2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Cikkek » Számtech rovat

AGP-s királyok

Nagy VGA-s cikkem első kiegészítése: az AGP-s csúcskártyák erősebb kihajtása

[ ÚJ TESZT ]

Tesztek - Colin McRae DIRT

Műfaj: Autóverseny
Megjelenés: 2007. június 19.
Mérési módszer: 2

A Codemasters versenyjátékainak alapjául szolgáló EGO motor legelső változata dolgozott az újragondolt Colin McRae Rally sorozat Dirt alcímű epizódja alatt, mely szemet gyönyörködtető grafikai színvnalat nyújtott, ám ezért cserébe a gépigénye is igencsak magas volt. Ez egy olyan játék, amit jellemzően nem AGP-s konfigurációkon futtattak már megjelenésekor sem, így a cikkben szereplő kártyákat komoly kihívás elé állította. Mindenképpen sm3.0 támogatással rendelkező GPU-t igényel, így a két első generációs kártyával, valamint az X850 XT-vel nem volt játszható.

Eredmények a Phenom tesztkonfigurációval

Jól látszik, hogy a játéknak minimum 512 MB VRAM-ra van szüksége, hiszen a 256 MB-os 6800 Ultrával még kis részletesség mellett sem volt játszható. Ezen kívül leginkább a kártyák shader teljesítménye befolyásolja a sebességet, hiszen a több Pixel Shader egységet tartalmazó X1950 Pro eléggé megverte a 7950 GT-t, és a dx10-es modellek is jól szerepeltek, bár magas részletességgel még a HD 3850 sem volt képes folyamatos képet produkálni.

Eredmények a Pentium 4 tesztkonfigurációval

Modern játékról révén szó, többmagos processzort igényel, így a P4-es tesztkonfigurációval nem számíthatunk semmi jóra. A legerősebb kártyákkal is csak alacsony részletességben kapunk játszható sebességet, de az alapvető erősorrend a kártyák között nem változik.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Azóta történt

  • Intel vs. AMD az AGP korszakban

    A két nagy processzorgyártó versengése a PC fejlődésének legmozgalmasabb időszakában. Vigyázat, 20 oldal! :)

  • Celeron aranykor

    Slot1 és Celeron: gépfejlesztés az ezredforduló környékén. Sikerek és zsákutcák.

  • Pentium 4 1.3GHz

    Minden kezdet nehéz. A Netburst egy új kezdet volt, sok újdonságot hozott, de pont ezért volt érdekes. Igaz, megfizethetetlen is...

  • Gépeim története 1997-től 2017-ig

    Asztali konfigurációim és a meghatározó játékok az elmúlt 20 évből.

Előzmények

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.