2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Ez a mai fiatalság... "legalja"

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Üdvözlök mindenkit, jelen írásom ihletét az a kisebb esemény adta, hogy most már sokadjára kötnek belém...

[ ÚJ TESZT ]

Üdvözlök mindenkit, jelen írásom ihletét az a kisebb esemény adta, hogy most már sokadjára kötnek belém szülővárosom utcáin éjszaka.

A mai társadalom az én szememben nem igazán képez, pontos képet azokról a fiatalokról, akik már serdülő koruk ellenére ivászattal, és különféle más jellegű tudatmodosító szerek használatával érik el azt a pontot, amit személy szerint én undorítónak, gerinctelennek, és egyszerűen ocsmánynak titulálok. Tegyük fel este már nem 8 óra tájékán barátaiddal betévedtek egy pizzériába, majd úgy döntötek inkább a helységen kívül fogyasztjátok el, a finom eledelt. Álltok, szátokkal éppen majszoljátok a friss étket, melyet még nem rég a kemencében láttatok elkészülni. Majd fiatalokból állók csoportja olyan 3-4 embert láttok közeledni. Nem is akartok róluk tudomást venni, inkább éreznétek az étel finom zamatát, ám ezek a fiatalok nem a szokványos jól nevelt fajtából valók.
Már igencsak illuminált állapotban találkoztok velük, és kisebb párbeszéd indul meg a felek között. Teszem fel nem mindenki ismeri egymást, köztük én sem ismertem mindegyikőket. Majd ezek a 16-17 éves „gyerekek” elkezdenek veletek kötekedni, hogy például adjál már nekik egy cigarettát, vagy teszem én azt a saját kis pizzaszeleted oszd meg ezekkel a vadidegenekkel. Még, dohányos létemre sem osztom meg saját cigarettám mással, nem hogy vad idegenekkel. Ám az egyik kötekedő egyén bennem véli felismerni osztálytársnője barátját, ami persze így igaz. Ám ez az egyén aki éppen, hogy a felnőtt kor küszöbét átlépi már nem csupán, arról ad tudomást h ő ki valójában, hanem h nála egy idősebb ember, aki én volnék vigyázzak magamra, amiért az a barátnőm aki. Kicsit elvonatkoztatva a történettől nagyon szeretem a barátnőm, és sosem akartam, hogy bántódása essék semmilyen okból kifolyólag. Visszatérve ez a kis mitugrász azt hitte feltételezni, hogy én beszóltam neki hol ott, csupán üdvözletem közvetítettem felé. Ez nem volt semmi, aztán elkezdi magyarázni a nagy cimboráinak, akik már azóta robogósok, hogy szörősödik nekik a p*csük, hogy én bizony beszóltam neki, és h ennek nem lesz jó vége. Barátai szintén elkezdtek kötekedni velem, és még két barátommal, ekkor még viszonylag kiegyenlítetnek tűnt a felállás. Ámbár a bajai menő gyerekek ( robogós...), csak kisebb hordákban érzik kevésbé fenyegetettnek magukat, így természetesen jött az erősítés is, ami plusz 3 fő jelenlétét eredményezte. Ez már koránt sem annyira előnyös számunkra, de ők csak így érzik magukat 16 évesen keményfiúknak magukat. Nem is kellett több, máris következtek az egymást váltó szavak, és a feszültség csak egyre erősödött bennem és barátaimban egyaránt. Itt megjegyezném mi összesen voltunk hárman. Tehát máris fölényben tudhatták magukat a kis mitugrászok, erre mégnagyobb erőt fektettek arra, hogy minket bizony ők, tutira összevernek. Na mármost, elárulhatom számomra Baján ez nem az első eset, volt de most éreztem a legjobban magam fenyegetetten miután több, mint 18 éve ezen város utcáit taposom.
Szerencsére épp bőrrel megúsztuk verekedés nélkül, de ez egy végeláthatlan folyamatnak tűnik. Akárhányszor próbálnám élvezni egy hétvégi szabad estém, mindannyiszor belémkötnek, és egyre jobban azon vannak h megalázzanak, ezek a fiatal senkiháziak, csak azért mert, ők húú mennyire kemények és 8an biztosan elbánnak egy emberrel.Úgy érzem lassan, nem fogok elzárkózni bizonyos fajta védelmi eszközök használatától,hogy biztonságban érezzem magam szülővárosom utcáin éjszaka. Ezt a kis szösszenetet, felháborodásom lecsillapítása érdekében írtam le és azon indokból, hogy ezt megosszam veletek mennyire, undorítóak a mai fiatalok,akik már fiatal koruk óta alkoholizálnak. Teljes mértékben kitagadnám őket a társadalomból, őket csupán férgeknek tartom, nem pedig értékes tagjainak a társadalomnak.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.