2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Canon IP2700

Hogyan építsünk költséghatékony nyomtatót, és nyomtassunk a legolcsóbban ?!

[ ÚJ TESZT ]

Bevezető

Halihó mindenki :)

Egyik barátom keresett meg azzal kapcsolatban pár hete, hogy az ip1000-es nyomtatója helyett szeretne újat vásárolni, és a tanácsomat szeretné kérni.

elvárásai a következők voltak

- legyen olcsó a nyomtató
- nyomtatási költsége a Canon IP1000-es szintjén maradjon, vagy olcsóbb legyen (bc24 patronok színes (10ml) 200 Ft + fekete (10ml) 200 Ft )
- ne kelljen tűvel töltögetni, mert rengeteg a hátránya
- minőséget tekintve , matt, normál papírra nyomtasson szépen

A választásom egy Canon ip2700-as nyomtatóra esett, ezekbe való patronokkal már volt tapasztalatom ( PG510/CL511), és az elődeivel a PG37, 40, CL38 , 41 patronokkal is, mivel van egy mx300-as gépem ami utóbbi PG40 / CL41-el működik, szintén külső adagolóval.
Ezeknek a patronoknak a fúvókái, ránézésre az ip1000, 1500, vagy a többi bc24-es patronnal üzemelő nyomtatók fejeire hasonlítanak, azzal ellentétben hogy a Canon a patronra építette a nyomtatófejet, illetve a színes fúvókák hosszát megnövelte. (képen az ip1500-as feje látható jobbra, sajnos nem volt kéznél az ip1000-esé de ugyan az ránézésre :) )

Előnye:

Feleannyiba kerül a két egybe fejes patron, mint mondjuk az ip1000-es feje.

Hátránya:

Olcsón csak töltögetéssel lehet vele nyomtatni. de a töltögetéssel felmerülnek az alábbi gondok :

- Nehéz megfelelő minőségű tintát választani, mert a minőséget, színhűséget sajnos a drágább ár sem garantálja.

- Töltéskor a patronban levő szivacs pár töltés után fel tud levegősödni, és a kicsi buborékok tintával keveredve lehetetlenné teszik a nyomtatást, bár vannak erre a célra légtelenítők, de ez csak eleinte nyújthat megoldást, illetve a buborékokat csak a fej környékéről szívják, a többi részén a szivacsnak továbbra is ott maradnak.

- Az egybe fejes patronoknál töltéskor a furat környékén és a szivacson a tinta megszáradhat, és festékpor keletkezik, amit minden egyes töltésnél, mikor a tűt a patronba szúrjuk bekerülnek a szivacs belsejébe és így rövid időn belül a fej fúvókáihoz ,ami szintén csíkozást okozhat.

Ezen problémák kiküszöbölésére én egy folyamatos tintaadagolót építettem rá a nyomtatójára (ez sokak számára nem újdonság, mert a Canon nyomtatóknál elég népszerű a használata), így a patronok folyamatosan kapják a tintát, nincs az mint a töltögetésnél, hogy a patron fellevegősödhet (megfelelően összerakva, rendes tömítésekkel) mivel az elnyomtatott tinta helyére nem levegő kerül mint normál esetben, hanem tintát szívni kényszerítjük a nyomtatópatront, így a tintapor se kerül a patronba, mivel nincs idő a tintának megszáradnia. Másrészt a jól bevált tintámat használom amivel a Canon fejek több litert is elnyomtatnak.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.