2024. április 18., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Fekete Péntek - Mit sóztak rám?

Kissé váratlanul zuhant rám az EMAG Fekete Péntekje, és mivel szerettük volna lecserélni a kínai ésszel felvértezett tabletünket, gyors döntés alapján egy ASUS Transformer Pad TF103CX-1A009A tabletet vettünk.

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Jelen írásom nem konkrét teszt, nálam sokkal profibb tesztelők is vannak, eszem ágában sincs hozzájuk mérni magam. Sokkal inkább egyfajta hiánypótló leírásnak vagy kiegészítésnek szánom.
A tesztben szereplő képek egy része az internetről származik, lévén sokkal jobb minőségű képek, mint amit én készíteni tudok a mobilommal.

Mivel ez az első írásom, elnézéseteket kérem, ha a formázással és egyéb dolgokkal kapcsolatban nem leszek profi. Nem is az volt a cél, hogy profi tesztet csináljak. Sok dologban a tabletem megegyezik a Mobilaréna cikkében szereplővel, tehát az ottani teszt átolvasása átfogóbb képet ad az enyémről is.

Csapjunk a lecsóba!

Az előd

Augusztusban vásároltam a nejemnek egy Prestigio tabletet, ami csak mérsékelten váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Nem akarom részletezni különösebben, nem egy ócska cucc, de voltak dolgok, amikben a teljesítménye elmaradt a várttól. Időnként megakadt, belassult, ha pedig a telepített programokat frissítette, akkor alig lehetett másra használni.

Ennek ellenére többnyire használhatóan működött. Viszont szívem csücske ezek miatt az apróbb problémák miatt, inkább a telefonján netezett, Facebookozott, YouTube-ozott, így a tablet a kihasználatlanság állapotához közelített. Én akkor fogtam a kezembe, ha az íróasztalhoz (szokott helyem a nagyszobában) a feleségem ült.

Az igény

Fenitek miatt felmerült az igény egy okosabb, erősebb tablet beszerzésére. Nem annyira a komoly hardverigényű játékok futtatása, inkább a megfelelő méret, folyamatos, akadásmentes működés, megfelelő méretű akkukapacitás és persze elfogadható ár volt a cél. Nagyon nem sürgette egyikünk sem a dolgot, mert egyrészt a régi tablet még megvolt (hirdetve), másrészt, az anyagi lehetőségeink és az igényeink kissé, ütköztek...

A Prestigio tokkal-vonóval 4 „szentistvánba” fájt, úgyhogy ez az árkategória – leginkább a kínai chipset miatt – annyira nem érdekelt. Ami tetszett, az az LG G Pad 8.3-as, de az ára miatt egyelőre szóba sem jöhetett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.