2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Cubitek Mini Cube

Letisztult, elegáns forma és remek belső kialakítás, mindez alumíniummal fűszerezve. Vigyázat, Lian-Li?!

[ ÚJ TESZT ]

Külső

Egyszerű, letisztult és elegáns - azt hiszem ezzel nagyjából el is mondtam mindent, amit a ház külsejéről mondani lehet. Semmi kivágás és perforáció a ventilátoroknak, nincs plexis oldallap, szóval semmi extra.

Ha nem szerepelne márkajelzés a házikón, akkor nehéz lenne kitalálni, hogy éppen egy Cubitek vagy Lian-Li házikót bámulunk. Hogy ez a hasonlóság jó vagy rossz, azt mindenki döntse el maga.

Egy különbség viszont van: míg a Lian-Li a házai döntő többségén alkalmaz slim, vagy teljes méretű ODD helyet, addig itt nincs ilyen, aminek köszönhetően az előlap teljesen homogén.
A lényeg, hogy akinek az egyik tetszik, annak valószínűleg a másik is fog.

Inkognitóban...

Mint ahogy fentebb említettem, a ház minden oldalról zárt, kivéve a hátulját és az alját.

A ház tetején találhatjuk az előlapi kivezetéseket. A szokásos fejhallgató- és mikrofonkivezetés mellett 2 db USB2.0 is helyet kapott és természetesen az újabb, USB3.0-ás kivezetésekből is kapunk 2 db-ot.
Külön átalakítót nem kapunk, amivel az újabb USB3.0-as csatlakozót a régebbi alaplapokon található USB2.0-ás kivezetésre köthetjük, így a régebbi alaplappal rendelkezők csak a 2 db USB2.0 kivezetést tudják használni.

Az előlapon kapott helyet a bekapcsoló- és újraindítógomb páros, alatta pedig a szokásos 2 db állapotjelző LED. A gombok nem lötyögnek, nyomáspontjuk határozott. Mindkét LED kék színnel világít.

Áttérve a ház aljára már találkozhatunk némi perforációval. Jobban mondva, a ház alja szinte teljes mértékben perforált. Erre azért van szükség, hogy a tápegységünk és az opcionálisan alulra szerelhető 12 cm-es ventilátor levegőhöz jusson.

A ház talpait puha szivacsos réteg borítja, ami síkosabb felületen a gumival ellentétben hajlamos csúszkálni, de rezgést nem igazán továbbít.

Hátul se fogunk semmi meglepőt találni. Két darab bővítőkártyahely áll rendelkezésünkre és szabványos ATX-es tápot tudunk beszerelni.

Itt láthatjuk még a hátulra szerelhető 80/92 mm-es ventilátor számára kialakított helyet. Nagyon kevés extra szélességre lett volna szükség, hogy egy 120 mm-es ventilátor elférjen...nem tudom, hogy miért maradtak a maximum 92 mm-es ventilátor mellett.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.