2024. július 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • A nagy UMTS teszt!

    Újra vonatra szálltam és megnéztem a hálót ugyan azon a vonalon. A múltkor GSM/UMTS módban volt a telefon. Hát nem sokat volt a kijelzőn a 3G ikon. Most viszont csak UMTS módban volt a készülék. Keletiből volt a start újra. Budapest határáig jó volt a térerő. Most nem liftezett annyira a térerő mint a múltkor.(biztos a passzát szél miatt :D ) Budapestről kiérünk majd egyből bedobja a telefon a "Kiválasztja a hálózatot?" üzenetet. Ez akkor jön be ha a saját szolgáltatónk hálózata nincs meg viszont más van. Vodafone és T-Mobile van. Telenor nincs. No-No! Vártam. Gödöllő. Telenor 3G megjön. Majd ahogy távolodunk egyre gyengül. 0-1térerőnél már a hálózatkeresésnél nem írja a Telenort, mégis még az utolsó hullámhosszakat még veszi a telefon. Majd "Nincs hálózat" Aztán "Kiválasztja a hálózatot?" Aszód. Minden rendben. Gyenge jellel de jön a bit a 3. generációs hálón. Aszód és Hatvan között nem tudtam kommunikálni a világgal. Hatvannál újra ment minden. Viszont a vasútállomás a cella legszélén található. Hírportált betöltöttem azon belül a miskolci tüzes cikket és kész. Ennyi. Olyan szinten, hogy Füzesabonyig UMTS-en nem volt se Telenor se Vodafone se T-Mobile. kb fél óráig. Vagy több. Füzesabony-on full térerő. Ok Elindulunk. Mezőkövesd-ig a Telenor UMTS-e: van, nincs, van, nincs... Mezőnyárád. Vodafone és T-Mobile UMTS nincs. Viszont Telenornál dübörög. Elhagyjuk. Emőd közeleg.

    Folytatás...

    tomp 14 éve 1

  • A mobil és a térerő

    Gondolom megnézem, hogy mit tud a Telenor Budapesten és Budapest - Miskolc - Kazincbarcika vasútvonalon.
    Budapest EDGE hálózaton:
    A telenornak mindenhol van EDGE lefedettsége. Elégséges, de nem az igazi a sebesség terén. Viszont elérhető a metróban is elég stabilan. Erről ennyit. Nincs mit írni.

    Budapest UMTS azaz 3G hálózaton:
    Jó, de lehetne jobb is. Mivel a telefonom csak 3,6Mbitre képes ezért nem igazán meglepő, hogy csak ~3,1Mbitet mérek az utcán. Amerre jártam a felszínen mindenhol maximális térerő volt és a sebesség is megfelelő volt. A baj akkor kezdődik ha le kell mennem a 2-es villamos Fővám téri állomására. UMTS azonnal elmegy. Ezt még ki lehetne bírni, na DE: a gsm is egyre gyengül. 5vonal(ez a max)4-3-2-1. 1-3között hullámzik. Telefonálásnál én hallottam az illetőt, viszont ő már akadozva. Miközben vártam a villamost, gondoltam mi történt a nagyvilágban. Opera Mini kb 20-30KB-os oldalt nyitna meg. De csak nyitna meg! A telefon jelzi az EDGE kapcsolatot, viszont egyetlen egy bit sem csurog le. Ha kimegyünk a villamossal pár méteren belül újra lesz UMTS és azonnal bejön az oldal.
    Érdekesség: Miután írtam a Telenornak levelet, azóta az állomáson UMTS-GSM vétel váltakozik. Azaz egyszer umts, egyszer gsm. Viszont net még mindig nincs. Na mindegy ez van. Sajnos a metróban sincs 3G, viszont EDGE az van és stabil. Lenne azért még mit fejleszteni.

    Folytatás...

    tomp 14 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.