2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

California, "The Golden State"

California, az U.S.A. 50 államának egyike képekben, videón élménybeszámolóval.

[ ÚJ TESZT ]

Negatívumok és egyéb érdekességek

A múltkori beszámolómból sokan hiányolták a negatív dolgokat, ezt most részben pótlom, kezdve azzal, hogy Californiában nagyon drága az élet. Különösen az albérlet és benzin árak magasabbak, mint általában az USA többi részén, pláne a déli államokhoz viszonyítva.

Pl egy kisebb albérlet is 1200-1400$ körül van, míg délen ugyanez 650$ körüli. Igaz viszont, hogy a keresetek is és a minimálbérek is magasabbak az átlagnál. Meg az emberek magatartása is más egy kicsit, --valahogy, mintha távolságtartóbbak, hűvösebbek lennének, mint Délen.

California legnagyobb félelme azonban a földrengések miatt van. Az egész állam vulkáni törésvonalakon "nyugszik". Olyan az ember érzése, mintha valami titokzatosan beállított időzített bombán ülne. (OFF)(Földrengés szempontjából a képen sötét pirossal jelölték a legveszélyesebb helyeket.)(/OFF)

(OFF)California csodálatos, turistáskodásra kiváló, de szerintem lakni jobb egy meghittebb, biztonságosabb helyen. Persze sokan a munka miatt választják Californiát, mert, ahol pezseg az élet, ott a munkalehetőség is hemzseg. California túlnépesedett, nagy a környezetszennyezettsége. Los Angelesben mi is tapasztaltuk, hogy sok a dugó, gyakran hosszú ideig áll a forgalom.(/OFF).

És végül még néhány érdekesség:

Az állam jellemző színei: a kék és az arany.

Zászlaja:

California beceneve: Golden State = Arany Állam.

Az állam éneke: "I Love You, California"

Mottója: Eureka! I have found it. "Megtaláltam!", ami az 1848-ban talált aranyra és az azt követő aranylázra is utal.

Kapcsolódó cikkeim: USA

Azóta történt

Előzmények

  • USA, ahogy én látom :)

    Saját tapasztalataimmal fűszerezett általános áttekintés Amerikáról, az 50 egyesült államról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.