2024. február 27., kedd

Gyorskeresés

Vodafone (UMTS)

Írta: | Kulcsszavak: hspda . vodafone . térerő

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kazincbarcika:
Tökéletes. Régen volt egy pont a városban ahol a gsm el-elszállt. Megcsinálták. UMTS max térerővel megy szinte az egész városban. Azért vannak helyek ahol gyengébb a jel. Ahol mértem sebességet ott 80-430KB/s között mozgott. Telenorral a legjobb értékem 362KB/s volt. Szerencsére nem kell használni a csodás GPRS-t.
Kazincbarcika-Budapest vasút: (február 17)

Sajószentpéterig élvezem a gyors hálót. Aztán gprs. Elképesztő 5KB/s! Miskolc-repülőtéren megjött a szélessáv. Tiszai pu.-on érdekes módom csak 5/2-es a térerő. Telenornál maximális. Elindulva egyből maximális lesz, majd enyhe hullámzással Emődig megy is a 3G. Aztán Mezőkövesdig gprs. Itt még úgy ahogy használható volt a hálózat. Mkövesden egy gyors "H" bekúszott, de gyorsan el is ment. Füzesabony. Mivel itt megáll az IC, egy kicsit(de nagyon kicsit) volt alkalmam tesztelni. ~205KB/s. Na itt van a vízválasztó!! Füzesabony-Hatvan között nemhogy UMTS nincs, de a gsm is haldoklik. Ebből következtetünk, hogy a gprs agyrém. Postagalamb gyorsabb. 5/1-5/3 között hullámzik a térerő. Kb 2x volt 5/5. Egy 20Kbájtos oldalt kemény 2percig töltött. A sebességkorlátozott telenoros telóm gyorsabb volt. Pedig azis 5KB/s-el megy igaz edge hálón. Ja és annak sokkal jobb a lefedettsége. Hatvan. Bejön szépen a "H" ikon. Aztán "3G". Hm. Ha a vodánál 3g jel van H helyett, akkor baj van. Igen. 8KB/s-el jöttek a bitek. Hatvan legvégén jött csak a hsdpa. Különös volt. Budapest határáig volt még párszor umts 1-2percig. Majd hirtelen tmob elmegy, telenor elmegy, voda 1vonallal, de megy. Igaz, csak dísznek. Volt amikor a vodának csak umts-e volt, gsm-e nem. Péceltől viszonylag stabil volt a hálózat. Ott virított a kijelzőn a "H" jelzés.

Budapest:
Lefedettségben jó. Sebességben eddig csalódtam. Sehol nem mértem magas értéket. 40-250KB/s között hullámzik. De igazából 160-at hoz. Stabilan 40. Egyszer mértem 390-et. Azóta sem tudtam újra produkálni. A térerő legalább erős.
Bp-Miskolc között senki ne használjon voda netet. Idegtépő!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.