2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Chromecast

    Chromecast /Chromecast 2/Chromecast Audio

    Pár éve elkezdtek megjelenni a kis pendrive méretű mini pc-k. Erre a Google is ráérzett és kitalálták a Cromecast nevű egy pendrivenál kicsit testesebb méretű kütyüt. Ez egy egyszerűsített Chrome OS-t futtató eszköz ami HDMI-n keresztül csatlakozik a TV-hez.
    Zenét és videót küldhetünk ki az eszközre vezeték nélkül. Legyen az helyi hálózaton vagy távol online szolgáltatás pl youtube.

    >>>A doboz tartalma<<<

    Chromecast esetén:
    -készülék
    -850mA-es „Caution” feliratú EU szabványú adapter
    -1m-es USB kábel
    -10cm-es HDMI toldó (nem minden tv-nél fér a HDMI-hez az eszköz a toldó nélkül)

    Chromecast 2 esetén:
    -készülék
    -1A-es Chrome logós adapter
    -1m-es USB kábel

    Chromecast Audio estén:
    -készülék
    -1A-es Chrome logós adapter
    -1m-es USB kábel
    -17cm-es zöldéssárgás Jack kábel

    >>>Eszköz beüzemelése<<<

    Folytatás...

    tomp 8 éve

  • Sony Xperia M4 Aqua

    Sony Xperia M4 Aqua

    Megjelenés időpontja: 2015. március
    A következő színekben jelent meg: Fehér, fekete, vörös.
    Itthon a fekete és a fehér elterjedtebb.
    A telefonból létezik 1 SIM kártyás és DualSIM kártyás modell is.
    Nálunk az 1 SIM kártyás kapható magyar Sony garanciával!

    >>>A doboz tartalma<<<

    Készülék /akkumulátor be van építve és a hátlap nem levehető így nem cserélhető/
    Sony MH410c headset
    Töltőfej (EP800) + USB adatkábel (EC450)
    Magyar nyelvű használati útmutató

    >>>A készülék specifikációi részletesebben<<<

    Méret: 145,5 x 72,6 x 7,3 milliméter
    Tömeg: 136 gramm
    SIM foglalat: nanoSIM
    Készenléti idő: 681 óra (2G) / 685 óra (3G)
    Beszélgetési idő: 14 óra 40 perc (2G) / 13 óra 20 perc (3G)
    A készülék 150/50Mbps-es LTE hálózatot támogat.
    Jelenleg a legfrissebb Android verzió: 5.0 Lollipop

    >>>Kijelző<<<

    Folytatás...

    tomp 9 éve

  • TIDAL: CD minőség felhőből

    Már több mint 2 éve használok felhő alapú zene szolgáltatást.
    A Deezerrel kezdtem majd váltottam a Google által üzemeltetett Play Music-ra a minőség miatt. Kipróbáltam a Spotify-t is de a 320kbps-es mp3 és 320kbps-es AAC között nem hallok különbséget így maradt a Google.
    Januárban aztán rátaláltam a TIDAL nevezetű szolgáltatóra és kíváncsi lettem! A szolgáltatás tavaly indult. A szimpla regisztráció jelenleg sajnos csak kanadában, amerikában és angliában érhető el de sok magyar előadó megtalálható rajta mivel a "VIP" felhasználók tudnak itthonról is regisztrálni! A vip felhasználók egy voucher kóddal tudnak regisztrálni. A kódot a TIDAL HiFi partnerek adják amikor megvesszük a termékeit. Ilyen partner a Denon, A Harman Kardon vagy a Sonos. Összesen 34 gyártóból áll a lista.
    Olyan magyar előadók találhatóak meg mint az Edda, Ákos, Animal Cannibals, Deniz, Kowalsky meg a Vega. Sajnos több magyar előadónál találkozunk egy bosszantó hibával amit lejjebb elárulok.

    Folytatás...

    tomp 9 éve 7

  • All Access - a havidíjas Google zene

    A Google is beszállt a havidíjas zeneszolgáltatásba. Kipróbáltam. Marad? Az kiderül a végén!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 11 éve 16

  • Deezer - milliónyi zene havidíjért

    Mivel az egyik mobilszolgáltató bevezette a szolgáltatásai közé a Deezert, így kipróbáltam. Marad?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 193

  • Telenor és az LTE

    Itt a majdnem 4G-nek nevezett hálózat, az LTE. Kipróbáltam, nagyon jó!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Elemzés 12 éve 67

  • Google Play Music: zene a felhőből

    Felhő alapú zenelejátszás Androidos készülékekre!

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 66

  • Vodafone UMTS Budapest

    Vegyes a tapasztalatom! Lehetne jobb is! Sebesség 1,2-2,8Mbit között mozog a városban. Kék propellernél stabilabb volt. Amit észre vettem, hogy a 3G üzemmódban(nem vegyes üzemmód) vannak napok amikor nem megy egyszerűen az állomások közötti váltás. 1-2mp-re teljesen eldobja a kapcsolatot. Amióta megemelték a garantált sebességet, jobb lett a térerő és viszonylag a letöltési sebesség is. Viszont ahogy írtam, nagyon ingadozik. Kíváncsi vagyok, hogy miért.
    Magyarázat?

    tomp 13 éve 0

  • Vodafone (UMTS)

    Kazincbarcika:
    Tökéletes. Régen volt egy pont a városban ahol a gsm el-elszállt. Megcsinálták. UMTS max térerővel megy szinte az egész városban. Azért vannak helyek ahol gyengébb a jel. Ahol mértem sebességet ott 80-430KB/s között mozgott. Telenorral a legjobb értékem 362KB/s volt. Szerencsére nem kell használni a csodás GPRS-t.
    Kazincbarcika-Budapest vasút: (február 17)

    Sajószentpéterig élvezem a gyors hálót. Aztán gprs. Elképesztő 5KB/s! Miskolc-repülőtéren megjött a szélessáv. Tiszai pu.-on érdekes módom csak 5/2-es a térerő. Telenornál maximális. Elindulva egyből maximális lesz, majd enyhe hullámzással Emődig megy is a 3G. Aztán Mezőkövesdig gprs. Itt még úgy ahogy használható volt a hálózat. Mkövesden egy gyors "H" bekúszott, de gyorsan el is ment. Füzesabony. Mivel itt megáll az IC, egy kicsit(de nagyon kicsit) volt alkalmam tesztelni. ~205KB/s. Na itt van a vízválasztó!! Füzesabony-Hatvan között nemhogy UMTS nincs, de a gsm is haldoklik. Ebből következtetünk, hogy a gprs agyrém. Postagalamb gyorsabb. 5/1-5/3 között hullámzik a térerő. Kb 2x volt 5/5. Egy 20Kbájtos oldalt kemény 2percig töltött. A sebességkorlátozott telenoros telóm gyorsabb volt. Pedig azis 5KB/s-el megy igaz edge hálón. Ja és annak sokkal jobb a lefedettsége. Hatvan. Bejön szépen a "H" ikon. Aztán "3G". Hm. Ha a vodánál 3g jel van H helyett, akkor baj van. Igen. 8KB/s-el jöttek a bitek. Hatvan legvégén jött csak a hsdpa.

    Folytatás...

    tomp 13 éve 0

  • Kellene pc a mobil mellé?

    Nemigazán! Jelenleg havonta pár órát töltök gép közelébem. Pontosabban 1napot. Miért? Rájöttem, hogy a mostani mobilom tökéletesen alkalmas a helyettesítésére. Nem egy okos telefon hanem egy Sony Ericsson Naite. A mindennapi élethez tökéletes. Van időjárás előrejelzés, msn, gtalk, skype chat, .doc néző, torrent, facebook kliens, letőltő és ftp progi. Van még egy google translator alkalmazás. Beírunk egy szót vagy mondatot majd online kapcsolatot létesít a guglival a fordítás elvégzéséhez. Van még egy youtube alkalmazás is amivel feltölteni is lehet, de böngészőből is elérhető. Apropó böngésző. Természetesen Opera Minit használok. Gmail fiókomat is elérem a beépített kezelővel. Van push opció is de nemszeretem. E helyett beállítható az automata frissítés. Google Maps is van mobiltornyos helyzetbeméréssel. A legjobb, hogy a gmaps futtatása nélkül is elmenti a teló képkészítésekor a helyzetet majd visszanézhetjük a helyet. Tettem a telóra mobil gmaps-ot offline budapest térképpel. Ezen a latitude előzményeit nézem meg kml-ből. Nem hiányozhat a híres TrackID sem. Nem 1x használtam már. Rss olvasó is van.
    Ennyimindenre használom a telómat ami nem okostelefon de majdnem. 3,6Mbitet tud a vas lefele, szóval kellemes.
    Eme iromány is a telón írtam meg egy fájlkezelővel ami még zipet is kezel, a világhálóra pedig a telenorral küldtem.

    tomp 13 éve 9

  • A nagy UMTS teszt!

    Újra vonatra szálltam és megnéztem a hálót ugyan azon a vonalon. A múltkor GSM/UMTS módban volt a telefon. Hát nem sokat volt a kijelzőn a 3G ikon. Most viszont csak UMTS módban volt a készülék. Keletiből volt a start újra. Budapest határáig jó volt a térerő. Most nem liftezett annyira a térerő mint a múltkor.(biztos a passzát szél miatt :D ) Budapestről kiérünk majd egyből bedobja a telefon a "Kiválasztja a hálózatot?" üzenetet. Ez akkor jön be ha a saját szolgáltatónk hálózata nincs meg viszont más van. Vodafone és T-Mobile van. Telenor nincs. No-No! Vártam. Gödöllő. Telenor 3G megjön. Majd ahogy távolodunk egyre gyengül. 0-1térerőnél már a hálózatkeresésnél nem írja a Telenort, mégis még az utolsó hullámhosszakat még veszi a telefon. Majd "Nincs hálózat" Aztán "Kiválasztja a hálózatot?" Aszód. Minden rendben. Gyenge jellel de jön a bit a 3. generációs hálón. Aszód és Hatvan között nem tudtam kommunikálni a világgal. Hatvannál újra ment minden. Viszont a vasútállomás a cella legszélén található. Hírportált betöltöttem azon belül a miskolci tüzes cikket és kész. Ennyi. Olyan szinten, hogy Füzesabonyig UMTS-en nem volt se Telenor se Vodafone se T-Mobile. kb fél óráig. Vagy több. Füzesabony-on full térerő. Ok Elindulunk. Mezőkövesd-ig a Telenor UMTS-e: van, nincs, van, nincs... Mezőnyárád. Vodafone és T-Mobile UMTS nincs. Viszont Telenornál dübörög. Elhagyjuk. Emőd közeleg.

    Folytatás...

    tomp 14 éve 1

  • A mobil és a térerő

    Gondolom megnézem, hogy mit tud a Telenor Budapesten és Budapest - Miskolc - Kazincbarcika vasútvonalon.
    Budapest EDGE hálózaton:
    A telenornak mindenhol van EDGE lefedettsége. Elégséges, de nem az igazi a sebesség terén. Viszont elérhető a metróban is elég stabilan. Erről ennyit. Nincs mit írni.

    Budapest UMTS azaz 3G hálózaton:
    Jó, de lehetne jobb is. Mivel a telefonom csak 3,6Mbitre képes ezért nem igazán meglepő, hogy csak ~3,1Mbitet mérek az utcán. Amerre jártam a felszínen mindenhol maximális térerő volt és a sebesség is megfelelő volt. A baj akkor kezdődik ha le kell mennem a 2-es villamos Fővám téri állomására. UMTS azonnal elmegy. Ezt még ki lehetne bírni, na DE: a gsm is egyre gyengül. 5vonal(ez a max)4-3-2-1. 1-3között hullámzik. Telefonálásnál én hallottam az illetőt, viszont ő már akadozva. Miközben vártam a villamost, gondoltam mi történt a nagyvilágban. Opera Mini kb 20-30KB-os oldalt nyitna meg. De csak nyitna meg! A telefon jelzi az EDGE kapcsolatot, viszont egyetlen egy bit sem csurog le. Ha kimegyünk a villamossal pár méteren belül újra lesz UMTS és azonnal bejön az oldal.
    Érdekesség: Miután írtam a Telenornak levelet, azóta az állomáson UMTS-GSM vétel váltakozik. Azaz egyszer umts, egyszer gsm. Viszont net még mindig nincs. Na mindegy ez van. Sajnos a metróban sincs 3G, viszont EDGE az van és stabil. Lenne azért még mit fejleszteni.

    Folytatás...

    tomp 14 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.