2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Az élet rovat

Egy DC operátor (pokoli) naplója

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Reggel van, a gépem eszeveszett hangon sipákol, hogy nekem bizony kelni kéne. Befordulok...

[ ÚJ TESZT ]

Reggel van, a gépem eszeveszett hangon sipákol, hogy nekem bizony kelni kéne. Befordulok a másik oldalra, hogy még pár percig élvezhessem a duruzsoló elektronika zaját, de hamarosan olyan meleg lesz a felkelő nap hatására, hogy kénytelen vagyok lerugni magamról az összegyűrött paplant. Rápillantok az órára...11 elmúlt. Ma is korán keltem, mikor fogom én kipihenni magam? Egy gyors pillantás a tükörbe pont elég, hogy megállapítsam: Ma sincs konszolidáltabb fejem, mint tegnap reggel volt. Legyintek egyet, lebattyogok, főzök egy teát, készítek egy szendvicset és belevetem magam az újabb nap gyönyöreibe.
Bekapcsolom a monitorokat, a laptopot és ahogy rákattintok a kedvenc DC++ kliensemre egyből látom, hogy megint ellepnek a privát üzik. Nézzük mi is a mai termés: Az első üzi egy spam bot, ami egy (elég egyhangú) pornóoldalt reklámoz újra meg újra, csak más nickekkel. Már nem is veszem a fáradtságot, hogy rákattintsak (meg egyébként is megtettem már mikor még újnak számított) A második a szokásos: ''Aggyá má lécci OP jogot, mer én értek a décéhez meg volt hubom is és tudok bannolni, meg faszagyerek vagyok és szeretném elmondani Kispistának, hogy OP vagyok valahol.'' Lehet, hogy a pokolra kerülök, de nem válaszoltam neki, ellenben kapott egy kis pihiidőt, hiszen a hubszabályzatban benne van, hogy nincs kéregetés. (Ó vajon elolvasta-e azt valaki rajtam kívül?) Tovább fürkészem üzeneteimet, a sok slot kérő privit már automata képességgel ugorja át a tekintetem, remélve, hogy ma találok valami olyat is, amire érdemes válaszolni. Ismét csak tévedtem. Miután bezártam a fenyegetős Janikát is, aki minden reggel jól elmondja, hogy ő bizony tudja azípé címemet és azt is hol lakom, szóval vigyázzak, mert jön és elkeni a számat. Megejtettem szokásos kacajom, de mivel kicsit megesett már rajta a szívem, ezért linkeltem neki az iwiw adatlapom, hogy ott legalább tényleg megtalálhatja a címem ha akarja. Természetesen választ nem kaptam. Épp fellélegeznék, mivel üzeneteim végére értem, de akkor hirtelen megakadt a szemem az Opchat üzenetein. Floodprotect, hub kickelte ezt meg amazt, meg jött a BSA meg FFC Team és hozták a floodereket, csak épp itt meg is állt a tudomány, mert egy perban meg is állította őket. Akadt egy szabad percem és elmerengtem, hogy ma már mindenki hackernek vallja magát, aki tud IP-t váltani és van egy floodbotja, sőt, a legtöbb még veszi a bátorságot és ''tímet'' alakít, hogy nehogymár egyedül kelljen neki keménykednie. Persze 1-2 akad, aki mögött ténylegesen lakozik tudás is, SSH parancsokat álmából vágja, Tux pingvin volt a jele az oviban és a csengőhangja is kétszólamú (bináris). Persze ezeknek az embereknek eszük ágában sincs kérkedni a tudásukkal és csapatba tömörülve ''félemlíteni meg'' az ellent.
Nosza mostmár túl vagyok a nehezén (csak hiszed öcsém) így hát beköszönök a mainba: ''Sziasztok''. A puma gyorsaságával kattint rám a fél hub és OP gárda, hogy: ''De jó hogy jöttél mert, nem megy ez meg az ja meg keresett izéhozé, volt itt a kemény vagyok team, no meg szét fogják kapni a hubot, mert nehogymár nekünk több userünk legyen mint nekik.'' Miután mindenkit lenyugtattam és elmagyaráztam, hogy nem lesz semmi baj, úgy döntök teszek be valami nyugtató zenét. Természetesen pont most nem találom Blank&Jones Relax albumát, így marad a DI.FM vocal trance csatornája. Hihetetlen módon elönt a nyugodtság, lassan úgy érzem már szinte lebegek, de hopp, mi ez az újabb üzenet itt? ''Szia, te vagy a legjobb haverom ugye tudod, figyi csak nem csinálnál nekem egy olyan portálos weblapot, tudod én is segítettem neked egyszer'' Persze tudom, jó tett helyébe jót várj, felpakolok neki egy Joomla tartalomkezelőt és uccu neki, alakítsad öcsém.
Mivel megint elcsesztem az időt és az óra már lassan 3-at mutat így megint elmaradt az ebéd. Kész kaja helyett marad a mikrós pizza, amit septiben be is falok. Látom megérkezett pár régi cimbora, hát üdvözlöm őket és beszédbe is elegyedünk. A jó hangulatom visszatér, csak úgy szórom a poénokat, ezzel is chatelésre késztetve a hubon csöndesen figyelő usereket. Természetesen mivel én is egy multitasking user vagyok, ezért közben FTP-re pakolom fel a luákat Verlihub alá, valamint emellett két másik hub gc-jét konfigolom, mert valamelyik szakbarbár levette a max usert 10-re és elállította a hublista regeket. Közben megjön egy jó, bár kicsit tudatlan haver, aki újabb kérdésekkel bombáz, mért nem megy a gépe, mi ez a villogó ''vírust talált'' felirat itt és egyébként meg mért nem megy a gépén a legújabb Nídforszpíd. (Höhö, Radeon 9200 Powa'). Lassan kezd lefáradni az agyam és már egyre nehezebben vagyok képes venni az elém tornyosuló akadályokat. Kétségbeesésemben ráprivizek egyik kedves leányzó ismerősömre, hogy ugyan segítsen már, különben buffer overflow-t szenved a jobb agyféltekém. A nőknek hihetetlen erejük van kezelni az erősebbik nemet, így én sem mondtam neki nemet, hagytam, hogy könnyítsen a terheimen (rossz az aki rosszra gondol) Szóval beszélgettünk egy nagyot és elmém újra erőre kapott.
Szüksége is volt rá, ugyanis megérkezett fenyegetős Janika, aki újra elmondta, hogy ''megfogszhalniteköcsög mer otthagyott a csajom, veled meg jóban van'' Na mondom LOL, lassan már kiöregedem ebből a DC bizniszből, mert az átlagéletkor erősen 14-15 év felé húz, a szája mindenkinek nagy és itt mindenki egy ujjal leveri Arnold Schwarzeneggert. Adok neki egy gyors pm és main némítást és a probléma ismét megszüntetve egy kis ideig.
Ránézek az órára, már éjfél elmúlt, lassan hajnali 1 és én még mindig a luákkal és az értetlen emberekkel szöszölök. Mivel ügyes, okos, meg szép vagyok, így egy óra alatt végzem is és végre megnézhetem a filmet, amit már két napja akarok. Bevágódom az ágyba, laptop a hasamra, füles a fejemre és végre lenyugodhatok. Négy óra körül eljutok oda, hogy lefeküdjem. Beállítom az ébresztőt 11-re, kikapcsolom a monitorokat és a notit és a zúgó gépek zaja között álomra hajtom a fejem. Ismét fáradtan, ismét kimerülten, de mégse bánom, mert ez már az életem részévé vált. Szeretem csinálni, és legyen is néha bármennyire kimerítő mégis örömmel gondolok rá vissza a nap végén. A mai napra bezár a naplóm. Holnap kezdődik elölről megint minden...

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.