom magam a bulirendezés terén, még sosem hívták ránk a rendőröket. Ezt kicsit sajnálom, mert ebből is jó sztorik szoktak születni. Viszont futottam már egy házibulinyi emberrel rendőrök elől. Igaz valójában ott sem voltak, de aki riadózott, az jót röhögött utána...

Szóval ha kérdés van házibuli téren, akkor lehet hozzá fordulni. Ha jó sztorid van azt se tartsd magadban. Ha beugrik valami vicces, akkor én is leírom.
Pénteken buli lesz nálam, utána jön a köv. írás a tapasztalatokkal

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.