2024. április 16., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Véleményem a Prohardver! oldaláról.

    Sziasztok!
    Ez egy személyes vélemény az oldalról, a fórumról, cikkekről, ilyesmiről.

    De kezdjük az elején.
    Bár még csak 78 napja vagyok a Prohardver! -re beregisztrálva, már sokkal régebben is olvasgattam az oldalt, főleg a fórumokat. Elég kevés hasonló számítástechnikával foglalkozó oldal van, ahol regisztráció nélkül is bele lehet olvasni a fórumokba. Annak idején, amíg nem volt netem, egy pendrive-al jártam el egy közeli Internet-klubba. Driver-eket, ilyesmiket szedtem le. De azok eltörpülnek a sokszor komplett, 5000 hsz-t tartalmazó fórumtémák mellett, amit szintén leszedtem (Volt, hogy egyszerre többet is.), és otthon olvasgattam el őket. Nem kevés segítséget kaptam például hardver vásárláskor. Bár kérdezni nem tudtam, de már magát a fórumot olvasva is rengeteget tudtam meg egy adott hardver előnyeiről, illetve hátrányairól. Nem is beszélve arról a derültségről, amit egy-egy vita során elejtett hsz-ben olvastam.

    A cikkek tartalmasak, jól vannak megírva, nem kevés munka lehet ilyen átfogó teszteket készíteni. Bár a mélyebb témákban nem vagyok járatos, így ehhez a részhez csak mint hobbi-felhasználó tudok hozzászólni. Engem főleg a Játék és az ezekkel kapcsolatos hardverek érdekelnek, pl. a rengeteg VGA-teszt, amit szinte mindig frissíteni kell az állandó, újra és újra érkező versenyzők miatt.

    Folytatás...

    Vistaboy 17 éve 12

  • Eredeti Oblivion kálváriája

    Sziasztok!
    Biztosan sokan vagytok, akik szeretitek az Elder Scrolls-sorozatot. Nekem a Morrowind volt az első, amelyikkel komolyabban foglalkoztam. Az ASUS GeForce FX5800-hoz kaptam, és többször is végigjátszottam és persze a kiegészítőit is. Igaz, csak Budget kategóriásként vettem meg őket, mert a megjelenéskor elég drágák voltak.
    Az Oblivion-nal más volt a helyzet. Az első videók láttán elámultam a grafikán, a későbbiekben pedig egyre jobban érlelődött Bennem a gondolat, hogy ha a fene fenét eszik is, akkor is megveszem eredetiben, mert (A Tomb Raider-eket kivéve) még egy játékkal sem játszottam annyit, mint a Morrowind-el. Ha csak fele olyan hosszú lesz, mint a Morrowind, akkor már megéri. A kiegészítőkről nem is beszélve.
    Elég az hozzá, megrendeltem a játékot a CD-Galaxis-ból. Másnap este hat óra felé hozta meg a srác, kemény 12.000 Ft.-ért. Éppen volt annyi pénzem hogy kifizessem, ha ezer forinttal többe került volna, már nem tudtam volna kifizetni (Fizetés előtt egy héttel ez a trend).
    A következő két hétből 13 napot a gép előtt ülve töltöttem (Persze, sajnos munkába azért el kellett mennem). Rá egy hétre hallottam egy havertól hogy megíratta magának. Mondom Neki hogy Nekem nem kell, mert már megvettem.

    Folytatás...

    Vistaboy 17 éve 10

  • Windows Vista Aktiválás

    Sziasztok!
    Elhatároztam hogy leírom ezt a tapasztalatomat, okulásul más számára.
    Történt pedig 2007. Februárban. Megjelent a Végleges Windows Vista. Mivel kipróbáltam az RC1-2-őt és az RTM-et is, és nagyon megtetszett, elhatároztam hogy megveszem eredetiben az angol verziót. Egyrészt akkor még nem volt magyar, másrészt XP-ből is az angolt használtam, mert sok programnak nem volt lokalizált verziója. És hát, ha nem is anyanyelvi szinten, de azért tudok annyit angolul hogy elboldoguljak vele (RPG-ken nőttem fel). :DDD
    Szóval, szóltam az Én kedves barátomnak (Számtech boltja van Salgótarjánban, 15 éve veszek tőle cuccokat, bármi kell, bármikor, meghozza), hogy ugyan legyen olyan kedves és hozzon Nekem egy Angol 32-bites Vista Home Premium OEM-et. Azt mondta, rendben, hét végére meglesz. Csodás, mondom. :R
    Azért is kellett az eredeti Vista, mert idén mindenképpen be akartam köttetni az Internetet, és hát egy Genuine Windows-al csak jobb netezni. :P

    Folytatás...

    Vistaboy 17 éve 31

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.