2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

A tökéletes okostelefon/tablet méret?

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A nagyjából a legideálisabb méret kerestetik, ami még kényelmes és könnyen hordható!

[ ÚJ TESZT ]

A fő kérdés nálam és a felmérések szerint még nagyon sokaknál, hogy mi az a legnagyobb telefon/tablet méret, melyen kényelmes gépelni, még elfér a normálisabb zsebekben és még elég könnyű ahhoz, hogy sokáig tudjuk kényelmesen tartani?

Próbálgattam néhány készüléket és én arra jutottam, hogy nekem az a telefon/tablet a legjobb méretügyileg, amit hosszában fogva még nyugodtan lehet a 2 hüvelykujjal gépelni. Vagyis az ember hüvelykujja kényelmesen elér a kijelző közepéig, erőlködés nélkül.
Ez alapján kezdtem el számolni, milyen is lenne a tökéletes telefon/tablet, aminek nagy kijelzője van, de még lehet kényelmesen gépelni rajta és még elfér a zseben.

Átlagos testmagasságom van, valószínűleg átlagos hosszú a hüvelykujjam is és így arra jutottam, hogy kb. 14,4 cm az a szélesség aminél hüvelykujjam még nyugodtan tud középen is gépelni.
Vagyis például a 7”-os tábla gépek már kényelmetlenek szerintem, mert azok szélessége már inkább 18 cm vagy annál is több. A 14,4 cm az egyébként nagyjából annyi, amennyi egy cd tok szélessége, szóval ha kézbe veszitek átlagos oldalfogással (tenyérközepénél a tok széle), akkor látjátok majd, hogy ez az a méret, ahol a hüvelykujj még kényelmesen középre tud érni.

Le is rajzoltam, hogyan nézne ki egy ilyen 16:9 arányú kijelzővel ellátott telefon/tablet:

Szerintem így nézne ki az ideális telefon/tablet, pontosabban ekkora lenne. 16:9-es képaránnyal számolva, ekkora keretekkel, 5,4"-os kijelző méret jön ki.
Elég nagy ahhoz hogy a weboldalak, képek, videók is normálisan látszanak, az egész készülék pedig elfér az átlagos zsebekben.

A mai átlagos vastagsággal számolva, ebben a méretben még elég könnyű, sokáig lehet tartani. Egyébként 14,4 cm szélességnél maradva, ha a rövidebbik oldalt 9,15 cm-re vesszük és mindenhol 0,5 cm keret lenne, akkor 6,1"-os kijelzőt is kilehetne hozni, 16:9 képarány mellet.

A képen látható készülékhez talán csak a Samsung Galaxy Note és a Samsung Galaxy Note 2 van közel.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.