2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Csöbörből vödörbe, avagy túl az 5 Ghz-en, sufnituning vízzel.

    Az egész akkor kezdődött, amikor 2012-ben úgy váltam újra keresőképessé, hogy nem csak jutott hanem végre maradt is. Akkor döntöttem úgy, hogy összerakok egy két vga-s izmos "gémer" rendszert. Bérből és fizetésből élve persze nem megy egyik napról a másikra, így először - a platform kiválasztása után - megrendeltem az alaplapot (Inteles Asus, 1155) és a processzort (I7 2600k), ezt követték egy hónap múlva a ramok és az első ssd-m, majd a tápegység. Amikor a rendszer "alaphangon" - vga nélkül még - működőképessé vált, a proci vga-ját és az Intel gyári hűtőjét használva két dolog tűnt fel: kevés a videóteljesítmény <ez persze nem lepett meg annyira> (még az akkor már nagyágyúnak már nem mondható zöld GTS 250-esemhez képest is...), ez volt az egyik, a másik: a gyári Intel hűtő gyengén hűt, de legalább hangos.
    Akkor ez még nem zavart annyira - bár az ingerküszöbömet bőven átlépte - hogy lépjek valamit, azonban mikor becsúsztattam a pci-e slotba az első Ati-s kártyámat (ref. hűtős HD 7970), ami a piacon akkor nagy durranásnak számított, nos, hát nagyot is szólt: így visszaemlékezve a békebeli orosz Rakéta porszívó hangjára asszociáltam kb. az első gpu-igenyes alkalmazás elindítása után.
    Több balga terv és kósza ötlet PH-n történő megosztása után egy-két járatosabb fórumozó felhívta a figyelmemet a pc-s vízhűtésre, ami, mint olyan: jó hatásfokú és halk. Mit mondhatnék?

    Folytatás...

    Weareus 7 éve 29

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.