2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » IT-ipar rovat

E-mail alapú beléptetésre állunk át!

  • (f)
  • (p)
Írta: |

Hamarosan átállunk az eddigi felhasználónév + jelszó párosról e-mail cím + jelszó belépésre!

[ ÚJ TESZT ]

Tekintettel arra, hogy a(z internetes) világ fejlettebb részein jóideje (nem ok nélkül) az e-mail cím + jelszó párost használják a felhasználói azonosításra, így 11 év után úgy döntöttünk, hogy mi is váltunk. Ez lehetőséged ad az OpenID integrációjára később, de a spéci karaktereket tartalmazó nicknevű mobilos userek élete is könnyebbé válik.

Mit jelent mindez?

Elsősorban azt, hogy körülbelül egy hét múlva az érvénytelen e-mail címmel rendelkező userek nem fognak tudni belépni. Addig tehát minden érintett változtassa azt meg egy érvényesre, és a probléma hamarabb megoldódik, mint hogy létrejönne.

A problémás esetek

Mivel sok évvel ezelőtt még lehetséges volt egy e-mail címmel több fiókot is regisztrálni, a lehetőség megszüntetésekor a rendszer az azonos e-mail címmel rendelkező regisztrációknál kényszerűen átírta a címet úgy, hogy domainhez egy generált számot adott (tehát a felhasználónév@domain.hu cím új formája felhasználónév@45644-domain.hu lett).

Akiknek még ilyen e-mail címük van, azokat kérjük, hogy az adataiknál haladéktalanul írják át egy valósra, melyre a rendszerünk kiküld egy új jelszót. Aki ezt elmulasztja, az nem fog tudni belépni!

Probléma esetén

Amennyiben probléma merül fel a belépéssel kapcsolatban, Kalandort keresd a kalandor KUKACKA prohardver PONTY hu címen (a levélbe mindenképpen írd be a felhasználóneved és annak linkjét, valamint e-mail címed, de a jelszót ne).

Egyéb információk

Ha valaki megváltoztatja az e-mail címét most vagy a jövőben, az értelemszerűen az újjal tud majd belépni. A felhasználónév (nicknév) tehát tényleg csak a fórumbeli név szerepét fogja betölteni, ott tehát nem lesz változás, Kispisti nicknevű user hozzászólásai továbbra is Kispisti nevével és avatarjával jelennek majd meg.

A jelszópótlás módja sem változik, hiszen ott eddig is az e-mail címet kellett megadni. Az egyetlen változás tehát az lesz, hogy mit gépel be a felhasználó a Belépés ablakba a jelszaván kívül.

Azóta történt

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.