2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Közmunka, avagy minimálbérért minimális munkavégzés jár?

    Előrebocsátom, hogy az alábbi bejegyzésemmel nem kívánom bírálni egyik olyan embertársamat sem, aki tisztességgel elvégzi a címben említett foglalatosságot. :R Sőt, még magam is jó párszor hajlottam afelé, hogy még mindig jobban megéri minimálbérért kint dolgozni egy-két órát a szabad levegőn, mint egész nap egy mocskos gyárban, mindenféle egészségre ártalmas anyag között robotolni.

    Azonban azt nem értem, hogy vajon ezeket az embereket, akiket közhasznú munkára vezényeltek ki, senki sem szokta ellenőrizni? :F Ha már egyszer megkapják ugyanazt az összeget, amennyiért egy átlagos dolgozó a mai világban orrvérzésig kénytelen robotolni, akkor már az legyen a minimum, hogy tisztességgel el is végzik a rájuk bízott feladatot. Nem azt mondom, hogy egy munkatábor mintájára mindegyik csoport felett álljon egy felügyelő, de azért én nem hagynám például azt, amikor egy tízfős csoportból csak egy-két ember dolgozik, a többiek pedig órákig szanaszét hevernek a fák árnyékában, padokon, vagy éppen a merészebbek egyenesen az italboltokban ütik el az időt, békésen sörözgetve. :(((

    Folytatás...

    Vistaboy 14 éve 26

  • Lassan költözünk a saját lakásunkba!

    Sziasztok.
    Azt hiszem, hogy a mai világban nem sokunknak adatik meg, hogy komolyabb kölcsönök vagy egyéb jelzáloghitelek nélkül saját lakáshoz jusson, így nézzétek el nekem, amiért szeretném veletek megosztani ezen örömömet, miszerint egy-két héten belül végre beköltözünk a feleségemmel az első közös otthonunkba. :R

    Az asszony örökölte a lakást a nagyanyjától, aki sajnálatos módon két hónappal ezelőtt elhunyt, és a végrendeletének értelmében a lakást ő kapta meg. Minden egyéb ingóság az apjáé - az apósomé - lett, így amikor nagyjából egy hónappal ezelőtt sikerült elintézni a temetést és egyéb szükséges ügyeket, az első dolgunk a lakásban lévő holmik kipakolása és elszállítása volt az apósom jelenlegi lakhelyére.

    Nagyjából két hete sikerült az utolsó bútorokat is kipakolni - a részletekbe most nem kívánok belemenni, elég nagy munka volt, hol a nehéz szekrényeket emelgetni, hol az apró csecsebecséket egyenként papírba csomagolva bedobozolni és elszállítani :U -, úgyhogy utána elkezdhettük végre áthozni a saját cuccainkat is a jelenlegi lakhelyünkről, ahonnan a jövő hónap közepéig kell kiköltöznünk, ugyanis a tulajnak sikerült rá vevőt találnia, így ő sem adja ki tovább bérbe, hanem eladja.

    Folytatás...

    Vistaboy 14 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.