2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Ha utálod az iTunes -t (mac -en)

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Miután lehetőségem nyílt arra, hogy végleg megszabaduljak a windows -tól és a hülyeségeitől...

[ ÚJ TESZT ]

Miután lehetőségem nyílt arra, hogy végleg megszabaduljak a windows -tól és a hülyeségeitől és OS-X -re váltsak, olyan zene lejátszó progi után kellett nézzek, ami egyszerű és jó.

Ugye windows -on a Foobar2000 kielégítette minden igényemet, ismeri a fellelhető összes audio formátumot beleértve a losslesseket is (ape, flac, shn...). Mivel kissé vájt fülü vagyok és tetemes mennyiségű ilyen zeném van, szerettem volna hallgatni is őket. Az itunes mint alap média kezelő a mekeseknek nem felelt meg erre a célra. Az mp3 -as gyűjteménnyel nincs gond, azt ismeri. Rá lehet bírni a flac kiterjesztésű fájlok lejátszására, de nem volt kedvem hozzá hogy babráljak vele.
Elővettem a böngészőm és beírtam a varázs szavakat a gugliba "lossless play osx" kidobott pár fórum bejegyzést és kodeket, de semmi ami jó lenne. Mérgelődtem, hogy nemigazhogynincsenegynyomingerprogiaminekemkell... Majd eszembeötlött: van hivatalos oldal ahol vannak letöltések. Új ablak nyit, bepötyog apple.com/downloads enter. Kicsi kutatás után rátaláltam egy Cog nevű ingyenes progira ami elvileg jó lesz nekem. Letöltöttem, mountolás, telepítés, indítás.

így néz ki

Gyorsan hozzáadtam egy albumot és próbálgattam.

Az rögtön szembetűnt, hogy nagyon letisztult és egyszerű kis app, túl sok állítgatási lehetőség nincs, de nem is kell, számomra az equalizer teljesen felesleges mert mindig linealisan hallgatok zenet. A fájlokat a helyén hagyja, nem teszi át sehova mint az itunes.
Losslesseim is remekül kezeli, ismeri id tageket jól, ékezetes filenevekkel sincs gondja. Egyszóval: megfelel az igényeimnek.

letölthető innen: [link]

Remélem hasznos volt ez a kis írás.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.