2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

A Magyar Cyber Sport fejlődése

  • (f)
  • (p)
Írta: |

A Cseheknek nem jött össze, na majd nekünk.

[ ÚJ TESZT ]

Napjainkban egyre népszerűbbek az eSport kávézók, rendezvények. Nálunk is volt egy próbálkozás a T-mobile és egy Cseh cég (Pro Gamers) részéről, ami egy év után titokzatos módon bezárta kapuit. Azóta lényegében csak időszakos rendezvényeken találkozhatunk nagyobb versenyekkel, LAN party-val. Ezen szeretnénk majd változtatni.

Magyarország legnagyobb Cyber Sport termét tervezzük megnyitni (1-2 éven belül), ahhol eleinte kb 30-40 gép lenne hálózatba kötve, ami idővel csak gyarapodna. Elsősorban cyber kávézóként üzemeltetnénk, de helyet kapna benne egy számítástechnikai és modding termékeket árusító rész is. Mindenképpen Budapesten lenne, de a helyszín és az időpont még kérdéses.
Körülbelül 20-30 játék lenne felrakva minden gépre, köztük a legújabbak a Call of Guty, Unreal Tournament, Need for Speed, FIFA, Counter Strike és Worl of Warcraft játékokból. Persze a többi népszerű játék is megtalálható lenne rajtuk, köztük a 18 Wheels of Steel, Quake, NBA Live, Guitar Hero, Age of Empires, Hitman, Gotic, stb.
Tervben lesz egy magyar bajnokság szervezése is, ami konkrétan teljesen hasonló lenne, mint az Amerikában népszerű NFL, NBA, NHL liga. Ugyanúgy egy évig tartana, csapatoknak kellene nevezniük, havonta több "meccs" lenne, ahol két csapat játszik egymás ellen x ideig, a győztes pedig - valószínűleg - 3 ponttal gazdagodik. Minden csapat játszana egymással a Playof-ba kerülésért, ahol az "alapszakaszban" elért helyezés alapján történne a további játékfelosztás. Ott kieséses rendszer lenne, és a végén a döntőben dőlne el ki az aktuális évi bajnok.
Emellett havi (néha heti) rendszerességgel lennének LAN partyk, ahol a magyar cybersport képviselői összegyűlhetnek. Céljaink között van, hogy kiépítsünk egy közösséget, ahol összemérhetik erejüket a legjobbak és az új tagok is megismerjék a régieket. Szerveznénk táborokat is, ahol a kirándulás mellett természetesen nem maradhatnának el a játékok sem.
Eddig csak ketten vagyunk erre az egészre, ezért nehéz pontos adatokkal szolgálni a kezdés időpontját illetően. Jelenleg egy szintén Prohardver taggal, Sann81-gyel készülök a nagy dologra. Ami biztos, hogy ha sikerülne megnyitni, akkor jó néhány évre egyben tarthatnánk kis országunk nagy eSport táborát.

Kíváncsian várjuk véleményeiteket, ha lehet írjátok meg azt is, hogy szerintetek milyen játékot lenne érdemes még betenni a választékba.

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.