2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Android TV BOX (MeLE a2000G) újratöltve

Amire készítették a MeLE a2000G Androidos TV Boxot, arra nem használható, de okosítva igazi linuxos házi mindenes.

[ ÚJ TESZT ]

Modding és végszó

A 2.5" SATA HDD-t bele lehet dugni simán csupaszon a SATA portba, de nem túl esztétikus.
Lehet venni külön ide való tokot (ami egyben USB 3.0-as tok is), de nem olcsó.
Mivel volt egy felesleges (3 USD-s) SLIM XBOX HDD tokom, felhasználtam azt. Ugyan egy kicsit fűrészelnem kellett belőle, de meg volt egy perc alatt.

Az újraélesztett MeLE jól működik, mint Torrent letöltő és seedelő állomás, UPNP+ Samba szerver, levéve az okos router válláról a feladatot. Így a letöltés sokkal gyorsabb, és nincs router fagyás. 3-4 torrentet is lehet egyszerre letölteni, akár 40-60-at Seedelni, ráadásul az Internet sebességének maximumával. Miközben letölt, simán lehet róla filmet nézni a lokál hálón, akár több lejátszóval is.

Már majdnem a polc mélyére került a kis MeLE, mert elvérzett, mit hálózati média lejátszó. Most Linux alapon újra 24 órában működik és kiszolgálja kis családomat.

Ha valaki kedvet kapott, MeLE a2000G és A10-es 1000G már nehezen beszerezhető (,esetleg használtan), vagy nem reális áron. MeLE M5 most kifutó, olcsó, A20-ra épül, 2 magos.

Cubieboard2 is A20-ra épül, így vannak kész image fájlok ehhez is. Biztosan gyorsabb az A10-nél, talán az 1080p is megy Linux alatt, a VGA kimenetet viszont lespórolták.

Jesurun A19, A20 alapú, van SATA portja és VGA kimenete is.

A négy magos, A31-re épülő A1000G-re még nem láttam Linuxot... Így Linux alapnak - egyelőre - nem jön szóba. Ígéretes lenne a szintén SATA portos EWEAT 802 is Amlogic S802-vel, de arra sincs Linux egyelőre...

Legígéretesebbnek a Cubox-i projetct tűnik jelenleg. 2 ill 4 mag, SATA, Gigabites ethernet. Android és Linux támogatás. Csak az ára borsos egy kicsit, valamint a VÁM-on sem nagyon csúszik át, mivel az eladó cég a teljes árat írja a csomagra.. Talán megy majd lejjebb az ára...

2017-ben úgy tűnik Banana Pi M2U lehetne jó alap, mivel van natív SATA támogatása, 4 magos és 2 GB RAM-mal rendelkezik

András

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.