2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

California, "The Golden State"

California, az U.S.A. 50 államának egyike képekben, videón élménybeszámolóval.

[ ÚJ TESZT ]

Mezőgazdaság

California a legsűrűbben lakott állam az USA-ban, s egyben a legnépesebb is. Népessége: több, mint 38 millió - De még a gyülekezetek számában is első helyen áll. Csak érdekességként említem meg, hogy az egyes gyülekezetekben az átlagos heti részvétel 2000 fölötti.
Californiaban 193 megagyülekezet létezik, (ezek főleg Los Angelesben és San Diegoban vannak), Texast is lehagyva, ahol "csak" 191 "megachurch" van.

Területileg csak Alaska és Texas előzi meg, vagyis a harmadik legnagyobb állam az USA-ban. California kb négyszer akkora, mint Magyarország, területe: 403 934 km2 (Mo területe: 93 030 km2)

Híres mezőgazdasága az Amerikai Egyesült Államok felét látja el élelemmel. (Katt a képre)

A kiegyensúlyozott, kellemes időjárás kedvező minden terménynek, zöldségnek, gyümölcsnek. Híres a californiai bor is. (Katt a képre)

Itt terem meg az USA majdnem teljes mandula, datolya, füge, kiwi, olajbogyó, pisztácia, szilva, szőlő, és dió készlete. (Katt a képre)

Életemben itt ettem először márciusban friss földiepret. Hatalmas szedd-magad eperföldek vannak mindenfelé. Californiában az eperszüret februárban kezdődik. (Katt a képre)

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

  • USA, ahogy én látom :)

    Saját tapasztalataimmal fűszerezett általános áttekintés Amerikáról, az 50 egyesült államról.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.