2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Clarkdale - Core i3-530 teszt

A 1156 egy átmeneti platform volt, ezért kicsit számkivetett, de kíváncsi voltam mit is tudhat.

[ ÚJ TESZT ]

Játékok

Lassan frissítenem kellene a játék teszteket, de még várom, hogy jobban leárazzák az újabb programokat. Addig is be kell érnetek a következő néggyel. A beállításoknál arra törekedtem ,hogy játszható legyen egy játék, de ne 100+ fps-el fusson, mert úgy erősen irreális eredmények születnek. A monitorom natív felbontása 1600x900, ezért azt használtam. Egyértelműen nagyobb felbontáson a CPU limit még kevésbé jön elő.

A FarCry 2 vegyes limites. gyakorlatilag bármelyik processzor tökéletes neki még ultra beállításon is. Az apró különbségek azt bizonyítják, hogy a tuning hoz a konyhára, de a különbség elhanyagolható.

A Supreme Commander Forged Alliance alatt bő tíz perces játékot mértem, miközben az ellenfél bázisát leradíroztam a képernyőről. A minimum értékeknél az egy-két fps eltérés nem jelent semmit, csak mérési hibát. Az átlag annál inkább beszédes. Hiába toltam fel a grafikát, még így is van egy erős CPU limit. Az i3-mat találtam a legjobban játszhatónak, de az FX sem maradt le mögötte. Az X3-mat valamiért nem szereti a játék.

A Bad Company 2 szereti, ha több magra oszthatja el a terhelést. Alap órajelen az i3 a nyerő, de érdekes módon tuning hatására alig gyorsult valamit a játék. Viszont az is igaz, hogy már alapjáraton is bőven játszható szintet üt meg. Az AMD processzorok tuningolva sikerrel beérik, sőt az alapon gyengélkedő FX-4100 még le is hagyja.

A Crysis 2 gyakorlatilag GPU limites advanced beállításon, magasabb részletességre kapcsolva még inkább az lenne. Bármelyik processzor képes elegendő képet kipréselni a GPU-ból, de tuningolva érezhetően kisebb a mikro lag.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Serious Sam 3: BFE

    Klasszikus játék mai köntösben. Hordákban támad az ellen. Az eredmény romok és testrészek mindenütt.

  • Miből mennyit? 2.0

    Mit ér 2 mag, 4 mag, hyper threading és a turbo boost? Kihajtja? Mennyi lesz az áramszámla?

  • i7-2600 Hyper-threading

    A kérdés: mire jó hyper-threading 2 és 4 mag esetén?

  • Raspberry Pi bemutató

    Pár gondolat, teszt, felhasználási tipp és egy kis overclock a Raspberry Pi "miniszámítógépről".

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.