2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Fekete Péntek - Mit sóztak rám?

Kissé váratlanul zuhant rám az EMAG Fekete Péntekje, és mivel szerettük volna lecserélni a kínai ésszel felvértezett tabletünket, gyors döntés alapján egy ASUS Transformer Pad TF103CX-1A009A tabletet vettünk.

[ ÚJ TESZT ]

Rendelés, szállítás

A lehetőség

Ebben a helyzetben szembesültünk először az Edigital Black Friday akciójával. Háááát – konkrétan be sem jutottam az oldalra.... Majd Adél kapta a hírlevelet az EMAG-tól, hogy ők is hasonlóval készülnek a következő péntekre. Mutatta, hogy laptop 40-ért, meg ilyesmi. Megnéztem a hírlevelet, és komolyan felmerült a kérdés, veszünk Acer laptopot 40 ezerért, Win meg majd lesz rá valahogy, vagy keressünk egy androidos tabletet? A végső döntés a két márka közötti különbségnek köszönhető, inkább veszek egy Asust Androiddal, mint egy Acer laptopot.

Ezzel el is dőlt a kérdés, kinéztük az Asus Transformer Pad TF103CX-1A009A tabletet, a hírlevél szerint 44900 forintért, ami még éppen belefért az erre szánt keretbe. A nevezetes napon 7.14-kor nyitott az EMAG oldala. Rászántam egy percet, hogy megnézzem, van-e valami olyan termék, ami a hírlevélben nem szerepelt, és az érdeklődésemre számot tarthat. Mire lejárt az egy perc, az Acer laptop elfogyott. Gyorsan befejeztem a válogatást és leadtam a megrendelést.

A csomag

Vasárnap délután megérkezett a csomag. Kifizettem, átvettem. A dobozt annyira könnyűnek éreztem - pláne a Prestigio doboza után, hogy bizony megfordult a fejemben: nincs is benne a tablet! Nagyon egyszerű, szürke-fehér papírdoboz, ami az Asus logón és a tartalmának leírásán kívül semmi figyelemreméltó jellemzővel nem rendelkezik.

A belseje hasonlóan puritán. Kinyitva az átlátszó kemény műanyag fóliába burkolt tabletet pillanthatjuk meg. Azt kiemelve láthatóvá válik a sima műanyag tálca, belesüllyesztve a töltőfejjel és az adatkábellel, amik a szokásos apró papírfecnik alatt rejtőztek.

A tablet véleményem szerint alapvetően ugyanaz, mint a linkelt tesztben szereplő TF103C, csak „lightos” változatban, CX jelöléssel, kevesebb memóriával, dokkoló nélkül. Hogy az egyéb, Magyarországon kapható verzióktól miben különbözik, azt nem sikerült kiderítenem, mert az Asus honlapja is meglehetősen szűken adagolja az információt a TF103C családot illetően. Tehát ehhez a kiszereléshez minden egyéb kiegészítőt a kijelzővédő fóliától az OTG adapterig magunknak kell beszereznünk.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.