2020. május 30., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AGP-s királyok

Nagy VGA-s cikkem első kiegészítése: az AGP-s csúcskártyák erősebb kihajtása

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Race 07

Műfaj: Autóverseny
Megjelenés: 2007. október 09.
Mérési módszer: 2

Hirdetés

Ez a játék tipikus hardcore szimulátor, vagyis a grafikája felejthető minőségű. Az autók még viszonylag jól néznek ki, de a környezet megjelenítése szegényes, jópár éves játékokat idéző, és bárminemű speciális effektet is hiába keresnénk, ez a játék nem erről szól. Ennek ellenére mindenképpen szerettem volna szerepeltetni a tesztben, mert ez a kategória is nagy népszerűségnek örvend. A már ismert kétféle részletességben FRAPS segítségével mértem le egy előzőleg elmentett replay-t.

Eredmények a Phenom tesztkonfigurációval

Nagyon érdekes, hogy a PCIE-s 3850-es mennyivel gyengébb eredményt ért el az AGP-s változathoz képest. Az X1950 Pro produkciója azonban megsüvegelendő, de ebben a tesztben egyébként is erős ATI dominancia figyelhető meg, hiszen az X850 XT is jócskán elveri a 6800 Ultrát, pedig ez a program nem túl sok shadert alkalmaz. A sor végén a 9800 XT-vel kis részletesség mellett még játszható sebességet kapunk, ám az FX-szel ezt a játékot is el kell felejtenünk.

Eredmények a Pentium 4 tesztkonfigurációval

A P4-es tesztkonfiggal kis részletességnél 72 FPS-nél, maximális beállításokkal pedig 52 FPS-nél processzorlimitbe ütközünk, de ettől még természetesen játszható marad a program. Érdekes azonban megfigyelni, hogy az 512 MB-nál kevesebb memóriával rendelkező kártyákon nem futott a program nagy részletesség mellett, holott a phenomos tesztrendszer esetében nem volt ilyen probléma.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

 • Intel vs. AMD az AGP korszakban

  A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

 • Celeron aranykor

  Slot1 és Celeron: gépfejlesztés az ezredforduló környékén. Sikerek és zsákutcák.

 • Pentium 4 1.3GHz

  Minden kezdet nehéz. A Netburst egy új kezdet volt, sok újdonságot hozott, de pont ezért volt érdekes. Igaz, megfizethetetlen is...

 • Gépeim története 1997-től 2017-ig

  Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.