2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

Apple WWDC 2009 összefoglaló

Idén is megrendezésre került az Apple nemzetközi fejlesztői konferenciája. Lássuk mik az újdonságok!

[ ÚJ TESZT ]

MacBook család

Üdvözletem mindenkinek!

A most következő bejegyzésben az Apple Worldwide Developers Conference 2009 főbb pontjairól fogok írni. Vágjunk is bele rögtön.

MacBook család

Az Apple notebook családja tavaly októberben frissült, amikoris az ún. Unibody külsőbe bújtatták a gépeket. Az átlagos frissítési ciklusnál (kb. fél év) kicsit tovább húzták az idei frissítést, nyilván mert a WWDC-re időzítették.

Az első változtatás, hogy a 15" MacBook Pro nagyobb testvéréhez hasonlóan beépített akkumulátort kapott. A korábbi 5 óra helyett már 7 óra üzemidővel bír és kb. 1000 alkalommal tölthető újra. Állításuk szerint egy átlag felhasználó 5 évet kihúz vele és a legtöbb vevőnek nem is lesz szüksége arra, hogy kicseréltesse.

Új kijelzőt is kapott, az eddigi legszebbet: 60%-os színskála növekedés. Más laptop gyártóknál már jó ideje alapfelszereltség, azonban a mai nappal a 15 hüvelykes MacBook Pro-ba is bekerült egy SD kártyaolvasó.

Mi magyarok sajnos nem fogjuk annyira megérezni az árcsökkentést (főleg, hogy júliustól 25%-os ÁFA lesz), ugyanis tudni kell hogy az Apple 1699 amerikai dollárra vitte le a kis MacBook Pro árát, ez durván 350.000 Ft. Konfigurálás terén akár 3.06GHz-es kétmagos processzorral, maximum 8GB memóriával, 500GB-os 7200RPM-es vagy 256GB-os SSD merevlemezzel szerelt gépet kérhetünk. A 17" MacBook Pro is kisebb frissítésen esett át, 2.8GHz-es processzorral, 500GB-os merevlemezzel rendelhető és itt már ExpressCard slot is található.

Az árak 1699 dollártól egészen 2229 dollárig terjednek.

Ne feledkezzünk meg azonban a legkisebb MacBook-ról sem, a 13" modellről. Szintén új kijelzőt és SD kártyaolvasót kapott és jobb akkumulátor élettartamot ígérnek. Hasonló szinten bővíthető, mint a 15 és 17 hüvelykes modellek, illetve már standard a háttér-világítású billentyűzet.

Visszatért a tavalyi modellfrissítés alkalmával eltűnt, és csak a "régi" fehér modellbe helyezett FireWire 800 is. És hogy konzisztencia legyen, mostantól őt is MacBook Pro-nak nevezhetjük. A MacBook elnevezéssel tehát már csak a fehér polikarbonát külsejű laptop büszkélkedik, az Unibody modellek mind MacBook Pro-k.

Ára 1199 dollár, olcsóbb mint a jelenlegi MacBook, a jobb változat pedig 1499. A napokban kisebb frissítésen esett át a fehér MacBook modell, illetve ma frissült az Air is. 1499-1799 dollár, akár 2.13GHz-es CPU.

Mindegyik laptop megfelel a EP Gold és az Energy Star v5 előírásoknak. A világ legzöldebb laptop családja.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.