2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Android TV BOX (MeLE a2000G) újratöltve

Amire készítették a MeLE a2000G Androidos TV Boxot, arra nem használható, de okosítva igazi linuxos házi mindenes.

[ ÚJ TESZT ]

MeLE a2000G Androiddal

Több firmware-t is kipróbáltam hozzá, az utolsó hivatalost és főzöttet is, mely megkapta a fiatalabb testvérek (MeLE M5, a1000G 4core) csempés Win 8-ra hajazó kezelő felületét. Sajnos egyik sem jó igazán. Az alkalmazások időnkét váratlanul kilépnek, a készülék 10-20 másodpercre belassul. Vagy filmnézés közben töltögeti a leveleket és a lejátszás akadozik... Még a sima 480p avi is megdöccen.

Hálózatról letiltva, HDD-ről, pendrive-ról szépen játszik filmeket (720p, MX playerrel akár 1080p), de nekem ez kevés, na meg minek az Android....

Hálózati média lejátszáshoz XBMC-t célszerű használni, mivel Samba meghajtókkal és UPNP-vel is elboldogul. Számos kiegészítő van rá (YouTube, Transmission stb.)
Sajnos a kis MeLE-hez nincs tökéletes XBMC. Hardveres lejátszásra két lehetősség van. Szoftverből max. 480p-s Divx, avi-val boldogul az A10, szoftveres HD lejátszónak biztosan nem nevezhető.

VidonMe TV 1.0.0.1, van hardveres videó lejátszás, de nincs felirat. Valószínűleg bug, mert hiába engedélyezem, nem jelenít meg semmit. A fejlesztő cég további VidonMe TV (XBMC) változatai már A20 és A31-re készültek, A10-en nem futnak.

XBMC hw codec támogatás nélkül, MX Payer-t, mint külső lejátszót meghívva. Itt van felirat, de sajnos a hálózatról az MX player nem hajlandó hw codecet használni... 720p is nézhetetlen...

Szerencsére erre is van megoldás. CIFS managrrel a Samba meghajtókat be kell linkelni egy lokális könyvtár alá, így az MX player nem tiltja le a hw codecet. De így is jön a lassulás, döcögés időnként...

Filmeket általában okosított routerünk (nagy köszönet Vargalexnek és Szabinak) USB meghajtójáról, vagy egy használtan vásárolt D-Link 320-as NAS-ról nézünk. TP-Link 1043 Vargalex fw-vel okos, de sokat nem lehet kívánni tőle, több torrent egyidejű töltése esetén lefagy, vagy nagyon lelassul. Feltöltő masinának tökéletes, keveset fogyaszt és amúgy is állandóan üzemben van... De macerás a PC-vel letöltött filmeket a router HDD-jére másolgatni seed céljából. Ráadásul nem túl gyors a router USB kezelése.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.