2024. május 1., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Fekete Péntek - Mit sóztak rám?

Kissé váratlanul zuhant rám az EMAG Fekete Péntekje, és mivel szerettük volna lecserélni a kínai ésszel felvértezett tabletünket, gyors döntés alapján egy ASUS Transformer Pad TF103CX-1A009A tabletet vettünk.

[ ÚJ TESZT ]

Egyebek, konklúzió

Egyebek, konklúzió

A tablet két kézzel kényelmesen fogható, viszont a gyári billentyűzetet hamar megutáltam, mert egyszerűen túl széles, nem érem át. A képen látható Swiftkey telepítése átmenetileg megoldotta a problémát, de már megszületett a döntés: később Asus dokkoló plusz asztali billentyűzet, addig viszont valami olcsó billentyűzetes tok beszerzése mellett tettük le a voksunkat.

Bevásárlás közben a közeli szupermarketben 2800 forintért találtam egy megfelelő Overmax tokot magyar billentyűzettel, hát persze hogy lecsaptam rá. A bevitelt vissza kellett állítanom az alap Asus magyar billentyűzetre, és az ékezetes karakterek is szépen megjelentek gépeléskor. Üröm volt az örömben, hogy a tokba helyezés után rájöttem, ez nem lesz valami pompás. A tabletet a tokban 4 köröm tartja, plusz egy gumis szalag a jobb felső sarokban.

Ugyan 10”-os tablethez való a tok, de egy kissé kevésnek találtam azt a tartást, amit a körmök és a gumiszalag helyzetéből adódóan a tok produkálni tudott. Aztán hamar megoldódott a probléma, ugyanis az alsó körmök egyszerűen kiestek. Némi próbálgatás, agyalás során megadta magát az oldalsó fix helyzetű is.

Nejem úgyis készült lemenni a "100forintos"-ba, megkértem, hozzon pillanatragasztót. Közben az oldalsó körömnek új helyet készítettem egy sniccer segítségével. Megjött a pillanatragasztó, két perc és a tok úgy működött, ahogy kell.

Még talán annyi negatívumot tennék hozzá, hogy a 4.4.2 nagyon nem szereti a Flash játékokat, nem sikerült futtatni a facebookos játékokat a böngészőben.

A feleségem véleménye a tabletről még ennyi volt nagyon röviden: „ezt már nem érzem feleslegesnek”. Használja(juk), örülünk neki. A hasonló Asus tabletek 55 ezer körül kezdődnek, mi ehhez képest kb 10 ezret megspóroltunk. Végső soron a rászánt kereten belül egy a várakozásomon felüli tabletet sikerült beszerezni, két év garanciával. Úgy gondolom, ez már a használható tablet kategóriájába tartozik, bármilyen helyzetben és igény esetén elboldogul.

Ami plusz öröm forrása lenne, a saját 3G hozzáférés, de ennyi pénzért ezt nem is vártam el. Többnyire úgyis wifi közelében használjuk. Feleségem pedig azt mondja, a kis tapasztalatlan, hogy mini-laptopja van...

Specifikációk a vicc kedvéért románból Google-lal fordítva

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.